Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2018 06:39:24  


 
Επισκέπτες Online: 187


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Υ.Κ.Π.Α.Α.Π ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ
17-05-2013
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ Υ.Κ.Π.Α.Α.Π ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ


Απάντηση στο θέμα:
ΟΙ ΤΟΠΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ ΜΑΡΙΝΕΛΗΣ ΚΑΙ ΚΟΚΟΛΑΣ ΡΩΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΗ ΠΕΡΙΒΟΛΑΚΙΟΥ

Η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά, επανερχόμενη στο θέμα της λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. Περιβολακίου και απαντώντας στην επιστολή που δημοσιεύτηκε στις 16-5-2013 από τους κους Μαρινέλη και Κόκολα, ώστε, συμπληρώνοντας το προηγούμενο δελτίου τύπου με αρ.πρωτ. 1521/26-4-2013 το οποίο κοινοποίησε, να ρίξει άπλετο φως σε μία υπόθεση που τεχνηέντως συσκοτίζεται, γνωρίζει στους δημότες τα εξής:

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Λαγκαδά, με την αριθ. 34/2004 μελέτη την οποία συνέταξε, καθόρισε το εύρος της απαιτούμενης παρέμβασης στο κείμενο εγκαταλειμμένο κτίσμα εντός του αριθ. 124 οικοπέδου της Τ.Κ. Περιβολακίου, ώστε εκείνο να πληροί τις απαιτούμενες κτιριολογικές προδιαγραφές των δημοτικών χώρων συνάθροισης κοινού και να στεγάσει το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Τοπικής Κοινότητας. Βάσει της ανωτέρω τεχνικής μελέτης το Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης με την απ. 2006/2004 και το Δ.Σ. του Δήμου Λαγκαδά με την αριθ. 84/2005 απόφασή του προέβη στη χρηματοδότηση και υλοποίηση των προβλεπόμενων εργασιών. Με την αποπεράτωσή τους και τον εξοπλισμό του χώρου, το Κ.Α.Π.Η. μεταφέρθηκε αποκτώντας έτσι σταθερή στέγη.

Ούτε κατά το χρόνο της πραγματοποίησης των εργασιών ανακατασκευής, ούτε και στα επόμενα εννέα χρόνια της λειτουργίας του Κ.Α.Π.Η. υπήρξε κάποια αντίδραση από τον ήδη επί σειρά ετών αδρανή Γαλακτοκομικό Συνεταιρισμό. Και τι θα ωθούσε προς μία τέτοια αντίδραση την ώρα που ένα ημιθανές κτίριο αναστήθηκε από το Δήμο για να υπηρετήσει τις ανάγκες των δημοτών μας της γ΄ηλικίας; Και τώρα εύλογα αναρωτιέται κανείς για το σκοπό της σημερινής αντίδρασης. Είναι κάποιοι που επιδιώκουν την εκδίωξη του Κ.Α.Π.Η. από το χώρο της μόνιμης φιλοξενίας του και γιατί;

Αποτελεί γεγονός ότι οι κοινωφελείς δράσεις ορισμένες φορές πλήττονται από τις συμπληγάδες της γραφειοκρατίας, που άλλωστε είναι και η μεγάλη αδυναμία της Δημοκρατίας μας. Είναι όντως χαρακτηριστική η χρονική υστέρηση που παρατηρήθηκε στην επίλυση ζητημάτων που αφορούν το Κ.Α.Π.Η. Περιβολακίου από τη στιγμή που εντοπίστηκαν από την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. και η Υπηρεσία προώθησε την επίλυσή τους. Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Λαγκαδά με ανάθεση σε νομικό, ύστερα από εισήγηση της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. διερευνά τον τρόπο της οριστικής επίλυσης στα θέματα της νομιμότητας που αφορούν στη συγκεκριμένη περίπτωση, ενώ και η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. καθ’ υπόδειξη του νομικού συμβούλου έχει δρομολογήσει τις ενέργειες για την οριστική διευθέτηση του ζητήματος. Πεποίθησή μας είναι ότι λίαν συντόμως θα εξομαλυνθεί η λειτουργία του Κ.Α.Π.Η. και θα σβήσει ένα θέμα που υποκινήθηκε για να εξυπηρετήσει σκοπιμότητες όχι μόνο άσχετες αλλά και ενάντιες στη λογική της Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. και στην υπηρεσία του Κοινού συμφέροντος με την παροχή ομπρέλας προστασίας στους αδύναμους συνδημότες μας. Στην κατεύθυνση αυτή, και, επειδή κάθε σημείο της εν λόγω υπόθεσης έχει εξεταστεί και δημοσιοποιηθεί, και, επειδή οι σύννομες πράξεις κρίνουμε ότι δε συνάδουν με εκείνες όσων καταστρατηγώντας τες στέκουν ως τροχοπέδη στην ομαλή επαναλειτουργία του Κέντρου, η Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. με το παρόν βάζει τέλος στο δίαυλο παραπληροφόρησης και χειραγώγησης που επιχειρήθηκε έως τώρα από τους κους Μαρινέλη και Κόκολα.   

Για την Υ.Κ.Π.Α.Α.Π. του Δήμου Λαγκαδά

Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου                                                                        

ΔΕΡΓΙΑΝΛΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

 

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium