Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/6/2018 14:59:54  


 
Επισκέπτες Online: 331


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τ. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ
16-09-2011
«ΒΟΜΒΑ» ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ - ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ Τ. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ

Αποκλειστικό θέμα από το lagadas.net 

Βόμβα στην παράταξη του κ. Αναστασιάδη αποτέλεσε η παραίτηση του αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Φυσικών Πόρων και Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Αναστάσιου Χαριτωνίδη.

Αν και για κάποιους η παραίτηση αυτή ήταν αναμενόμενη, δείχνει ότι στην παράταξη Αναστασιάδη υπάρχουν εσωτερικά προβλήματα και διαφωνίες. Στην προκειμένη περίπτωση, η έλλειψη επικοινωνίας και εμπιστοσύνης μεταξύ του αντιδημάρχου και της ηγεσίας του δήμου οδήγησαν στην παραίτηση του, όπως αναφέρεται και στην επιστολή παραίτησης του.

Ο κ. Χαριτωνίδης μιλώντας αποκλειστικά στο lagadas.net, ανάφερε πως η παραίτηση του έχει ως σκοπό να βοηθήσει ώστε να πάνε καλύτερα τα πράγματα στο Δήμο Λαγκαδά, αναφέροντας παράλληλα πως πλέον με την ιδιότητα του ως δημοτικός σύμβουλος έχει μεγαλύτερη ελευθερία στο να εκφράζεται, να τοποθετείται και να λέει την άποψη του, ακόμη κι αν δεν είναι σύμφωνη με τη διοίκηση του δήμου.

"Όταν όμως κάποιος κατέχει ένα θεσμικό ρόλο, όπως εγώ που κατείχα τη θέση του αντιδημάρχου, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει η παράταξη και δεν μπορεί κανείς να διαφοροποιείται", τόνισε ο κ. Χαριτωνίδης.

Είναι γεγονός πάντως πως ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν έχει ακόμη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Λαγκαδά, παρότι η παραίτηση του αντιδημάρχου υποβλήθηκε στο δήμαρχο πολύ νωρίς σήμερα το πρωί.

Σε επικοινωνία που είχε το lagadas.net με τον δήμαρχο κ. Αναστασιάδη, ανέφερε για το θέμα: "Δεν έχω να δηλώσω κάτι. Ισως να κουράστηκε, δεν ξέρω. Εγω έχω να ασχοληθώ και με άλλα θέματα".Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ Κ. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ

Σήμερα 16 Σεπτεμβρίου 2011 ο εκτελών μέχρι σήμερα χρέη Αντιδημάρχου Περιβάλλοντος, Πολιτικής Προστασίας, Φυσικών Πόρων και Τουριστικής Ανάπτυξης στο δήμο Λαγκαδά Χαριτωνίδης Αναστάσιος, παραιτούμαι της θέσης μου, γιατί θεωρώ πως έχει κοπεί κάθε δίαυλος επικοινωνίας μεταξύ εμού και της ηγεσίας του Δήμου και με δεδομένη τη ρήξη εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο πλευρών, η παραίτηση από μέρους μου θεωρείται επιβεβλημένη, διότι θεωρώ ότι όταν αυτοί οι δύο παράγοντες δεν υφίστανται, δεν θα ήταν έντιμο από μέρους μου να παραμένω γαντζωμένος στην καρέκλα, για λόγους ιδιοτέλειας και αυτοπροβολής. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσους με εμπιστεύθηκαν σε αυτή την ιδιαίτερη διαδρομή.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ Κ. ΧΑΡΙΤΩΝΙΔΗ ΣΤΟ lagadas.net

Τι σημαίνει η παραίτηση σας;

Η παραίτηση μου σκοπό έχει να γίνουμε όλοι σοοφότεροι και να βοηθήσει όσο γίνεται περισσότερο να κατευθυνθούν τα πράγματα προς μία θετική εξέλιξη. Οταν κατέχει κανείς μια διοικητική θέση είναι υποχρεωμένος να συμφωνεί με τα πάντα και η όποια διαφωνία του θα εκφραζεται μέσα σε όργανα της παράταξης. Οταν κάποιος δεν έχει θεσμικό ρόλο, έχει τη δυνατότητα να εκφράζει την άποψή του, να τοποθετείται με διαφορετικό τρόπο και με περισσότερη ελευθερία. 

Πιστεύετε ότι τα πράγματα στο Δήμο Λαγκαδά δεν πάνε καλά;

Ο εχθρός του καλού είναι το καλύτερο. Θα είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος αν με την παραίτηση μου βοηθήσω να πάνε τα πράγματα καλύτερα, να πάμε ακόμα ένα βήμα πιο μπροστά. Η σημερινή διοίκηση έχει κάνει βήματα που δεν έχουν προηγούμενο. Αν πάρει κανείς τη διαδρομή των προηγούμενων διοικήσεων των πρώην δήμων, θα καταλάβει κανείς πως λάθη δεν κάνει αυτός που δεν κάνει τίποτα. Αυτός που κοιμάται το πολύ - πολύ να ξυπνήσει στραβά κι αυτό είναι το μόνο λάθος που μπορεί να κάνει. Αυτός που αγωνίζεται, προσπαθεί, φτιάχνει, δημιουργεί, μέσα σε όλα θα υπάρχει και κάποιο λάθος, είναι ανθρώπινο.

Νιώθετε πως έχετε μεγαλύτερη ελευθερία πλεόν ως δημοτικός σύμβουλος;

Σαφέστατα αυτό μου δίνει μεγαλύτερη ελευθερία να εκφράζομαι, να τοποθετούμαι, να λέω την άποψή μου, όχι απαραίτητα σύμφωνη και με την διοίκηση. Όταν όμως κάποιος κατέχει ένα θεσμικό ρόλο, όπως εγώ που κατείχα τη θέση του αντιδημάρχου, είναι υποχρεωμένος να ακολουθεί την πολιτική που χαράσσει η παράταξη και δεν μπορεί κανείς να διαφοροποιείται. Αν θέλει να διαφοροποιηθεί, θα πρέπει να παρατηθεί του θεσμικού του ρόλου και να εκφράζει την άποψή του με ελευθερία. Αυτό είναι υγεία, να εκφράζει κανείς την άποψη του με ελευθερία.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium