Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/6/2018 15:01:37  


 
Επισκέπτες Online: 340


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ
13-08-2012
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΙΝΩΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΒΟΛΒΗΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ


Περισσότεροι από πεντακόσιοι άνεργοι θα απασχοληθούν για πέντε μήνες στους δήμους Λαγκαδά, Βόλβης και Ωραιοκάστρου, αλλά και σε δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα των δήμων στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωφελούς Εργασίας» του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Ο δήμος Λαγκαδά έχει υπογράψει σχετική σύμβαση με την μη κυβερνητική οργάνωση ΙΝΕ-ΓΣΕΕ και εγκρίθηκε η πρόσληψη 140 ανέργων. Άλλες 10 θέσεις εγκρίθηκαν για τη ΔΗΚΕΛ, 15 θέσεις για τη ΔΕΥΑΛ και 15 θέσεις για την ΥΚΠΑΑΠΛ. Οι προσλήψεις θα γίνουν στο φορέα απασχόλησης, ενώ τα δικαιολογητικά των υποψηφίων θα πρέπει να κατατίθενται στο δικαιούχο φορέα. Οι άνεργοι που θα επιλεγούν θα εξασφαλίσουν απασχόληση έως και πέντε μηνών με μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ και πλήρης ασφαλιστική κάλυψη από τον ΟΑΕΔ.

Οι αιτήσεις ξεκινούν την Παρασκευή 17 Αυγούστου και θα διαρκέσουν έως και τις 27 Αυγούστου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στο Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ – Παράρτημα Θεσσαλονίκης (Αισώπου 24 & Προμηθέως Τ.Κ. 546 27 – Θεσσαλονίκη) υπόψη κας Σιώμου Χριστίνας (τηλ. 2310.385.810-14).

Εργασία για πέντε μήνες

Το πρόγραμμα αφορά μακροχρόνια ανέργους, βραχυπρόθεσμα ανέργους που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας, νέους μέχρι 30 ετών και επαγγελματίες που διέκοψαν τη δραστηριότητά τους πριν από δύο χρόνια, ελεύθερους επαγγελματίες και επιστήμονες βάσει εισοδηματικών κριτηρίων, οι οποίοι ανεξαρτήτως προϋπηρεσίας και αντικειμένου εργασίας, ειδικότητας ή μη, θα παίρνουν 625 ευρώ το μήνα, δηλαδή 3.125 ευρώ για 5 μήνες! Με αυτά τα λεφτά και όταν και αφού τα πάρουν, οι εργαζόμενοι θα πρέπει στην ουσία να ζήσουν για 12 μήνες, γιατί μετά τους 5 μήνες του προγράμματος, για τους υπόλοιπους 7 μήνες δεν έχουν δικαίωμα ένταξης σε άλλο πρόγραμμα. Και εάν ένας άνεργος βρει και δουλέψει και κολλήσει κάποια ένσημα μέσα στο επόμενο 7μηνο, τότε δε θα μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα του επόμενου έτους, γιατί δε θα θεωρείται μακροχρόνια άνεργος...

Το πρόγραμμα «κοινωφελούς εργασίας» αποτελεί έναν ακόμη τρόπο κατάργησης των εργασιακών δικαιωμάτων, καταγγέλλουν τα σωματεία και μια μορφή σύγχρονου δουλεμπορίου.

Που θα απασχοληθούν

Οι άνεργοι που θα απασχοληθούν στο δήμο Λαγκαδά, δεν θα προσληφθούν απευθείας από το δήμο, αλλά από τους λεγόμενους Φορείς Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που για το Λαγκαδά είναι η ΙΝΕ-ΓΣΕΕ. Γενικά αυτές οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ), όπως τις αποκαλούν, θα είναι οι κερδισμένοι του προγράμματος, αφού θα εισπράξουν για τη συμμετοχή τους σε αυτή τη διαδικασία, το 5% του συνολικού «μισθολογικού κόστους». Αυτές λοιπόν οι ΜΚΟ θα ξεκινήσουν τη διαδικασία επιλογής όσων ανέργων υποβάλουν αιτήσεις και σε συνεργασία με τους δήμους θα τους κατανέμουν σε τομείς, όπως:

- έργα κοινωφελούς χαρακτήρα και φροντίδας, όπως π.χ. διαμόρφωση και φροντίδα πάρκων και λοιπών έργων πρασίνου, αναδάσωση, δασοπροστασία και φύλαξη περιοχών υψηλού φυσικού κάλλους, καθαριότητα παραλίων περιοχών

- δράσεις διατήρησης του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς

- υπηρεσίες φροντίδας, μέριμνας ηλικιωμένων, ΑμεΑ και παιδιών κλπ.

- δράσεις για παιδιά και νέους, εξωσχολικά προγράμματα για μαθητές και παιδιά, οδική ασφάλεια μαθητών, σίτιση σε ολοήμερα σχολεία φτωχών περιοχών.


Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος για όλη την Ελλάδα, ανέρχεται στα 188 εκατομμύρια ευρώ και προβλέπεται να απορροφηθούν 57.400 άνεργοι.

Η επιλογή των ανέργων για την υλοποίηση δράσεων Κοινωνικής Εργασίας θα πραγματοποιηθεί μέσω συστήματος μοριοδότησης και η ανάρτηση των ωφελουμένων στο Διαδίκτυο θα είναι υποχρεωτική.

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ:

Οι ωφελούμενοι της πράξης πρέπει σωρευτικά να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις συμμετοχής:
• να είναι Έλληνες πολίτες ή πολίτες άλλου κράτους μέλους της Ε.Ε. ή να είναι ομογενείς ή μετανάστες με δικαίωμα διαμονής και απασχόλησης στη χώρα μας και
• να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή Αγρότες ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας και έχουν ατομικό εισόδημα έως και 10.500,00 € το οικονομικό έτος 2010 (εισοδήματα που αποκτήθηκαν από 1-1-2009 έως 31-12-2009).
Κάθε ωφελούμενος μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση εργασίας έως πέντε (5) μήνες μέσα σε διάστημα δώδεκα (12) μηνών.


ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ

Δήμος Λαγκαδά – 140 θέσεις

ΔΗΚΕΛ – 10 θέσεις

ΔΕΥΑΛ – 15 θέσεις

ΥΚΠΑΑΠΛ – 15 θέσεις

Για να δείτε τις θέσεις απασχόλησης σε όλους τους φορείς πατήστε εδώ

Πληροφορίες στο Δημαρχείο Λαγκαδά, Ν. Παπαγεωργίου 2, 2ος όροφος κ. Σκρίνου Μαριάννα τηλ.: 2394 3 30264.

Πατήστε εδώ για την περιλήψη της ανακοίνωσης

 

ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ

Δήμος Βόλβης – 50 θέσεις

ΔΕΥΑ Βόλβης – 15 θέσεις

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Βόλβης - 30 θέσεις

Οργανισμός Κοινωνικής Πρόνοιας, Αλληλεγγύης και Παιδείας Βόλβης - 45 θέσεις

 

 

ΔΗΜΟΣ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δήμος Ωραιοκάστρου – 150 θέσεις

 

ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

Ι.Μ. ΛΑΓΚΑΔΑ 40 θέσεις

Φορέας Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας – Βόλβης (αφορά όλους τους δήμους) 6 θέσεις


Πατήστε εδώ για το έντυπο αίτησης και για τις οδηγίες συμπλήρωσης

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium