Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/12/2021 10:55:05


    Επισκέπτες Online: 489


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Γκραν γκινιόλ στο Περιβολάκι - Αλλάζει ο Πρόεδρος Κοινότητας
22-10-2019
Γκραν γκινιόλ στο Περιβολάκι - Αλλάζει ο Πρόεδρος Κοινότητας
 

Αλλαγή στην προεδρία της Τοπικής Κοινότητας Περιβολακίου φέρνει η απόφαση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η απόφαση του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη που αφορά την εξουσιοδότηση υπογραφών και άσκησης καθηκόντων Προέδρου στην Κοινότητα Περιβολακίου του Δήμου Λαγκαδά από τον κ. Ζωγράφο Μπουτουράκη.

Στην προκειμένη περίπτωση, στις εκλογές της 26ης Μαϊου ισοψήφισαν οι δύο συνδυασμοί «Δύναμη Ευθύνης» και «Για το Περιβολάκι μας». Σε περίπτωση ισοψηφίας δύο συνδυασμών διεξάγεται κλήρωση από το Πρωτοδικείο. Η κλήρωση που διενεργήθηκε μεταξύ των ισοψηφισάντων συνδυασμών όρισε ως επιτυχών τον συνδυασμό «Για το Περιβολάκι μας» και πρόεδρο της κοινότητας Περιβολακίου τον Κυριάκο Ντινέλη του Νικολάου, καθώς έλαβε τις περισσότερες ψήφους του συνδυασμού «Για το Περιβολάκι μας».

Ο κ. Ντινέλης συμμετείχε στην τελετή ορκομωσίας και υπέγραψε το πρακτικό ως Πρόεδρος της Κοινότητας Περιβολακίου, ομως λίγες μέρες αργότερα έγινε τροποποίηση του νόμου (παρ.1, άρθρο 79, Ν. 3852/2010), σύμφωνα με τον οποίο «σε περίπτωση ισοψηφίας μεταξύ των δύο πρώτων συνδυασμών, πρόεδρος ορίζεται ο υποψήφιος που έλαβε τις περισσότερες ψήφους».

Στην προκειμένη περίπτωση ο κ. Ζωγράφος Μπουτουράκης είχε λάβει περισσότερους ψήφους από τον κ. Κυριάκο Ντινέλη, επειδή όμως η διάταξη αυτή δεν έχει αναδρομική ισχύ, συνεπώς ισχύει από την επόμενη εκλογική διαδικασία, ο κ. Ντινέλης προσέφυγε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας - Θράκης προκειμένου να επιληφθεί του θέματος.

Ολο αυτό το διάστημα η διοίκηση του Δήμου Λαγκαδά αναγνώριζε τον κ. Μπουτουράκη ως Πρόεδρο της Κοινότητας Περιβολακιου.

Κατόπιν τούτου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας - Θράκης Δρ. Ιωάννης Σάββας αποφάσισε την ακύρωση της υπ’ αριθμ. 771/22965/05.09.2019 απόφαση του Δημάρχου Λαγκαδά Ιωάννη Ταχματζίδη ως προς την εξουσιδότηση υπογραφών και άσκησης καθηκόντων Προέδρου στην Κοινότητα Περιβολακίου από τον κ. Ζωγράφο Μπουτουράκη και ορίζει ως πρόεδρο της Κοινότητας Περιβολακίου τον κ. Κυριάκο Ντινέλη.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium