Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/5/2020 08:51:29
  


 
Επισκέπτες Online: 305


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας: Covid-19, μια νέα πραγματικότητα στις ζωές όλων
31-03-2020
Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας: Covid-19, μια νέα πραγματικότητα στις ζωές όλων
 

Το τελευταίο διάστημα όλοι μας ζούμε πρωτόγνωρες καταστάσεις, και μαζί με μας και τα μικρά μας. Το σχολείο έκλεισε, οι δραστηριότητες σταμάτησαν, οι θεραπείες σταμάτησαν... η βόλτα σταμάτησε!!! 'Ολα αυτά όπως καταλαβαίνετε έχουν προκαλέσει τρομερή ανασφάλεια σε μας, πόσο μάλλον στα παιδιά μας που σίγουρα εισπράττουν αυτή την ανησυχία.

Έτσι, είναι σημαντικό να μιλήσουμε στα παιδιά μας γι' αυτό, χωρίς να προσπαθήσουμε να κρύψουμε πράγματα και χωρίς να υποτιμήσουμε τη νοημοσύνη τους. Εξηγήστε με απλά λόγια τι ακριβώς συμβαίνει, πως επηρεάζει τους ανθρώπους και τι μπορούμε να κάνουμε για να προφυλαχθούμε. (υπάρχουν βιντεάκια στο διαδίκτυο, δες Facebook: Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας).

Επιπλέον προσπαθήστε να βάλετε κανόνες για τις μέρες που θα ακολουθήσουν και όσο είστε κλεισμένοι στο σπίτι, ώστε η επιστροφή στην καθημερινότητα, αλλά και οι επιταχυνόμενοι ρυθμοί που θα ακολουθήσουν σε αντιστάθμιση του "χαμένου" χρόνου, να μη το δυσκολέψουν παρουσιάζοντας άλλου είδους δυσκολίες.

Το Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας, με δική του πρωτοβουλία παραμένει κλειστό όλο αυτό το διάστημα για την προάσπιση της υγείας όλων, με εξαίρεση τη συνέχιση των θεραπείων σε πολύ ειδικές περιπτώσεις όπου κρίνεται επιτακτική ανάγκη. Επιπρόσθετα, οι θεραπευτές του κέντρου μας έχουν ετοιμάσει για όλα τα παιδιά μας, εξατομικευμένες δραστηριότητες συντήρησης των δεξιοτήτων που έχουν κατακτηθεί ήδη στη διάρκεια των θεραπειών, με στόχο να μη χαθεί σημαντικός ''θεραπευτικός'' χρόνος με την επάνοδο όλων, αλλά και για να υπάρχει μια συνέχεια στην προσπάθεια των παιδιών (κάποια παιδιά θα ματαιωθούν αν με την επάνοδο τους αντιληφθούν πως έχουν "χασει" πράγματα που προσπάθησαν πολύ για να τα πετύχουν).

Επιπλέον, σε περιστατικά που η φύση των δυσκολιών το επιτρέπει, έχουμε ήδη ξεκινήσει προγράμματα τηλεθεραπείας (tel-eketh) για την υποστήριξη των παιδιών, προσαρμόζοντας τις θεραπευτικές διαδικασίες και υιοθετώντας νέα μοντέλα στήριξης και παρέμβασης, προωθώντας σε πολλές περιπτώσεις και την έμμεση θεραπεία (εκπαίδευση γονέων).

Τέλος, για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προγράμματα μας, αλλά και συμβουλές σχετικά με τη διαχείριση δυσκολιών που έχουν προκύψει από την παρούσα κατάσταση, είμαστε στη διάθεση σας στα τηλέφωνα των κέντρων μας Λαγκαδάς: 23940 25407, Γέρακας: 210 6614135, καθώς και στο mail: eketh2@gmail.com.

Tέλος επισκεφθείτε μας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
Facebook Εξειδικευμένο Κέντρο Θεραπείας
Instagram: @e.ke.th

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium