Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/5/2020 11:05:41
  


 
Επισκέπτες Online: 298


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Λουτρών Λαγκαδά
17-02-2020
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος των Λουτρών Λαγκαδά
 

Μόλις ενάμισι μήνα μετά τον ορισμό της διοίκησης Πρωτοδικείου, παραίτηση δήλωσε ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης των Λουτρών Λαγκαδά κ. Χρήστος Βάγιος που ορίστηκε από το Πρωτοδικείο.

Σε επικοινωνία που είχε μαζί του το lagadas.net, ανέφερε πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να συνεχίσει τη θητεία του στα Λουτρά Λαγκαδά. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η οριακή κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στα Λουτρά με τα μεγάλα οικονομικά αδιέξοδα, τις πολλές υποχρεώσεις που τρέχουν, τις αδειοδοτήσεις παράνομων κατασκευών, αλλά και το ελάχιστο προσωπικό που αδυνατεί να ανταπεξέλθει στον όγκο της καθημερινότητας, συντέλεσαν στην παραίτηση του κ. Βάγιου από τη θέση του προέδρου της δημοτικής επιχείρησης.

Υπόψιν πως επί μακρό χρονικό διάστημα η διοίκηση Ταχματζίδη αναζητούσε άτομα για το Δ.Σ. των Λουτρών, μετά την άρνηση δημοτικών συμβούλων να συμμετέχουν στη διοίκηση της επιχείρησης, υπό το φόβο δικαστικών περιπετειών. Έτσι, στις 30 Δεκεμβρίου 2019 οριστικοποιήθηκε η διοίκηση Πρωτοδικείου με μέλη τους: Χρήστος Βάγιος, Ιωάννα Νασιώκα, Χρήστος Μανταρτζίδης, Κων/νος Παντελίδης, Ανέστης Γουρτζιλίδης, Χρυσούλα Κόλτσιου, Ανέστης Αϊβατζίδης, Ευάγγελος Αθανασιάδης και Γεώργιος Ροφαλίκος.

Επιχείρηση με ζημίες και ανύπαρκτο προσωπικό

Η δημοτική επιχείρηση των Λουτρών Λαγκαδά παρουσιάζει συνεχόμενες ζημίες τα τελευταία έτη, σύμφωνα με την εικόνα που παρουσίασε ο κ. Ταχματζίδης στα μέλη του δημοτικού συμβουλίου Λαγκαδά. Μέχρι τον Νοέμβριο του 2019 οι συσσωρευμένες ζημίες ανέρχονταν σε 2.950.000 ευρώ, ενώ οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς τρίτους έφταναν το ποσό των 880.000 ευρώ, εκ των οποίων οι 690.000 ευρώ βρίσκονταν σε ρύθμιση. Χαρακτηριστική είναι η χρονιά 2013 όπου η επιχείρηση είχε ζημίες ύψους 1,2 εκ. ευρώ, ενώ το 2018 είχε κέρδη μόλις 7.105 ευρώ.

Συνολικά, την τελευταία 25ετία, μόνο για 7 έτη η επιχείρηση παρουσίαζε κερδοφορία, και αυτή μικρή, ενώ τα υπόλοιπα μόνο ζημίες. Παράλληλα, από την επιχείρηση έχει αφαιρεθεί η άδεια λειτουργίας του αναψυκτηρίου και της πισίνας, υπάρχουν πολλές αυθαίρετες κατασκευές που δεν νομιμοποιήθηκαν ποτέ, ενώ το μόνιμο προσωπικό της επιχείρησης απαριθμεί μόλις τρία άτομα.

Οι επενδυτές

Στόχος της διοίκησης Ταχματζίδη είναι η ανεύρεση επενδυτών και ιδιωτικών κεφαλαίων που θα δώσουν ζωή όχι μόνο στα Λουτρά Λαγκαδά, αλλά και στο σύνολο του δήμου μέσω της κατασκευής και λειτουργίας κέντρων ιαματικής ιατρικής, αθλητικών κέντρων κ.α. «Θα αναζητήσουμε ιδιωτικά κεφάλαια μέσα από διεθνή διαγωνισμό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει funds από το εξωτερικό, αλλά και Ελληνες επιχειρηματίες, στους οποίους έχουν δοθεί τα στοιχεία που ζητούν σε διερευνητικό στάδιο. Το γεγονός της κοντινής απόστασης από τη Θεσσαλονίκη και της εύκολης πρόσβασης μέσω της Εγνατίας οδού σε συνδυασμό με το φυσικό περιβάλλον και το θρησκευτικό και αγροτουριστικό ενδιαφέρον, καθιστούν τα Λουτρά Λαγκαδά ελκυστικό project για υποψήφιους επενδυτές.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium