Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2021 10:58:32


  


 
Επισκέπτες Online: 250


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


H Κατερίνα Μάρκου για τα ανταποδοτικά τέλη της Κοινότητας Περιβολακίου
13-04-2021
H Κατερίνα Μάρκου για τα ανταποδοτικά τέλη της Κοινότητας Περιβολακίου
 

Η πρώην βουλευτής με καταγωγή από το Περι-βολάκι, Κατερίνα Μάρκου, δημοσίευσε στο προφίλ της στο facebook ανάρτηση σχετικά με τα ανταποδοτικά τέλη που θα πρέπει να δίνονται σε κάθε κοινότητα για να βελτιωθεί η εικόνα του κάθε χωριού και να πραγματοποιηθούν έργα.

Η κ. Μάρκου έδωσε ως παράδειγμα το Περιβολάκι, που σύμφωνα με την ίδια, πληρώνει 170.000,00€ τέλη προς τον Δήμο Λαγκαδά, όμως έργα όπως η περίφραξη των κοιμητηρίων, η στέγη του κοινοτικού καταστήματος, οι παιδικές χαρές κ.α. γίνονται με δωρεές των κατοίκων και χάρη στο μεράκι και την προσπάθεια του προέδρου της κοινότητας Ζωγράφου Μπουτουράκη.

Διαβάστε την ανάρτηση της:

Αυτή είναι η σκεπή του Κοινοτικού καταστήματος Περιβολακίου.

Είναι λυπηρό, ένα κτήριο της δεκαετίας του 1980 να το αφήνουν να ριμάζει.

Το Περιβολάκι πληρώνει τέλη στον Δήμο Λαγκαδά 170,000 ευρώ τον χρόνο. Αυτά τα τέλη δεν θα έπρεπε να είναι ανταποδοτικά ?

Φυσικά και θα έπρεπε, αλλά δεν είναι !

Έργα όπως η περίφραξη των κοιμητηρίων, η παιδική χαρά, η σκεπή του κοινοτικού καταστήματος θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί, ανταυτού έχουμε ένα Πρόεδρο Κοινότητας που τρέχει πανικόβλητος και αβοήθητος.

Ο φίλος Ζωγράφος Μπουντουράκης ( που είμαστε και πολύ τυχεροί που τον έχουμε ) κατάφερε, απο δωρεές να συγκεντρώσει ένα σημαντικό ποσό και με πολύ, καθημερινή, προσωπική δουλεία, αυτή τη στιγμή ξεκίνησε την ανακαίνιση του κοινοτικού καταστήματος, αλλά όχι μόνο αυτό, συνέχεια βρίσκεται στο δρόμο και συνδράμει με όποιο τρόπο μπορεί, ραντίζει, βάφει, κλείνει λακούβες, μαζεύει σκουπίδια.... ένας άοκνος εργάτης χωρίς προσωπικά οφέλη ( φανταστείτε τι θα γίνει που ο νέος νόμος θέλει να καταργήσει τους κοινοτάρχες ). Όλα αυτά εθελοντικά και πολλά μπράβο στον Πρόεδρο της Κοινότητας αλλά ανήκουμε σε ένα δήμο και θέλουμε αντίστοιχη συνδρομή, αναλογικά με τα τέλη που πληρώνει το χωριό στο Δήμο .

Αν υπάρχουν άλλες προτεραιότητες στον Δήμο Λαγκαδά καλώς, πρέπει όμως να το ξέρουμε. Πρέπει να υπάρξει ισονομία σύμφωνα με τα τέλη και τον αριθμό των κατοίκων κάθε τοπικού διαμερίσματος. 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium