Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/5/2020 08:02:21
  


 
Επισκέπτες Online: 306


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επιχειρήσεις που λειτουργούν εν μέσω κορωνοϊου - Ιστορίες εργαζομένων που δεν εγκαταλείπουν τα πόστα τους (φωτ.)
26-03-2020
Επιχειρήσεις που λειτουργούν εν μέσω κορωνοϊου - Ιστορίες εργαζομένων που δεν εγκαταλείπουν τα πόστα τους (φωτ.)

Τι λένε οι άνθρωποι που συνεχίζουν να εργάζονται σε πρωτοφανείς συνθήκες

Εν μέσω μιας πρωτοφανούς πανδημίας, το Lagadas.net βρέθηκε δίπλα σε εργαζόμενους και μίλησε μαζί τους για το πόσο άλλαξε ο κορωνοϊός την εργασιακή τους καθημερινότητα, αλλά και πως αντιμετωπίζουν το δικό τους φόβο παίρνοντας τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Εξυπηρετούν από την πόρτα τα φαρμακεία

Η φαρμακοποιός κα Ματίνα Μιχαήλ μιλάει στο Lagadas.net και εξηγεί πόσο έχει αλλάξει η καθημερινότητα στο φαρμακείο, αλλά και στην επαφή της με όσους μπαίνουν στο χώρο. «Εχει μειωθεί η κίνηση στο φαρμακείο, ενώ εδώ και πολύ καιρό έχουμε έλλειψη σε γάντια, μάσκες και αντισηπτικά. Οι τιμές αυτών των ειδών, λόγω μεγάλης ζήτησης, έχουν φτάσει στα ύψη και δεν προμηθευόμαστε πλέον για να μην θεωρηθεί πως κερδοσκοπούμε από μια τέτοια κατάσταση», επισημαίνει και υποστηρίζει πως έχει αλλάξει τόσο η δική της καθημερινότητα όσο και των πελατών, οι οποίοι λαμβάνουν πλέον τις προφυλάξεις τους. «Οι πελάτες εξυπηρετούνται από την πόρτα του φαρμακείου, ενώ πολλές φορές λαμβάνουμε τηλεφωνικά την παραγγελία και οι πελάτες έρχονται να την παραλάβουν από την πόρτα του φαρμακείου χωρίς να χρειάζεται να μπουν μέσα».

Επίσης, για την ελάττωση των μετακινήσεων τα φαρμακεία λειτουργούν πλέον με νέο συνεχόμενο ωράριο καθημερινά 9.00 - 17.00, ενώ από το απόγευμα και μετά συνεχίζει το διανυκτερεύον φαρμακείο.  
Η κ. Μιχαήλ τονίζει τέλος πως τα σκευάσματα που περιέχουν παρακεταμόλη (πχ deponpanadol) δίνονται με μέτρο ώστε να μπορούν να το προμηθευθούν όλοι και όχι «να κάνουμε κάβα στο σπίτι. Στόχος μας είναι να κάνουμε τον πελάτη να νιώσει ασφαλής, γι’ αυτό και τηρούμε όλα τα μέτρα ασφάλειας, φορώντας γάντια, μάσκες και απολυμαίνοντας σχολαστικά όλες τις επιφάνειες».

Μειώθηκε η κατανάλωση καφέ

Μειωμένη είναι η κατανάλωση καφέ στα καταστήματα που σερβίρουν καφέ delivery ή παραλαβή από το κατάστημα. «Πολλοί πελάτες μας δεν πηγαίνουν πλέον στα γραφεία τους ή έκλεισαν τα καταστήματα τους, με αποτέλεσμα να έχει μειωθεί η κατανάλωση καφέ όχι μόνο ως delivery, αλλά και ως take away, καθώς δεν κυκλοφορεί πλέον κόσμος για να αγοράσει καφέ στο χέρι» αναφέρει ο barista Εντρίτ Τουρτούλι από το street market οti thes. Παρ’ όλα αυτά, τονίζει πως έχει αυξηθεί ελαφρώς η πώληση σνακ και τσιπς, καθώς «πολλοί το συνδυάζουν με παραμονή στο σπίτι και την τηλεόραση». 
Ημέρες γιορτών στα κρεοπωλεία!

Στα κρεοπωλεία η κίνηση είναι αυξημένη, καθώς ο φόβος έχει κάνει τους καταναλωτές να αγοράζουν τετραπλάσιες ποσότητες απ’ ότι θα έπαιρναν την αντίστοιχη περσινή περίοδο. «Πιστεύαμε πως σε περίοδο νηστείας, όπως τώρα, δεν θα είχαμε δουλειά. Παρ’ όλα αυτά δουλεύουμε ασταμάτητα και είναι να σαν να διανύουμε περίοδο γιορτών. Ο κόσμος στοκάρει κρέας, κυρίως μοσχάρι, χοιρινό και κοτόπουλο, σε καταψύκτες» αναφέρει ο Στέφανος, εργαζόμενος του κρεοπωλείου «Kreataki».  

Ο ίδιος τονίζει πως λαμβάνονται όλα τα μέτρα προστασίας, όπως μάσκες, γάντια, καθημερινές απολυμάνσεις, αντισηπτικά υγρά στην είσοδο και εξυπηρέτηση ανά ένα άτομο. «Όταν υπάρχει αρκετός κόσμος περιμένει έξω. Παραγγέλνουν και πάμε τα κρέατα στην πόρτα του καταστήματος, κρατώντας πάντα τις αποστάσεις. Λειτουργούμε και υπηρεσία delivery, όμως δεν είδαμε μεγάλη άνοδο σε αυτό, καθώς οι περισσότεροι έρχονται από το κατάστημα, συνδυάζοντας το σαν μια μικρή έξοδο από το σπίτι» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Τηλεφωνικές παραγγελίες στα σούπερ μάρκετ

Η ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ Μαρία Μπορδόλη δεν προλαβαίνει να σημειώνει τηλεφωνικές παραγγελίες, από πελάτες που δεν επιθυμούν να μετακινηθούν από το σπίτι τους. «Παραγγέλνουν τηλεφωνικά και τους πάμε τις παραγγελίες delivery» αναφέρει χαρακτηριστικά, ενώ για τους πελάτες του καταστήματος διαθέτει στην πόρτα αντισηπτικό υγρό και γάντια μιας χρήσεως. Η ίδια τονίζει πως αυξήθηκαν οι αγορές κυρίως σε είδη τροφίμων, αφού η συνεχής παραμονή στο σπίτι συνδυάζεται με μεγαλύτερη κατανάλωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης.  

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium