Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
16/5/2021 12:32:30


  


 
Επισκέπτες Online: 321


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
20-04-2021
Αύξηση κρουσμάτων και νοσηλειών στη Θεσσαλονίκη - Τα στοιχεία στους 14 δήμους
 

Έκπληξη η σημαντική βελτίωση των δεικτών στον δήμο Θεσσαλονίκης. Οι περισσότεροι δήμοι εμφανίζουν αυξημένα ενεργά κρούσματα, λόγω και των πολλών τεστ.

Σε άνοδο βρίσκονται κρούσματα και νοσηλείες από κορωνοϊό στον νομό Θεσσαλονίκης γι' ακόμη μια εβδομάδα. Η περίφημη σταθεροποίηση, που θα οδηγήσει σε μείωση των κρουσμάτων και κυρίως των νοσηλευόμενων δεν φαίνεται να έχει επιτευχθεί βάσει των στοιχείων που δίνει κάθε εβδομάδα ο ΕΟΔΥ στους 14 δήμους.

Από την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ φαίνεται πως σε σχεδόν το σύνολο του νομού τα κρούσματα αυξάνονται, όπως και οι νοσηλείες, οι τελευταίες ευτυχώς όχι με μεγάλο ρυθμό.

Θετική έκπληξη είναι η σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων στον κεντρικό δήμο της Θεσσαλονίκης, που άλλωστε καταγράφει και τους μεγαλύτερους αριθμούς, όπως και η μείωση των νοσηλευόμενων, όπως και η σταθερά καλή εικόνα του δήμου Βόλβης.

Η εικόνα βάσει της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ΕΟΔΥ στους 14 δήμους της Θεσσαλονίκης είναι η εξής:

Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης: Σταθερή είναι η άνοδος των δεικτών στον δήμο Αμπελοκήπων – Μενεμένης, λόγω και του μεγάλου αριθμού των τεστ που γίνονται τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Λάζαρος Κυρίζογλου, γίνονται τεστ τέσσερεις φορές την εβδομάδα στο δήμο, σε πάνω από 1.500 πολίτες και ήδη ο δήμος έχει ξεπεράσει τα 15.000 τεστ, με περίπου το 30% του πληθυσμού να έχει κάνει τεστ. Η πορεία της πανδημίας αρχής γενομένης από τις 29 Μαρτίου και ανά εβδομάδα μέχρι σήμερα έχει την εξής εξέλιξη: 43 ενεργά κρούσματα από τα οποία 13 σε νοσοκομείο στις 29 Μαρτίου, 57 ενεργά κρούσματα από τα οποία 16 σε νοσοκομείο στις 5 Απριλίου, 77 ενεργά κρούσματα από τα οποία 16 σε νοσοκομείο στις 11 Απριλίου. Πλέον αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ανήλθαν στα 82 και οι νοσηλείες έφτασαν τις 24.

Δήμος Βόλβης: Σε σταθερά χαμηλά νούμερα μένει ο δήμος Βόλβης. Από τα 24 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας και τις επτά νοσηλείες, όπως τόνισε ο δήμαρχος, Διαμαντής Λιάμας αυτή την εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα είναι 25 και οι νοσηλείες αρκετά μειωμένες, μόλις τρεις.

Δήμος Δέλτα: «Παρόμοια με την προηγούμενη εβδομάδα είναι η πορεία της πανδημίας στον δήμο Δέλτα», επισήμανε ο δήμαρχος, Γιάννης Ιωαννίδης. Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ είναι 174, από τα οποία τα 43 σε νοσηλεία. Οι δείκτες στον δήμο παραμένουν σε σταθερά υψηλά επίπεδα, καθώς τις τελευταίες εβδομάδες η πορεία των ενεργών κρουσμάτων είναι 179, 173 και πλέον 174, γεγονός που δείχνει μια σταθερότητα επί σχεδόν ένα μήνα τόσο σε επίπεδο κρουσμάτων, όσο και σε επίπεδο νοσηλειών, οι οποίες σταθερά είναι κοντά στις 40 όλο αυτό το διάστημα.

Δήμος Θερμαϊκού: Νέα αύξηση εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες στον δήμο Θερμαϊκού την τελευταία εβδομάδα. Όπως τόνισε ο δήμαρχος, Γιώργος Τσαμασλής, ενώ επί δυο εβδομάδες τα επιδημιολογικά δεδομένα βελτιώνονταν, την τελευταία εβδομάδα επιδεινώθηκαν σημαντικά. Έτσι από τα 125 ενεργά κρούσματα της προηγούμενης εβδομάδας και τα 134 δυο εβδομάδων πριν, πλέον τα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 146. Αύξηση εμφάνισαν και οι νοσηλείες. Από 25 την προηγούμενη εβδομάδα οι δημότες σε νοσοκομεία με κορωνοϊό είναι 31.

Δήμος Θέρμης: Αυξητικές είναι οι τάσεις και στον δήμο Θέρμης. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 152 από 140 την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ οι νοσηλείες μειώθηκαν κατά δύο και είναι πλέον 26 από 28 την προηγούμενη εβδομάδα. Η αύξηση ωστόσο ποσοστιαία είναι μικρότερη από τη διαρκώς ανοδική πορεία των τελευταίων εβδομάδων. Ο δήμος από εβδομάδα σε εβδομάδα το τελευταίο διάστημα κατέγραφε ποσοστό αύξησης 30% - 32%. Αυτή την εβδομάδα η αύξηση είναι σε πολύ χαμηλότερο ποσοστό κάτω του 10%.

Δήμος Θεσσαλονίκης: Σημαντική μείωση σε ενεργά κρούσματα, αλλά και σε νοσηλείες καταγράφει η ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Τα ενεργά κρούσματα μειώθηκαν στα 2.059 από 2.321 την προηγούμενη εβδομάδα και οι νοσηλείες είναι στις 483 από 500. Η συγκεκριμένη εικόνα είναι εξαιρετικά αισιόδοξη, καθώς οι κρίσιμες μεταβολές στην καθημερινότητα του κεντρικού δήμου είναι η απελευθέρωση των διαδημοτικών μετακινήσεων για δυο Σαββατοκύριακα και η λειτουργία του λιανεμπορίου με click away για μια εβδομάδα που φαίνεται να μην έχουν επηρεάσει αρνητικά την πορεία της πανδημίας. Το αντίθετο...

Δήμος Καλαμαριάς: Στα ίδια επίπεδα κυμαίνονται οι δείκτες στον δήμο Καλαμαριάς, με τα ενεργά κρούσματα να παραμένουν περίπου στα 140 τις τελευταίες δυο εβδομάδες. Η σταθεροποίηση έγινε στα υψηλά νούμερα, μετά την άνοδο κατά περίπου 60% την προηγούμενη εβδομάδα. Έτσι από τα 95 και 90 κρούσματα στις αρχές του μήνα, πλέον τα ενεργά κρούσματα είναι της τάξης των 140.

Δήμος Κορδελιού - Ευόσμου: Αυξητική τάση εμφανίζουν οι δείκτες και αυτή την εβδομάδα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου. Τα ενεργά κρούσματα είναι σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ 210 από τα οποία οι νοσηλείες είναι 38. Και οι δυο δείκτες είναι σημαντικά αυξημένοι σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά και όλο το τελευταίο διάστημα. Τα ενεργά κρούσματα από 101 έφτασαν στα 153, στη συνέχεια αυξήθηκαν στα 177 και πλέον είναι στα 210. Οι νοσηλείες αυτή την εβδομάδα είναι 12 περισσότερες από την προηγούμενη, που ήταν στις 26.

Δήμος Λαγκαδά: Αυξημένα είναι τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες και στον δήμο Λαγκαδά αυτή την εβδομάδα. Με τα τεστ να είναι συνεχή σε όλους τους οικισμούς (χτες έγινε στα Λαγυνά), τα ενεργά κρούσματα, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Γιάννη Ταχματζίδη, ανήλθαν στα 148 εκ των οποίων σε νοσηλεία είναι 33. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 135 και οι νοσηλείες 27. Η πορεία της πανδημίας τον τελευταίο μήνα σε ενεργά κρούσματα στον δήμο, βάσει της ενημέρωσης του ΕΟΔΥ είναι 80, 130, 116, 135 και πλέον 148.

Δήμος Νεάπολης - Συκεών: Σταθερή είναι η πορεία της πανδημίας στον δήμο Νεάπολης – Συκεών, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Σίμο Δανιηλίδη. Τα ενεργά κρούσματα πλέον είναι 85 και οι νοσηλείες 16. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 86 και οι νοσηλείες 18. Η σταθερή αυτή εικόνα μετράει ήδη τρεις εβδομάδες.

Δήμος Παύλου Μελά: Αυξημένα είναι και πάλι τα ενεργά κρούσματα, λόγω και των πολλών τεστ, στον δήμο Παύλου Μελά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Δημήτρη Δεμουρτζίδη. Τα ενεργά κρούσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ γι' αυτή την εβδομάδα είναι 187 εκ των οποίων 38 σε νοσηλεία. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα είναι: 87, 123, 153 και πλέον 187.

Δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη: Αυξημένους δείκτες κυρίως στα ενεργά κρούσματα εμφανίζει και ο δήμος Πυλαίας – Χορτιάτη, σύμφωνα με τον δήμαρχο, Ιγνάτιο Καϊτεζίδη. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 110 από τα οποία 17 σε νοσηλεία. Στις αρχές του μήνα τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 50 και μετά στα 70. Στη συνέχεια αυξήθηκαν στα 88 και πλέον είναι 110, με τις νοσηλείες να είναι σταθερά κάτω από 20.

Δήμος Χαλκηδόνας: Αυξήθηκαν και μάλιστα πολύ και στον δήμο Χαλκηδόνας τα κρούσματα, εξαιτίας του μεγαλύτερου αριθμού των τεστ που γίνονται το τελευταίο διάστημα στην περιοχή, όπως είπε ο δήμαρχος, Σταύρος Αναγνωστόπουλος. Τα ενεργά κρούσματα είναι 164 εκ των οποίων 25 σε νοσοκομεία. Σήμερα ο ΕΟΔΥ πραγματοποιεί τεστ στον Άγιο Αθανάσιο, ενώ όπως τόνισε ο κ. Αναγνωστόπουλος, τους τελευταίους μήνες έχουν γίνει στην περιοχή πάνω από 25 τεστ. «Η έξαρση της πανδημίας στην περιοχή πάντως είναι δεδομένη», σημείωσε ο δήμαρχος. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα είναι 20, 90, 98 και πλέον 164.

Δήμος Ωραιοκάστρου: Με μικρή, αλλά σταθερή αύξηση τα ενεργά κρούσματα και οι νοσηλείες στον δήμο Ωραιοκάστρου. Τα ενεργά κρούσματα είναι αυτή την εβδομάδα, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ 86 εκ των οποίων 21 σε νοσηλεία. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 79 και οι νοσηλείες 14, ενώ δυο εβδομάδες πριν τα ενεργά κρούσματα ήταν 63 και οι νοσηλείες 13.


www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium