Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2021 12:55:10


  


 
Επισκέπτες Online: 301


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μικρή επανεκκίνηση της αγοράς στο Λαγκαδά με click away
12-04-2021
Μικρή επανεκκίνηση της αγοράς στο Λαγκαδά με click away
 

Με τη μέθοδο click away λειτουργεί από σήμερα και η αγορά του Λαγκαδά, ενώ παράλληλα άνοιξαν και τα Λύκεια σε όλη τη χώρα με χρήση του self test και μέτρων προστασίας.

Αν και η μέθοδος click away (αγορασμένη ή «κρατημένη» παραγγελία μέσω ιντερνέτ ή τηλεφώνου με παραλαβή έξω από το κατάστημα) δεν είναι ιδιαίτερα αποδοτική, αποτελεί το πρώτο βήμα ώστε να κερδηθεί χρόνος για τη βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης στη Θεσσαλονίκη.

Παρ’ όλα αυτά πολλές επιχειρήσεις στο Λαγκαδά αδυνατούν να εφαρμόσουν το click away, είτε γιατί δεν έχουν e-shop είτε γιατί οι πελάτες δεν είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία είτε δεν γνωρίζουν τη διαδικασία.

Τα στοιχεία έδειξαν, καθώς το click away εφαρμόστηκε και λίγο πριν τα Χριστούγεννα, πως δεν υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση στα καταστήματα click away, κυρίως γιατί το αγοραστικό κοινό έχει άγνοια ως προς τη διαδικασία. Στο πλαίσιο αυτό, οι παραγγελίες γίνονταν με βάση το πελατολόγιο που έχει το κάθε κατάστημα τηλεφωνικά, εδώ και χρόνια. Σε άλλες περιπτώσεις, οι πελάτες ψώνιζαν επιτόπου προϊόντα που έβλεπαν στη βιτρίνα και τα δοκίμαζαν έξω από το κατάστημα ή στο σπίτι.

Πώς θα ψωνίζουμε με το click away

Ο κωδικός sms για αγορές είναι 13032, ενώ θα υπάρχει ένα χρονικό περιθώριο τριών ωρών για τις αγορές. Η χρήση του είναι μόνο για 1 φορά το 24ωρο. Σε περίπτωση που στείλετε δεύτερο μήνυμα θα λάβετε αρνητική απάντηση. Το sms στο 13032 δεν έχει κωδικό μετακίνησης. Γράφετε ονοματεπώνυμό, διεύθυνσή  και πατάτε «αποστολή».
Κατά τη μετακίνησή του, κάθε άτομο οφείλει να φέρει μαζί του υποχρεωτικά την αστυνομική του ταυτότητα ή διαβατήριο και να είναι σε θέση να επιδεικνύει το απαντητικό μήνυμα, με το οποίο επιβεβαιώνεται η δυνατότητα μετακίνησης, στο κινητό τηλέφωνό του.

Για την προμήθεια αγαθών μέσω της διαδικασίας προαγοράς/προεπιλογής με ηλεκτρονικό ή τηλεφωνικό μέσο για παραλαβή/αγορά εκτός καταστήματος (click away), ο πολίτης θα πρέπει να φέρει επιπρόσθετα ηλεκτρονικό αποδεικτικό έγγραφο ή σχετικό τηλεπικοινωνιακό μήνυμα από το κατάστημα ή το αποδεικτικό της ψηφιακής πλατφόρμας e-Καταναλωτής της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
Σε ό,τι αφορά στο μήνυμα, θα πρέπει να υπάρχει καταχώριση της παραγγελίας/ραντεβού από την επιχείρηση και αποστολή στον πελάτη είτε ηλεκτρονικού αποδεικτικού εγγράφου της αγοράς (προπληρωμένη παραγγελία), ή του ραντεβού, είτε μηνύματος SMS που φέρει τα εξής στοιχεία: επωνυμία, διεύθυνση και ΑΦΜ της επιχείρησης, καθώς και το χρονικό διάστημα παραλαβής.

Η παραλαβή θα πρέπει να γίνει από ένα άτομο και η πληρωμή μόνο ηλεκτρονικά ή με POS κατά την παραλαβή.
Θα πρέπει επίσης να τηρείται ελάχιστη απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των πελατών, ο μέγιστος αριθμός των ατόμων στην αναμονή δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 9 άτομα και ο μέγιστος χρόνος παραμονής στο σημείο παραλαβής θα πρέπει να είναι μάξιμουμ 10 λεπτά.

Σε ό,τι αφορά στο ωράριο, προβλέπεται προαιρετικό διευρυμένο ωράριο λειτουργίας από τις 7 το πρωί έως τις 8:30 το βράδυ, από Δευτέρα έως Σάββατο.

Σημειώνεται ότι από σήμερα, Δευτέρα, με την επαναλειτουργία του λιανεμπορίου, απελευθερώνονται οι πωλήσεις και των ειδών, εκτός τροφίμων, από τα σούπερ μάρκετ.

Ακόμη επαναλειτουργούν τα καταστήματα ΟΠΑΠ, με εξαίρεση το ΟΠΑΠ play και τα τυχερά παιχνίδια με κερματοδέκτη.

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium