Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2020 08:08:21
  


 
Επισκέπτες Online: 300


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς από την Χαρισμάθεια στο ΚΔΒΜ2 - ΖΑΧΑΡΙΑ
07-11-2019
Σεμινάρια για Εκπαιδευτικούς από την Χαρισμάθεια στο ΚΔΒΜ2 - ΖΑΧΑΡΙΑ

Διήμερο σεμινάριο για εκπαιδευτικούς διοργανώνει το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και Κέντρο Ξένων Γλωσσών «ΖΑΧΑΡΙΑ» στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 22 και την Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2019 με θέμα:
"
Διαφοροποιημένη εκπαίδευση με κριτήριο τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τις ικανότητες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. Υποστηρίζοντας τη δημιουργικότητα, την κριτική σκέψη και τη χαρισματικότητα".

Το σεμινάριο διοργανώνεται σε συνεργασία με την Χαρισμάθεια, που είναι ένας 
μη κερδοσκοπικός οργανισμός που αποσκοπεί σε μία εκπαίδευση που ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες του κάθε παιδιού ξεχωριστά. 


Σεμινάρια Εκπαιδευτικών: Διαφοροποιημένη εκπαίδευση σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων

Για να μπορέσουμε να υποστηρίξουμε έμπρακτα τα παιδιά στο πλαίσιο της τυπικής εκπαίδευσης, μέσα σε τάξεις του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος, όπως αυτό είναι σήμερα, επιμορφώνουμε εκπαιδευτικούς (15 ώρες) επάνω σε τεχνικές διδασκαλίας σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων (profiling, problem-based learning, project-based learning, flipped classroom, gamification & storytelling). Με αυτό τον τρόπο, τους δίνουμε τα εργαλεία να απευθυνθούν προσαρμοστικά σε κάθε παιδί και να παρέχουν εξατομικευμένο επίπεδο διαπαιδαγώγησης μέσα στην τάξη τους. Στα σεμινάρια αυτά οι εκπαιδευτικοί θα παράξουν απαιτητικό πρωτότυπο εκπαιδευτικό υλικό, πλάνα μαθήματος και θα εμπλουτίσουν διδακτικούς στόχους, πράγματα τα οποία δε διδάσκονται πρακτικά στα πλαίσια των σπουδών τους.

1.   Στόχοι προγράμματος

Σκοπός του προγράμματος είναι η προσέγγιση της διαφορετικότητας και της διαφοροποιημένης διδασκαλίας. Αρχικά, εξετάζονται τα διάφορα γνωστικά χαρακτηριστικά των μαθητών και αναλύονται τα μοντέλα που διέπουν την προσαρμοσμένη εκπαίδευση. Επίσης, περιγράφεται η έννοια της δημιουργικότητας και η σχέση της με την ευφυΐα. Με το πέρας των σεμιναρίων οι εκπαιδευόμενοι θα έχουν εκτεθεί στις παρακάτω έννοιες και πρακτικές:

·        Επισήμανση Παιδιών και Χαρτογράφηση Τάξης

·        Διαφοροποιημένη Εκπαίδευση (Differentiation)

·        Competence-Based Learning

·        Problem-Based Learning

·        Project-Based Learning

·        Εμπλουτισμός της Ύλης και Διαθεματικότητα

·        Διδακτικοί Στόχοι για Εμβάθυνση και Διαβάθμιση Δυσκολίας

·        Βιωματική και Ανακαλυπτική Μάθηση

·        Αυτονομία στη Μάθηση

·        Τεχνολογία στην Εκπαίδευση και Flipped Classroom

·        Ενδυνάμωση κινήτρων των μαθητών

·        Story Telling και Gamification στην Εκπαίδευση


 

2.    Φιλοσοφία σεμιναρίων

Όλα τα παιδιά είναι διαφορετικά. Ένας κηπουρός μπορεί να φροντίζει όλα τα λουλούδια με τον ίδιο τρόπο; Υπάρχουν συνθήκες κάτω από τις οποίες μπορούν να ευδοκιμήσουν όλα τα φυτά; Μπορεί να ευδοκιμήσει ένα τροπικό φυτό σε μεσογειακό κλίμα άμα δεν το βάλεις σε θερμοκήπιο; Είναι απαραίτητη η προσαρμοσμένη εκπαίδευση στην ιδιαιτερότητα του κάθε παιδιού. Υπάρχει τρόπος να παρέχουμε εξατομικευμένη ποιότητα εκπαίδευσης μαζί με τα πλεονεκτήματα της συλλογικής διαπαιδαγώγησης στα πλαίσια ανομοιογενών τάξεων πολλαπλών ταχυτήτων, σαν αυτές που εκ των πραγμάτων συναντάμε στην ελληνική πραγματικότητα. Με αυτό τον τρόπο όλα τα παιδιά θα μπορέσουν να αναπτύξουν πλήρως το δυναμικό τους.


     3.    Μέθοδοι διδασκαλίας

Οι μέθοδοι διδασκαλίας που θα χρησιμοποιηθούν στον επιμορφωτικό σεμιναριακό κύκλο είναι οι ακόλουθες:

  • Διάλεξη - Παρουσίαση
  • Συζήτηση
  • Βιωματική Εκπαίδευση
  • Διαδραστική Μάθηση
  • Brainstorming
  • Workshop
  • Case Studies

Κόστος προγράμματος:
130€ ανά εκπαιδευτικό
Υπεύθυνος προγράμματος: Παπανδρέου Αλέξανδρος

Χαρισμάθεια

Η Χαρισμάθεια είναι ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός που μεριμνά για μία εκπαίδευση που να ανταποκρίνεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και στις ικανότητες κάθε παιδιού ξεχωριστά. Για ένα σχολείο με προσωπικότητα που δίνει έμφαση στην καλλιέργεια των δεξιοτήτων, όπως η δημιουργικότητα και η κριτική σκέψη. Μέσα από την διαφοροποιημένη διδασκαλία, αλλάζει το παράδειγμα στην εκπαίδευση, ώστε να καλύπτονται εξατομικευμένα οι γνωστικές και κοινωνικο - συναισθηματικές ανάγκες κάθε παιδιού, σε τάξεις πολλαπλών ταχυτήτων, όπως αυτές του ελληνικού σχολείου, ώστε να γίνει η μετάβαση μακριά από την αποστήθιση πληροφοριών.
www.charismatheia.edu.gr, https://challenge.charismatheia.edu.gr/

Αλέξανδρος Παπανδρέου

Ο Αλέξανδρος Παπανδρέου είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ και υπότροφος υποψήφιος Διδάκτορας στο ΕΚEΦΕ «Δημόκριτος» στο εργαστήριο Υπολογιστικής Ευφυΐας. Είναι ο ιδρυτής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Χαρισμάθεια» και σύμβουλος διαφοροποιημένης εκπαίδευσης σε διεθνές σχολείο. Έχει στήσει τα πρώτα προγράμματα στην Ελλάδα τα οποία εφαρμόζουν διαφοροποιημένη διδασκαλία, απευθύνονται σε χαρισματικά παιδιά και τα διαχειρίζεται από το 2012. Ήταν αντιπρόεδρος της ελληνικής Mensa (2011-2014), μέλος της International Mensa Gifted Youth Committee (2012-2016) και Leadership Ambassador (2014-2015). Ο Αλέξανδρος έχει διακριθεί στα Educational Awards (2017, 2018) και στο πρόγραμμα Impact της Ashoka για την πρωτοβουλία του να φτιάξει έναν οργανισμό που έχει τέτοια επίδραση στην εκπαίδευση, όπως είναι επίσημος προσκεκλημένος του Global Change Leaders στη Λυών.

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής της εταιρείας Learning Out of the Box, η οποία παρέχει καινοτόμα εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά μέσω διαδικτύου. Για αυτή την πρωτοβουλία έχει διακριθεί στον διαγωνισμό επιχειρηματικότητας EGG, της Eurobank και του Corallia, όπου φιλοξενείται εδώ και τέσσερα χρόνια, έχει βραβευθεί από το Hellenic Initiative, έχει πάρει πρώτο βραβείο στα Business Angel Awards, πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό καινοτομίας της Μονάδας Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και ήταν φιναλίστ του MIT Entrepreneurs Forum. Από αυτή τη θέση κάνει mentoring σε δεκάδες νεοφυείς επιχειρήσεις και είναι μέντορας στα εκπαιδευτικά προγράμματα της Eurobank και του PrincesTrust.

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του, σχεδιάζει και κάνει μαθήματα, δίνει διαλέξεις, κάνει επιμορφώσεις, συμβουλευτική γονέων και coaching σε νέους και παιδιά. Στα ενδιαφέροντα του είναι οι αλγόριθμοι, η φιλοσοφία, η φυσική, τα ταξίδια, η συγγραφή βιβλίων και η σκηνοθεσία. Ο Αλέξανδρος έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις σε διεθνή συνέδρια, δημοσιευμένα άρθρα και ένα Ted-talk.


Αιτήσεις συμμετοχής έως την 20 Νοεμβρίου 2019.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.
Θα 
μας διευκόλυνε για τον προγραμματισμό μας αν είχαμε την αίτηση συμμετοχής  σας έως την 12 Νοεμβρίου 2019. Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.


Με εκτίμηση,

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης, Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2, Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΖΑΧΑΡΙΑ

Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

Με εκτίμηση

Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2,

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης και

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

«ΖΑΧΑΡΙΑ»

Πληροφορίες- Αιτήσεις συμμετοχής:

info@zacharia.gr

τηλ. 2394 020 040
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium