Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2018 06:38:36  


 
Επισκέπτες Online: 185


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ
30-04-2013
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ

 


ΘΕΜΑ: «Δελτίο Τύπου για το ζήτημα της αναστολής της λειτουργίας του ΚΑΠΗ ΤΚ Περιβολακίου»

Η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά μετά την τροπή που έλαβε το ζήτημα της προσωρινής αναστολής της λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. Τ.Κ. Περιβολακίου και κυρίως ύστερα από τη σκόπιμη έκρηξη παραπληροφόρησης γύρω από το εν λόγω θέμα, προχωρά στη σύνταξη του παρόντος δελτίου τύπου προς ενημέρωση των συμπολιτών μας και αποκατάσταση του θέματος στην αληθινή του βάση.

Το Κ.Α.Π.Η. Τ.Κ. Περιβολακίου συστάθηκε το 1999 ως διακριτό Ν.Π.Δ.Δ. με ενέργειες του τότε αρμόδιου Αντιδημάρχου και σημερινού Προέδρου της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά κου Δεργιανλή Στυλιανού και αρχικώς στεγάστηκε σε ιδιωτικό μισθωμένο οίκημα (το ΚΑΠΗ βάσει του ν. 3852/10 συγχωνεύτηκε στο «Καλλικρατικό» Ν.Π.Δ.Δ. του Δήμου Λαγκαδά με την επωνυμία Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. Δήμου Λαγκαδά το Μάιο του 2011 – ΦΕΚ 994/τ.β΄/26-5-2011).

Ο Δήμος Λαγκαδά προκειμένου να εξασφαλίσει την καλύτερη λειτουργία του εντευκτηρίου, αποφάσισε τη μετεγκατάσταση του Κ.Α.Π.Η. στο κτίριο όπου στεγάζεται μέχρι σήμερα ενώ παλαιότερα το χρησιμοποιούσε ο ανενεργός επί πολλά έτη γαλακτοκομικός συνεταιρισμός.

Η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Λαγκαδά, συνέταξε την με αριθμ. Πρωτ.: 34/2002 μελέτη και με την υπ’ αριθμ. 2006/2004 απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου, ξεκίνησαν οι εργασίες με χρηματοδότηση ποσού 30.000,00 € τα οποία προέρχονταν από το Υπουργείο Μακεδονίας - Θράκης. Με την υπ’ αριθμ. 84/2005 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά, το έργο χρηματοδοτήθηκε επίσης με το ποσό των 50.000,00 €.

Με την αποπεράτωση των οικοδομικών εργασιών και αφού το κτίριο ηλεκτροδοτήθηκε και συνδέθηκε με τηλεφωνική γραμμή, προχωρήσαμε στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού. Στη συνέχεια το Κ.Α.Π.Η. μεταφέρθηκε στο νέο χώρο όπως αυτός διαμορφώθηκε με όλα τα παραπάνω και στεγάζεται μέχρι σήμερα.

Η μίσθωση του κυλικείου του συγκεκριμένου κτιρίου έληξε τον Ιούλιο του 2012 και ακολουθούμενης της προβλεπόμενης διαδικασίας δημοπρατήθηκε από την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά. Η νέα μίσθωση πραγματοποιήθηκε στις 19 Νοεμβρίου 2012. Η ΥΚΠΑΑΠ κατά το στάδιο της προπαρασκευής της ανωτέρω δημοπράτησης εντόπισε την έλλειψη νομιμοποιητικών εγγράφων που αφορούσαν στο συγκεκριμένο χώρο και απευθυνόμενη στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαγκαδά με έγγραφό της τον Οκτώβριο του 2012 αιτήθηκε και εξασφάλισε την ανάθεση νομικής συνδρομής προκειμένου να διαλευκανθεί το ιδιοκτησιακό καθεστώς του εν λόγω κτιρίου.

Λόγω της συνθετότητας της περίπτωσης η νομική έρευνα καθυστέρησε, αλλά πολύ σύντομα θα δοθεί οριστική λύση και δεν θα υπάρχει θέμα νομικής φύσεως.

Είναι αλήθεια ότι παρόμοια θέματα έχουν ανακύψει και σε άλλα κατά τόπους Κ.Α.Π.Η. της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. των οποίων η επίλυση έχει ήδη δρομολογηθεί από την Υπηρεσία. Ένας από τους εκ συστάσεως στόχους της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. και δη του Προέδρου της υπήρξε η άρση οιασδήποτε νομικής ή και οικονομικής εκκρεμότητας περιστοιχίζουσας τη λειτουργία του συνόλου των Υπηρεσιών της και κινούμενη σε αυτή την κατεύθυνση αντιμετωπίζει τα συν τω χρόνο κακώς κείμενα. Είναι επίσης αλήθεια ότι νοοτροπίες ριζωμένες επί μακρόν δύσκολα απομακρύνονται, όμως η κατά νόμο στάση Κράτους και πολιτών είναι αίτημα πρώτιστης σημασίας στην εδραίωση μιας τάξης Δικαίου στην κοινωνία μας. Κατά τούτω δρώντας η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά με ομόφωνη απόφασή της (απόφ. 31/2013) έλυσε στις 16/4/2013 το Συμφωνητικό Μίσθωσης του κυλικείου του Κ.Α.Π.Η. Τ.Κ. Περιβολακίου και υποχρεωτικά οδηγήθηκε στην προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του εντευκτηρίου έως ότου η εναπαδημοπράτηση του κυλικείου αναδείξει νέο ανάδοχο. Για το ιστορικό της απόφασης, προηγήθηκε έγγραφη καταγγελία ιδιώτη προς την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. και την αστυνομία αλλά και προφορικές καταγγελίες συνδημοτών οι οποίες οδήγησαν στην από 13/2/2013 Σύσταση Συμμόρφωσης με τους όρους του Συμφωνητικού που απεστάλει στην ανάδοχο του κυλικείου προκειμένου η κατάσταση να εκτονωθεί.

Ακολούθησε νέα έγγραφη καταγγελία πολίτη προς τον Συμπαραστάτη του Δημότη η οποία κοινοποιήθηκε στην Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. στις 10/4/2013 και αναφέρεται στη μη τήρηση των όρων του αναφερόμενου Συμφωνητικού οι οποίοι διασφαλίζουν τη σύννομη και δίκαιη λειτουργία του κυλικείου για ό,τι αφορά την εξασφάλιση της απομάκρυνσης στοιχείων αθέμιτου ανταγωνισμού από την εν λόγω λειτουργία.

Αντικρούοντας συνολικά κάθε μυθοπλασία που είδε το φως της δημοσιότητας το προηγούμενο διάστημα ο συντάξας το παρόν θέλω να τονίσω πως άλλος δρόμος πέραν της νομιμότητας στην παροχή υπηρεσιών προς τους πολίτες δεν υπάρχει. Ουδέποτε λειτούργησα διαφορετικά και έτσι πρόκειται να συνεχίσω.

Με πρωτοβουλία και μόχθο ιδρύσαμε το πρώτο Κ.Α.Π.Η. της περιοχής στην Τ.Κ. Χρυσαυγής και καταφέραμε το 2005 να αναστήσουμε το Κ.Α.Π.Η. στην Τ.Κ. Περιβολακίου του οποίου διετέλεσα πρόεδρος επί δύο έτη, ενώ σήμερα λειτουργούμε 19 εντευκτήρια Κ.Α.Π.Η. στο διευρυμένο Δήμο μας, μάλιστα με τρόπο πρότυπο παρέχοντας πολλαπλές υπηρεσίες πρόνοιας στην Γ΄ ηλικία.

Επειδή λοιπόν, ακριβώς το ενδιαφέρον τόσο προσωπικά όσο και του Νομικού Προσώπου για την ύπαρξη και λειτουργία των Κέντρων Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων στο Δήμο μας και δη στην Τ.Κ. Περιβολακίου δεν είναι αυταπόδεικτο αλλά έχει εδραιωθεί στις συνειδήσεις των δικαιούχων εμπράκτως, καλώ όσους κυρίως από άγνοια και αφέλεια στέκουν κωλύοντες παρανόμως την εκτέλεση διοικητικών πράξεων και κατ’ ουσίαν εμποδίζουν τη τάχιστη δρομολόγηση της λύσης και επαναλειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. τ.κ. Περιβολακίου να αναθεωρήσουν τη στάση τους και να συντρέξουν την προσπάθεια της Υπηρεσίας για την ευδοκίμηση του Κέντρου.

 

Για την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου

 

ΔΕΡΓΙΑΝΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ lagadas.net:

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ

ΣΤΑ...ΧΑΡΑΚΩΜΑΤΑ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΠΗ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium