Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2018 04:44:40
  


 
Επισκέπτες Online: 184


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... ΚΑΥΣΙΜΑ
23-11-2012
ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΑ ΤΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΤΕΛ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ... ΚΑΥΣΙΜΑ

Την επ’ αόριστον διακοπή εκτέλεσης συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης από τις 26 Νοεμβρίου ανακοίνωσε πριν από λίγο το ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, εξαιτίας έλλειψης ρευστότητας.


Της Κάτιας Γερακαρίτου

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΚΤΕΛ, λόγω της έλλειψης ρευστότητας δεν είναι δυνατόν να προμηθευτούν καύσιμα. «Οι συνεχείς καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των υπηρεσιών που παρείχε βάσει συμβάσεων στο κράτος, οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση» σημειώνεται σε ανακοίνωση του ΚΤΕΛ.

Σύμφωνα με όσα είπε στη Voria.gr ο πρόεδρος του Δ.Σ. της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ΑΕ» Τριαντάφυλλος Τριανταφυλλίδης έχουν λαμβάνειν χρήματα από τρεις πλευρές. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε, πρόκειται για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το έργο της μεταφοράς των μαθητών, από τον ΟΑΣΘ για την εκτέλεση συγκοινωνιακού έργου στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά και στο δήμο Βόλβης, καθώς και από το υπουργείο Εσωτερικών για το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ «ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ» που πραγματοποιήθηκε το 2009.

«Δεν έχουμε να βάλουμε βενζίνη, φοβόμαστε μήπως μας σφραγίσουν επιταγές τώρα με τα πετρέλαια» τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε επικοινωνία, που είχε νωρίτερα σήμερα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, του είπε πως περιμένει κάποια εξέλιξη από τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου, προκειμένου να δοθούν χρήματα στη συνέχεια στο ΚΤΕΛ. «Από την περιφέρεια κάθε χρόνο μας όφειλαν ένα ποσό, αλλά φέτος έπεσαν όλα μαζί και είμαστε πλέον σε οικονομική ασφυξία» τόνισε.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του ΚΤΕΛ, «οι αστοχίες του σχεδιασμού του ίδιου έργου, το κατέστησαν μη βιώσιμο και πρέπει να επανασχεδιαστεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα του εκτελεστικού φορέα, που δεν μπορεί να χρηματοδοτεί εξ ιδίων τα ελλείμματα της συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης».

Για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού θα εκτελούνται από την Παρασκευή 23/11 έως και την Κυριακή 25/11, δέκα δρομολόγια ασφαλείας, ενώ από τη Δευτέρα 26/11 δεν θα εκτελούνται δρομολόγια. Τα μαθητικά δρομολόγια και τα δρομολόγια στη γραμμή Αθηνών, θα εκτελούνται κανονικά.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης Α.Ε.», οι λόγοι που οδήγησαν σε αυτή την απόφαση είναι:

1) Η ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης ανέλαβε την εκτέλεση του συγκοινωνιακού έργου στο πρώην επαρχείο Λαγκαδά, με δικές της δαπάνες, αλλά αστικό εισιτήριο. Μείωσε επίσης τα κόμιστρα στους πρώην δήμους Καλλινδοίων, Ρεντίνας, Αγ.Γεωργίου και Μαδύτου, Απολλωνίας κατά 50%, ενώ αντίστοιχα αύξησε τα δρομολόγια στην αστική ζώνη και στην υπεραστική. Ως αντάλλαγμα συμφωνήθηκε η σταθερή χρηματική
αποζημίωση από τον ΟΑΣΘ, σε ισόποσες μηνιαίες δόσεις, η οποία δεν καλύπτει το κόστος, καθώς από την ημέρα υπογραφής της συμφωνίας, αυξήθηκε κατά 82% η τιμή του πετρελαίου, ενώ ο ΟΑΣΘ, λόγω της δικής του ελλειπούς χρηματοδότησης, αδυνατεί να καταβάλλει έγκαιρα τις δόσεις Οκτωβρίου και Νοεμβρίου 2012, με αποτέλεσμα την οικονομική ασφυξία του ΚΤΕΛ που αδυνατεί να προμηθευθεί καύσιμα για τα λεωφορεία του.

2) Το πρόγραμμα της ΚΕΔΚΕ «ΣΥΝΚΟΙΝΩΝΙΑ» με το οποίο εκτελέστηκε συγκοινωνιακό έργο χωρίς κόμιστρο καθ΄’ολη τη διάρκεια του 2009, προέβλεπε την εξόφληση των τιμολογίων κάθε μήνα, μέχρι το τέλος ου επόμενου. Επτά πρώην δήμοι της Π.Α. Θεσσαλονίκης, οφείλουν το ποσό των 320.889,86 ευρώ, το οποίο έχει τιμολογηθεί εντός του 2009 και δεν έχει καταβληθεί ακόμη (!) στο ΚΤΕΛ, για το οποίο το ΚΤΕΛ απέδωσε ήδη Φ.Π.Α. και ο φόρος εισοδήματος.3) Η μεταφορά μαθητών η οποία εκτελέστηκε με λεωφορεία του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, δεν έχει εξοφληθεί κατά το ποσό των 500.000 ευρώ περίπου, ενώ οι δαπάνες (καύσιμα, μισθοί κλπ) έχουν καταβληθεί ήδη, με μετρητά από το ΚΤΕΛ.

Αναλυτικά, τα δρομολόγια του τριημέρου 23-25 Νοεμβρίου:

Ι) ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ (3 δρομ.)
ΙΙ) ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ – ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ (1 δρομ.)
ΙΙΙ) ΓΡΑΜΜΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙ (2 δρομ.)
IV) ΓΜΜΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ –ΣΟΧΟΣ- ΑΡΕΘΟΥΣΑ (2 δρομ.)
V) ΓΡΑΜΜΗ ΛΑΓΚΑΔΑΣ –ΟΣΣΑ – ΒΕΡΤΙΣΚΟΣ (2 δρομ.)


www.newsnow.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium