Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
23/4/2018 10:37:12
  


 
Επισκέπτες Online: 183


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99
27-03-2013
ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΝΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 99


της Άννης Καρολίδου

Απορρίφθηκε από το Πολυμελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αίτηση της ΑΓΝΟ για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο, στο χρόνο- ρεκόρ του ενός μήνα, εξέδωσε την απορριπτική απόφαση του αιτήματος που είχε συζητηθεί στις 22 Φεβρουαρίου, ενώ επίσης απέρριψε την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η πιστώτρια ΕΚΟ.

Για την ΑΓΝΟ, που ούτως ή άλλως έχει μπει σε μία φάση προβληματικής λειτουργίας, καθώς οι εργαζόμενοι διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους με κινητοποιήσεις και απεργίες, οι επιλογές είναι δύο: H εταιρεία μπορεί εντός διαστήματος 30 ημερών να καταθέσει έφεση ή, σε επόμενο χρόνο, να υποβάλει νέα αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99. Διαφορετικά, μπορεί να προχωρήσει και σε παύση πληρωμών, αν τουλάχιστον υλοποιήσει τα όσα είχε δειλώσει ο εκπρόσωπος της διοίκησης της εταιρείας κατά τη συζήτηση του αιτήματός της.

Πάντως, ο χρόνος λειτουργεί πλέον πολύ πιεστικά για τη γαλακτοβιομηχανία, καθώς κανένα θετικό αποτέλεσμα δεν υπήρξε από τη σημερινή συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τον ιδιοκτήτη της ΑΓΝΟ, Νίκο Κολιό. Οι 370 εργαζόμενοι, που ήταν σε απεργία μεταξύ 8-19 Μαρτίου, είχαν επιστρέψει στις εργασίες του μετά από διαβεβαιώσεις ότι θα γινόταν προσπάθεια για να καταβληθούν, έστω τμηματικά, τα δεδουλευμένα που τους οφείλονται (για τους μήνες Δεκέμβριο 2012, Ιανουάριο και Φεβρουάριο 2013).

Προχθες είχαν στάση εργασίας μεταξύ 8-12 στη διάρκεια της οποίας έγινε και η συνάντηση με τον κ. Νίκο Κολιό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, Γιώργο Κουσαξίδη, ζήτησαν έστω την καταβολή ενός μέρους των δεδουλευμένων ( 500 ευρώ) και τη σταδιακή πληρωμή και των υπολοίπων, βάσει ενός από κοινού συμφωνημένου χρονοδιαγράμματος.

Μετά την άρνηση του Ν. Κολιού να δεσμευτεί σε μία τέτοια ρύθμιση, καθώς το μόνο που υπόσχεται είναι η πληρωμή των εργαζομένων από τις πωλήσεις του γάλατος, οι εργαζόμενοι προσανατολίζονται σε νέες απεργιακές κινητοποιήσεις.


www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium