Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/4/2024 03:54:10





















Επισκέπτες Online: 925


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΑΣΗ, ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ... ΤΖΑΚΙΑ
29-09-2012
ΛΑΓΚΑΔΑΣ: ΤΑ ΟΜΟΡΦΑ ΔΑΣΗ, ΟΜΟΡΦΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΤΑ... ΤΖΑΚΙΑ


Εκρηκτικές διαστάσεις πήρε τους τελευταίους μήνες το φαινόμενο της λαθροϋλοτομίας. Με πλήρη εξοπλισμό, οργανωμένες ομάδες μετατρέπουν σε «κρανίου τόπο» καταπράσινες δασικές εκτάσεις σε όλη τη χώρα, προκειμένου να βγάλουν εύκολο κέρδος από το εμπόριο ξυλείας.

Του Ρωμανού Κοντογιαννίδη

Τα κυκλώματα των λαθροϋλοτόμων εκμεταλλεύονται τη «στροφή» των νοικοκυριών στην ξυλεία για θέρμανση και παίζουν καθημερινά «κρυφτούλι» με υπαλλήλους των κατά τόπους δασαρχείων σε ρεματιές, χαράδρες και δασωμένες πλαγιές.

Οπως υποστηρίζουν δασάρχες στον «Αγγελιοφόρο», ακόμη και τριαξονικά φορτηγά με παράνομη ξυλεία εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της Βόρειας Ελλάδας, ενώ σε πολλές περιπτώσεις από τους επιτήδειους δεν ξεφεύγουν ούτε θεωρητικά καλά προστατευμένες περιοχές, όπως, για παράδειγμα, το περιαστικό δάσος της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, ολοένα και αυξάνονται αυτοί που καταφεύγουν στην παράνομη υλοτομία, προκειμένου να μαζέψουν μερικές εκατοντάδες κιλά ξύλα, για να βγάλουν το χειμώνα. Από τις αρμόδιες υπηρεσίες έχουν εντοπιστεί φέτος αρκετοί πολίτες σε διάφορες περιοχές, οι οποίοι παρανομούν συνειδητά, εξαιτίας της οικονομικής στενότητας, που δεν τους επιτρέπει να προμηθευτούν τον απαραίτητο αριθμό ξύλων για να ξεχειμωνιάσουν με τις οικογένειές τους. Σε κάθε περίπτωση, και αυτοί αντιμετωπίζονται με το «γράμμα του νόμου», αφού οι υποθέσεις τους παίρνουν το δρόμο της Δικαιοσύνης. Δυστυχώς, σε πολλές περιπτώσεις «φωνή βοώντος εν τη ερήμω» μοιάζουν οι εκκλήσεις των δασαρχών προς τους κατοίκους κυρίως ημιαστικών και αγροτικών περιοχών να προστατεύσουν το δασικό πλούτο.

Οργανωμένα συμφέροντα στη λαθροϋλοτομία στο Λαγκαδά
 
Oσον αφορά την περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Λαγκαδά, πρόσφατα εντοπίστηκε μια οργανωμένη απόπειρα λαθροϋλοτομίας, έπειτα από καταγγελία της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης.
Για αύξηση της δράσης των οργανωμένων συμφερόντων, που κόβουν παράνομα ξύλα με σκοπό να τα πουλήσουν, έκανε λόγο η εκπρόσωπος της Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης Δήμητρα Γωγάκου.
Η ίδια τόνισε στον «Αγγελιοφόρο» ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες για περιπτώσεις λαθροϋλοτομίας και ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις περιοχές του Λαγκαδά και του Παλατιανού Κιλκίς, όπου γίνεται ανεξέλεγκτη κοπή ξύλων.
«Στην περιοχή του Λαγκαδά γινόταν… πανηγύρι. Βλέπαμε να κατεβαίνουν ολόκληρα φορτηγά από το Πολυδένδρι, τη Χρυσαυγή, τις Πέντε Βρύσες και άλλες περιοχές. Ευτυχώς το δασαρχείο ανταποκρινόταν αμέσως. Πρέπει να υπάρχουν αυστηρότερες ποινές για τους λαθροϋλοτόμους, αλλά το σωστό είναι πρώτο στόχο να αποτελεί πρόληψη» είπε η κ. Γωγάκου.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ

 


ΕΛΠΙΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΔΑΣΩΝ ΤΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

Νέα Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Καυσοξύλευσης από το Δασαρχείο Λαγκαδά

Με ικανοποίηση δεχτήκαμε την αλλαγή της δασικής ρυθμιστικής διάταξης της καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά. (ΑΔΑ: Β4ΘΒΟΡ1Υ-ΠΦΖ)

Από τον Απρίλιο του 2012 με επιστολή μας στο δασαρχείο Λαγκαδά κι αφού μέλος μας είχε δεχτεί επίθεση από «υλοτόμους» τους οποίους προσπάθησε να σταματήσει, είχαμε επισημάνει τις αδυναμίες της υπάρχουσας ρυθμιστικής διάταξης (56416/26-8-2011 Αριθ. ΔΑΔ 6/2011) στην αποτροπή της παράνομης υλοτομίας στην περιοχή, αφού σύμφωνα με τις διατάξεις της επιτρέπονταν η υλοτόμηση πουρναριού, γαύρου και αγριοαχλαδιάς χωρίς την έκδοση άδειας από την υπηρεσία, δεν αναφέρονταν ο τρόπος ελέγχου της επιτρεπόμενης ποσότητας ξυλείας για κάθε οικογένεια, αλλά ούτε έθετε κοινωνικά και οικονομικά κριτήρια για τους δικαιούχους. Επισημάναμε ότι το αποτέλεσμα όλων των ανωτέρω, ήταν να καταστρατηγηθεί σε βάρος του περιβάλλοντος η ανωτέρω διάταξη και να έχουν αφανιστεί ολόκληρες περιοχές από τη δασική τους βλάστηση.

Χαιρετίζουμε την απόφαση του Δασαρχείου να λάβει υπόψη του τις επισημάνσεις μας και με την νέα ρυθμιστική διάταξη να επιτρέψει την υλοτομία μέσα σε κήπους και γεωργικές εκτάσεις μόνο μετά από έγκριση της, να βάλει περιορισμούς και κανόνες στην υλοτομία του πρίνου και του γαύρου, να απαγορεύσει τη συλλογή και την υλοτομία καυσόξυλων σε χλωρή κατάσταση από συγκεκριμένες ευπαθείς περιοχές .

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η ενεργή συμμετοχή όλων μας είναι ουσιαστική και μπορεί επικουρικά να συνδράμει στο δύσκολο έργο των ελεγκτικών μηχανισμών για την εφαρμογή των νόμων, όπως πολύ καλά αναφέρει η τελευταία παράγραφος της ρυθμιστικής διάταξης : «Την τήρηση και εφαρμογή της παρούσης Δ.Ρ.Δ.Κ. αναθέτουμε στα όργανα της δασικής υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη

Ας μην επιτρέψουμε να μετατραπούν τα δάση και οι δασικές εκτάσεις σε «παράνομα» εργοτάξια εμπορίας καυσόξυλων αλλά να παραμείνουν τροφοδότες υγείας, ασφάλειας και οικονομίας της τοπικής κοινωνίας.

Η Δασική Ρυθμιστική Διάταξη καυσοξύλευσης στην περιοχή ευθύνης του δασαρχείου Λαγκαδά έχει ως εξής:

Έχοντας υπόψη:
1. Τις διατάξεις:
α) Του άρθρου 66 του Ν.Δ. 86/69 «Δασικές αστυνομικές διατάξεις»
β) Του άρθρου 177 του Ν.Δ.86/69 «Ατελείς και άνευ αδείας υλοτομίες»
γ) Του άρθρου 37 του Π.Δ. της 19-11-1928 «Συλλογή και υλοτομία καυσοξύλων»
2. Τις ισχύουσες διαχειριστικές μελέτες του δασαρχείου Λαγκαδά
3. Το Π.Δ. 142/23-12-2010 «Περί οργανισμού της αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας Θράκης»
4. Την οικ. 1425/19-3-2011 begin_of_the_skype_highlighting 1425/19-3-2011 end_of_the_skype_highlighting εξουσιοδότηση προς υπογραφή «Με εντολή Γενικού Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης»
5. Τη Δασική Ρυθμιστική Διάταξη Μεταφοράς Δασικών Προϊόντων με Αριθ. Πρωτ. 850/25-2-2004 και Αριθ. Δ.Α.Δ. 2/2004 της υπηρεσίας μας.
6. Την με Αριθ. Πρωτ. 167112/1138/9-4-2012 Απόφαση ΥΠΕΚΑ «Καθορισμός τιμήματος διάθεσης καυσοξύλων και υπολειμμάτων υλοτομιών για ατομικές ανάγκες των κατοίκων κατά το έτος 2012»
7.Την ανάγκη ρύθμισης της καυσοξύλευσης των κατοίκων της περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας μας και την ανάγκη προστασίας της δασικής βλάστησης από ανεξέλεγκτη καυσοξύλευση.
8. Το πρακτικό της αριθ. 6/2011 Αποφ. Του τοπικού συμβουλίου Βασιλουδίου.
9. Την κατάσταση και παραγωγική δυναμικότητα στην οποία βρίσκονται τα δάση της περιοχής ευθύνης της υπηρεσίας μας.
10. Την με Αριθ. Πρωτ. 69083/7-9-2012 Έγκριση της Δ/νσης Δασών Θεσ/νίκης.

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α) Ρυθμίζουμε τις υλοτομίες γενικά και την καυσοξύλευση, στην περιοχή ευθύνης του Δασαρχείου Λαγκαδά, κατά χρόνο, τόπο και τρόπο ως κατωτέρω:
Επιτρέπουμε την υλοτομία ατελώς, αλλά μετά από έγκριση της Δασικής Αρχής:

1. Των εντός κήπων, αυλών, ελαιώνων και αμπέλων φυόμενα οιαδήποτε δένδρα.
2. Τα εντός γεωργικώς η δενροκομικώς καλλιεργουμένων εκτάσεων, φυόμενα είτε οπωροφόρα, είτε καρποφόρα, είτε τεχνητώς φυτευθέντα, είτε αυτοφυή οιαδήποτε μεμονωμένα και μέχρι πέντε κατά στρέμμα φυόμενα δένδρα, ως και οι τεχνητές ή αυτοφυείς δασικές λωρίδες στα όρια των καλλιεργειών, πλάτους μέχρι (10) δέκα μέτρα. Τα αυτοφυή όμως δένδρα, εφόσον διατίθενται προς εμπορία, υλοτομούνται κατόπιν έγκρισης της Δασικής Αρχής, σφραγίζονται με σφύρα του εμπορίου και συνοδεύονται με τα απαραίτητα έγγραφα (Άδεια υλοτομίας – Δελτίο μεταφοράς).
3.Γεωργικά εργαλεία γενικά, υπορθώματα αμπέλων, βέργες περιελίξεως κηπουρικών φυτών, ξυλεία προς περίφραξη ποιμνιοστασίων και καταφυγίων ζώων, κήπων, αμπέλων η αγρών, εφόσον πάντα χρησιμοποιούνται για τις ανάγκες των υλοτομούντων και είναι κάτοικοι δασόβιων ή παραδασόβιων οικισμών.

Β) Επιτρέπουμε, ύστερα από έγκριση της δασικής αρχής, αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, i) την υλοτομία του πρίνου και του γαύρου σποραδικά και όχι αποψιλωτικά, στηθιαίας διαμέτρου μικρότερης των 10 (δέκα) εκατοστών και ii) την συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων από ξερά ιστάμενα και ξερά κατακείμενα δένδρα οιουδήποτε είδους με τις παρακάτω ρυθμίσεις:

1. Η υλοτομία και η συλλογή για την κάλυψη αποκλειστικά ατομικών αναγκών θα γίνεται μόνο κατόπιν σχετικής αίτησης, του αρχηγού της οικογένειας, συνοδευόμενη από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του οικείου δήμου και εφόσον υπάρξει έγκριση από την υπηρεσία μας η οποία θα είναι μοναδική και θα αφορά σε συγκεκριμένο χώρο, χρόνο, είδος και ποσό καυσοξύλων. Για τα δημοτικά και κοινοτικά δάση απαιτείται και έγγραφη συγκατάθεση του Ιδιοκτήτη.
2. Το επιτρεπόμενο χρονικό διάστημα ορίζεται από 1ης Οκτωβρίου έως 30η Νοεμβρίου 2012 και από 1ης Φεβρουαρίου έως 28η Φεβρουαρίου 2013.
3. Η χρονική περίοδος υποβολής αιτήσεων ορίζεται από 1ης Οκτωβρίου έως 30η Ιανουαρίου.
4. Η κάλυψη των ατομικών αναγκών σε καυσόξυλα των δασόβιων και παραδασόβιων μόνιμων κατοίκων θα γίνεται από τα δημόσια ή δημοτικά δάση που βρίσκονται στα διοικητικά όρια των τοπικών και δημοτικών ενοτήτων.
5. Η υλοτομία θα γίνεται πάντα κατ’ επιλογή (σποραδικά) και όχι αποψιλωτικά σε απόσταση 50 (πενήντα) μέτρων από τους επαρχιακούς δρόμους και τουλάχιστον 10 (δέκα) μέτρων από τους δασικούς και αγροτικούς δρόμους. Απαγορεύεται η εγκατάλειψη υπολειμμάτων επί των δρόμων. Απαγορεύεται η υλοτομία των μεμονωμένων δένδρων καθώς και υλοτομία σε μικροσυστάδες (έκτασης μικρότερης του στρέμματος), εντός της κοίτης και των πρανών των ρεμάτων και όσων φύονται κοντά σε πηγές , βρύσες, θέσεις θέας, θέσεις αναψυχής, ξωκλήσια, περιμετρικά αγρών και περιμετρικά κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων σε απόσταση 50 (πενήντα ) μέτρων.
6. Η υλοτομία και συλλογή θα διενεργείται κάθε μέρα εκτός Κυριακής και αργιών από 8ης πρωινής μέχρι 17ης απογευματινής. Η επιτρεπόμενη για υλοτομία συλλογή και μεταφορά ποσότητα καυσοξύλων ανά οικογένεια ορίζεται σε (1) ένα τόνο την ημέρα και μέχρι (3) τρεις τόνους, τα οποία θα χρησιμοποιούνται μόνο για τις ατομικές ανάγκες, απαγορευομένης της πώλησης ή της διάθεσης αυτών σε τρίτους της μεταφοράς τους σε άλλες τοπικές κοινότητες, δημοτικές ενότητες ή οικισμούς πέραν του τόπου μόνιμης κατοικίας.
7. Η ανωτέρω έγκριση υλοτομίας – συλλογής καυσοξύλων είναι προσωπική, μοναδική για την τρέχουσα περίοδο (φθινόπωρο – χειμώνας), ορίζει περιοχή, είδος, ποσότητα και χρονικό διάστημα. Η υλοτομία διενεργείται από αυτόν που αναφέρεται στην έγκριση, απαγορευόμενης της εκχώρησης σε τρίτο, ύστερα από τηλεφωνική ενημέρωση του αρμόδιου δασοφύλακα. Η έγκριση επιδεικνύεται σε κάθε έλεγχο από υπαλλήλους της υπηρεσίας. Με μέριμνα του ενδιαφερομένου, ή του δασοφύλακα όταν παρίσταται, σημειώνεται πάνω στην έγκριση η ημερομηνία το ποσό και το είδος των καυσοξύλων σε κάθε έξοδο και επιστρέφεται στην υπηρεσία μας ή παραδίδεται στον δασοφύλακα με την ολοκλήρωσή της.

Γ. Η δυνατότητα συλλογής υπολειμμάτων υλοτομιών από κατοίκους, Δημ. Ενοτήτων, Τοπ. Κοιν. Και οικισμών, που στα διοικητικά τους όρια διαχειρίζονται συστάδες δημοσίων δασών και όπου έχει περατωθεί, η υλοτομία, η μετατόπιση και η μεταφορά των δασικών προϊόντων, καθώς
και των όμορων κατοίκων με τις ανωτέρω Δημ. Ενότητες, Τοπ. Κοιν. Και οικισμούς, θα επιτρέπεται ύστερα από την υποβολή σχετικού αιτήματος και έγκριση από την υπηρεσία μας που θα ορίζει χρόνο, ποσό, θέση και είδος και πάντα με την υπόδειξη του αρμοδίου δασικού οργάνου της περιοχής.
Δ. Δεν επιτρέπουμε την υλοτομία καυσοξύλων σε χλωρή κατάσταση από δάση και δασικές εκτάσεις που βρίσκονται στα διοικητικά των Τ.Κ. Χρυσαυγής, Αγ. Βασιλείου, Λαγκαδικίων, Σχολαρίου, Ασσήρου και Κριθιάς, εξαιτίας της μικρής έκτασης που διαθέτουν από πρινώνες, της μικρής παραγωγικότητας, της νεαρής ηλικίας και του γεγονότος ότι μέχρι σήμερα έχει εξαντληθεί η δυνατότητα τους να καλύπτουν τέτοιου είδους ανάγκες και για την προστασία και ανάπτυξή τους. Επιτρέπεται, στα διοικητικά όρια των ανωτέρω Τ. Κοιν. , μόνο η συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων από ξερά όρθια και κατακείμενα δένδρα οιουδήποτε είδους, ύστερα από αυτοψία του αρμοδίου δασικού υπαλλήλου και έγκριση της υπηρεσίας μας που χορηγείτε ύστερα από αίτηση του αρχηγού της οικογένειας που συνοδεύεται από βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του οικείου δήμου. Με την ίδια διαδικασία και με τις ρυθμίσεις του εδαφίου (6) της παρ. Β, επιτρέπεται η συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων από τους χώρους που αναφέρονται στην Παρ. Γ και Θ της παρούσης.
Ε. Δεν επιτρέπεται η συλλογή και υλοτομία καυσοξύλων σε χλωρή κατάσταση από την περιοχή «Αγία Παρασκευή» της Δημ. Ενότητας Προφήτη του Δήμου Βόλβης, όπου βρίσκεται ο ομώνυμος Ιερός Ναός και σε απόσταση (200) διακοσίων μέτρων περιμετρικά του διαμορφωμένου χώρου διότι υπάρχει ανάγκη προστασίας της δασικής βλάστησης για την αναβάθμιση του χώρου.
Ζ. Δεν επιτρέπεται η συλλογή και υλοτομία καυσοξύλων σε χλωρή κατάσταση από την περιοχή «Αγία Παρασκευή» και «Γολγοθάς» της Τοπ. Κοιν. Βασιλουδίου και σε απόσταση (200) μέτρων περιμετρικά του διαμορφωμένου χώρου διότι υπάρχει ανάγκη προστασίας της Δασικής βλάστησης για την αναβάθμιση και ανάδειξη του χώρου.
Η. Δεν επιτρέπεται η συλλογή και υλοτομία καυσοξύλων σε χλωρή κατάσταση από δάση και δασικές εκτάσεις για τις οποίες ισχύουν απαγορευτικές διατάξεις και καθορίζονται περιορισμοί.

Παρακάτω αναφέρονται οι θέσεις και οι ισχύουσες Δασικές Απαγορευτικές Διατάξεις:

1) Στη θέση «Κουρί» της Τ. Κ. Ανάληψης σε έκταση 719 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 1180/22-4-2010- Αριθ. ΔΑΔ 12/2010).
2) Στην έκταση που βρίσκεται πάνω από τον οικισμό Νυμφόπετρα 800 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 4344/20-11-2007 – Αριθ. ΔΑΔ 39/2007).
3) Στη θέση «Μπάτα» του οικισμού Βαγιοχωρίου έκτασης 100 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 3146/2005 – Αριθ. ΔΑΔ 21/2005).
4) Στη μείζονα αναδασωτέα έκταση που εμπίπτει στην περιοχή ευθύνης της υπηρεσίας μας ήτοι των περιοχών Λαγυνών, Καβαλαρίου, και Αγίου Βασιλείου εμβαδού 23.000 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 435/17-2-2006 – Αριθ. ΔΑΔ 27/2006).
5) Στη θέση «ΧΥΤΑ» περιοχών Ασσήρου – Καρτερών – Δορκάδας – Μαυροράχης (Αναδασωτέα έκταση λόγω πυρκαγιάς), εμβαδού 29.166 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 3298/10-9-2007 – Αριθ. ΔΑΔ 35/2007).
6) Στη θέση «Αραπίτσα» περιοχών πέντε Βρύσες – Κολχικού – Λοφίσκου (Αναδασωτέα έκταση λόγω πυρκαγιάς), εμβαδού 4.864 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 2964/10-8-2007 – Αριθ. ΔΑΔ 17/07).
7) Στη θέση «Προφήτης Ηλίας» Κολχικού και Δρακοντίου (Αναδασωτέα έκταση λόγω πυρκαγιάς), εμβαδού 466, 46 στρεμμάτων (Αριθ. Πρωτ. 821/4-1-2012 – Αριθ. ΔΑΔ 3/20120).

Θ. Επιτρέπουμε, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις της παρ. Β (εδαφ. 1 -6), την συλλογή και διαμόρφωση καυσοξύλων μόνο από τα ξερά όρθια η κατακείμενα δένδρα οιουδήποτε είδους από τις εκτάσεις που καταστράφηκαν από πυρκαγιά το πρόσφατο παρελθόν. Όπως οι θέσεις «ΧΥΤΑ», «Αραπίτσα», και «Προφήτης Ηλίας» (περ. 5, 6,7 της προηγούμενης παραγράφου).

Οι παραβάτες της παρούσας θα διώκεται και θα τιμωρείται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής Νομοθεσίας.
Η παρούσα ισχύει από τη δημοσίευση και μέχρι 30-9-2013 . Κάθε προηγούμενη Δ.Ρ.Δ. Καυσοξύλευσης παύει να ισχύει.

Την τήρηση και εφαρμογή της παρούσης Δ.Ρ.Δ.Κ. αναθέτουμε στα όργανα της δασικής υπηρεσίας, της Ελληνικής Αστυνομίας και σε κάθε φιλόνομο και φιλοπρόοδο πολίτη.



Οικολογικής Κίνησης Θεσσαλονίκης. Οπως είπε ο δασάρχης, Γρηγόρης Ευαγγελόπουλος, τα κρούσματα είναι συχνότερα στις ορεινές περιοχές (π.χ. Κρυονέρι), στην περιοχή του Αγίου Βασιλείου, ακόμη και μέσα στην αναδασωτέα έκταση και στη Δορκάδα.



 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium