Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2021 11:44:06


  


 
Επισκέπτες Online: 376


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


COVID_19: Τα στοιχεία για τους δήμους της Θεσσαλονίκης
13-04-2021
COVID_19: Τα στοιχεία για τους δήμους της Θεσσαλονίκης
 

Αυξήθηκαν τα ενεργά κρούσματα στη Θεσσαλονίκη, μειώθηκαν οι νοσηλείες - Τα στοιχεία και η πορεία της πανδημίας την τελευταία εβδομάδα στους 14 δήμους

Αυξημένα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού μειωμένες νοσηλείες στη Θεσσαλονίκη δείχνουν τα εβδομαδιαία στοιχεία του ΕΟΔΥ για τους 14 δήμους του νομού. Η εξέλιξη της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού, όμως φαίνεται πλέον να έχει επιτευχθεί μια σταθεροποίηση σε ό,τι αφορά στις εισαγωγές στα νοσοκομεία, που είναι κρίσιμη παράμετρος για το επόμενο διάστημα.

Η κινητικότητα είναι αυξημένη τις τελευταίες εβδομάδες, παρά το γεγονός ότι μόλις χτες άνοιξε με περιορισμούς το λιανεμπόριο και πληθαίνουν πλέον οι φωνές και μεταξύ των δημάρχων, που ζητούν διοχέτευση της κινητικότητας, προκειμένου να περιοριστούν οι υπερσυγκεντρώσεις σε συγκεκριμένα σημεία.

Οι περισσότεροι δήμαρχοι επιμένουν στη διατήρηση των προστατευτικών μέτρων (μάσκες, αποστάσεις κτλ.) και πιστή τήρησή τους, κάτι που η πλειονότητα των πολιτών τηρεί, όμως θεωρούν πια ότι πρέπει σταδιακά να ανοίξουν όσο το δυνατόν περισσότερες δραστηριότητες (μεταξύ των οποίων και η εστίαση με τα τραπεζάκια έξω) ώστε να περιοριστούν τα σημεία υπερβολικής συνάθροισης κυρίως νέων πολιτών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι τα Σαββατοκύριακα οι εικόνες έξω από καφέ μπαρ, ειδικά στο κέντρο της Θεσσαλονίκης προβληματίζουν, καθώς θεωρείται ότι ο καφές και το ποτό στο πεζοδρόμιο επιβαρύνει την κατάσταση και ένα ελεγχόμενο άνοιγμα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος με χρήση των εξωτερικών χώρων με όρους και κανόνες, μπορεί να εκτονώσει τις συγκεντρώσεις και να περιορίσει τους συγχρωτισμούς.

Η εικόνα που παρουσιάζουν οι 14 δήμοι της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι:

Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Αυξημένα είναι τα ενεργά κρούσματα, που έφτασαν στα 77, με τους νοσηλευόμενους όμως να είναι ελαφρώς μειωμένοι (16). Ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, επισημαίνει πάντως ότι αυτή την εβδομάδα έγιναν περισσότερα από 2.000 τεστ, που είναι και τα πιο πολλά σε αριθμό, με αποτέλεσμα να αυξηθεί και ο απόλυτος αριθμός των κρουσμάτων, καθώς πλέον εντοπίζονται περισσότεροι ασυμπτωματικοί.

Δήμος Βόλβης: Σε καλή κατάσταση είναι τόσο σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων, όσο και σε επίπεδο νοσηλευόμενων ο δήμος Βόλβης. Τα ενεργά κρούσματα είναι μόλις 24 και από αυτά μόλις επτά άτομα είναι σε νοσοκομείο.

Δήμος Δέλτα: Σταθερά υψηλά παραμένουν τα κρούσματα του κορωνοϊού στον δήμο Δέλτα για τρίτη συνεχόμενη εβδομάδα. Σε σύγκριση με την προηγούμενη Δευτέρα, τα στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον συγκεκριμένο δήμο δείχνουν μόλις έξι κρούσματα λιγότερα σε σχέση με την τρέχουσα εβδομάδα. Έτσι, τα κρούσματα είναι 173, εκ των οποίων 36 πολίτες νοσηλεύονται και 137 είναι σε κατ' οίκον περιορισμό. Την προηγούμενη εβδομάδα τα κρούσματα ήταν 179 εκ των οποίων οι νοσηλείες ήταν 44 και οι καραντίνες 135. Φαίνεται δηλαδή σταθεροποίηση των κρουσμάτων σε υψηλό όμως ποσοστό, ενώ ευτυχώς περιορίστηκαν σημαντικά οι νοσηλείες.

Δήμος Θερμαϊκού: Για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα βελτιώνονται τα επιδημιολογικά δεδομένα στον δήμο Θερμαϊκού. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 125 από 134 που ήταν την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και στα νοσοκομεία είναι μικρότερος ο αριθμός των δημοτών (25).

Δήμος Θέρμης: Σημαντική αύξηση στα ενεργά κρούσματα και μάλιστα ποσοστιαία ανάλογη της προηγούμενης εβδομάδας εμφανίζει ο δήμος Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν πλέον στα 140, με τους νοσηλευόμενους να είναι 28. Η αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα είναι 32%, όταν και την προηγούμενη εβδομάδα είχε καταγραφεί αντιστοίχως αύξηση 30%. Τα ενεργά κρούσματα στο δήμο από 82 πήγαν στα 107 και τώρα στα 140.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αυξήθηκαν στα 2.321 τα ενεργά κρούσματα στον κεντρικό δήμο από τα 2.197 της προηγούμενης εβδομάδας. Ωστόσο, μειώθηκαν έστω και κατά μόλις τέσσερις οι νοσηλείες. Από τις 504 της προηγούμενης εβδομάδας έπεσαν στις 500 πλέον. Προφανώς το φορτίο είναι σημαντικό, ενώ κρίσιμη θα είναι η ενημέρωση της επόμενης εβδομάδας, καθώς θα έχουν προστεθεί στην καθημερινότητα του κέντρου της Θεσσαλονίκης οι ανοιχτές διαδημοτικές μετακινήσεις δυο Σαββατοκύριακων και μια εβδομάδα με click away στο λιανεμπόριο.

Δήμος Καλαμαριάς: Εξαιρετικά αυξημένα είναι τα ενεργά κρούσματα στην Καλαμαριά αυτή την εβδομάδα συγκριτικά με την προηγούμενη. Η αύξηση ανέρχεται στο 60%. Ο δήμος από τα 95 και 90 κρούσματα τις τελευταίες δυο εβδομάδες ξεπέρασε τα 140.

Δήμος Κορδελιού – Ευόσμου: Στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, μετά τη σημαντική αύξηση της προηγούμενης εβδομάδας, όταν τα ενεργά κρούσματα από τα 101 έφτασαν στα 153, τα κρούσματα της τελευταίας ενημέρωσης αυξήθηκαν εκ νέου και έφτασαν πλέον στα 177. Περιορίστηκε όμως ο αριθμός των νοσηλευομένων στους 26.

Δήμος Λαγκαδά: Μετά τη μείωση της προηγούμενης εβδομάδας, ο δήμος Λαγκαδά μετρά εκ νέου άνω των 130 ενεργών κρουσμάτων. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 135 κι από αυτά σε νοσηλεία είναι τα 27 και σε κατ' οίκον απομόνωση τα 108. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είχαν περιοριστεί στα 116, όμως και πάλι ανέβηκαν, κάτι όμως που εξαρτάται κι από τον αριθμό των τεστ που γίνονται. Στον δήμο Λαγκαδά πριν από τρεις εβδομάδες τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 80, πριν από δύο έφτασαν στα 130, την προηγούμενη εβδομάδα στα 116 και τώρα στα 135.

Δήμος Νεάπολης – Συκεών: Αύξηση εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα και στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, καθώς έφτασαν πλέον στα 86 με τις νοσηλείες να είναι 18. Πριν από δυο εβδομάδες ο δήμος μετρούσε 64 ενεργά κρούσματα και πλέον εδώ και δυο εβδομάδες είναι σταθερά πάνω από τα 80.

Δήμος Παύλου Μελά: Νέα αύξηση στα ενεργά κρούσματα παρουσιάζει ο δήμος Παύλου Μελά. Από τα 123 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε πλέον στα 153. Η αυξητική τάση των ενεργών κρουσμάτων είναι αξιοσημείωτη, καθώς από τα 87 κρούσματα ο δήμος πήγε στα 123 και πλέον στα 153.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Σε αυξημένα ενεργά κρούσματα παραμένει ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, χωρίς όμως να έχει «ξεφύγει» η κατάσταση. Συγκριτικά με δυο εβδομάδες πριν, όταν τα ενεργά κρούσματα κινούνταν στο επίπεδο των 50, αυξήθηκαν στα 70 την προηγούμενη εβδομάδα και τώρα έφτασαν στα 88. Το ενθαρρυντικό είναι ότι στα τεστ που έγιναν σε μαθητές και καθηγητές στο άνοιγμα των Λυκείων, σε κανένα από τα σχολεία του δήμου δεν εντοπίστηκε πάνω από ένα θετικό κρούσμα. Σε νοσηλεία είναι περιορισμένος αριθμός δημοτών: 15.

Δήμος Χαλκηδόνας: Μικρή είναι η αύξηση στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Χαλκηδόνας. Μετά την εκρηκτική άνοδο της προηγούμενης εβδομάδας, που από τα 20 ενεργά κρούσματα μέτρησε 90, πλέον έφτασε στα 98, που σημαίνει ότι παρατηρείται μια σχετική σταθεροποίηση σε υψηλά νούμερα, κάτι που καταγράφεται και στις νοσηλείες.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Αυξημένα είναι τα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα και στον δήμο Ωραιοκάστρου. Έφτασε πλέον στα 79 από 63 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ σταθερές είναι οι νοσηλείες (14 από 13).


www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium