Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/1/2022 21:42:46
    Επισκέπτες Online: 729


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Στη Βουλή το αποχετευτικό του Ζαγκλιβερίου
28-05-2021
Στη Βουλή το αποχετευτικό του Ζαγκλιβερίου
 

Στη Βουλή έφτασε το θέμα του Αποχετευτικού του Ζαγκλιβερίου, ύστερα από την πρωτοβουλία του δημοτικού συμβούλου Λαγκαδά, Μπάμπη Κυργιάννη, και το ενδιαφέρον που έδειξε ο βουλευτής της Ελληνικής Λύσης στη Β' Περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Κώστα Χήτα, ο οποίος κατέθεσε σχετική ερώτηση.

Ο κ. Κυργιάννης δημοσιοποίησε τις εξελίξεις με ανάρτηση στο λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.  

«Περί Αποχετευτικού Ζαγκλιβερίου ... η συνέχεια στην Ελληνική Βουλή!
Μετά την ανάδειξη, μέσω σχετικής δημοσιοποίησης εκ μέρους μου, του ζητήματος της διάλυσης Σύμβασης Έργου “Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου”, προέκυψε ενδιαφέρον επ’ αυτού από θεσμικούς φορείς, με αποτέλεσμα το ανωτέρω θέμα να οδηγηθεί και επίσημα πλέον στα έδρανα της Ελληνικής Βουλής!

Συγκεκριμένα, με την υπ’ αριθ. πρωτ. ερωτήσεων 6802/24-5-2021 της Διεύθυνσης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου της Βουλής, ερώτηση του εκλεγμένου με το κόμμα “Ελληνική Λύση” Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνου Χήτα προς τον Υπουργό Εσωτερικών και τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών αντίστοιχα, γίνεται περιγραφή της εξέλιξης του Έργου καθώς και της σημερινής κατάστασης που εμφανίζουν οι οδοί εντός του οικισμού Ζαγκλιβερίου με τους τρέχοντες κινδύνους ατυχημάτων για τους κατοίκους της περιοχής.

Επιπρόσθετα, τίθενται συγκεκριμένα ερωτήματα προς τους ανωτέρω κ. Υπουργούς, που αναδεικνύουν την αναγκαιότητα παρέμβασης προς τον σκοπό διασφάλισης της υλοποίησης του Έργου, μετά την διάλυση της Σύμβασης με την εργολάβο εταιρία και την από Σεπτέμβριο του 2020 διακοπή των εργασιών.

Ευχαριστώ προσωπικά τον Βουλευτή Β΄ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνο Χήτα για το αποδεδειγμένα και εμπράκτως ενδιαφέρον που επέδειξε μέσω κατάθεσης της ανωτέρω ερώτησης ενώπιον της Ελληνικής Βουλής, ως προς την ανάγκη εξασφάλισης της βιωσιμότητας του Έργου “Αποχέτευση ακαθάρτων υδάτων Κοινότητας Ζαγκλιβερίου και Βιολογικού Καθαρισμού”, ευχόμενος, μετά από αυτή την εξέλιξη, εκ μέρους και των κατοίκων της Δημοτικής Κοινότητας Ζαγκλιβερίου οι οποίοι βιώνουν και με προφανείς κινδύνους τις δυσμενείς συνέπειες από την διακοπή των εργασιών, ότι θα δρομολογηθούν οι απαραίτητες ενέργειες από τους αρμόδιους φορείς που θα οδηγήσουν σε ομαλή επανεκκίνηση του Έργου και σε ολοκλήρωση της ταλαιπωρίας που αυτοί υφίστανται στην καθημερινότητα τους από τις εκτεταμένες ζημίες στις οδούς εντός του οικισμού».

www.metrosport.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium