Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/3/2024 13:10:50



















Επισκέπτες Online: 792


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.






ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ
04-11-2014
ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ

Το νέο του ιατρείο άνοιξε στον Λαγκαδά ο διακεκριμένος γενικός χειρουργός Αλέξανδρος Γ. Καραμανλίδης  στην οδό Λουτρών 11 στον 1ο όροφο (άνωθεν καφέ Allegro).

Ο κ. Καραμανλίδης είναι στρατιωτικός ιατρός, επιμελητής στο 424 Γ.Σ.Ν.Ε. και επιστημονικός συνεργάτης Α’ χειρουργικής κλινικής στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου. Εχει ειδίκευση στην λαπαροσκοπική και στην βαριατρική χειρουργική (παχυσαρκία).


 

Το ιατρείο λειτουργεί με ραντεβού κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Παρασκευή από τις 17.00 έως τις 21.00.

Τηλ. επικοινωνίας 23940 22722, κιν. 6974 195953, οικίας 23940 73670.



ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Dr. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΙΜΟΡΡΟΪΔΕΣ

Αρθρο του χειρουργού Αλ. Καραμανλίδη για τη λαπαροσκοπική χειρουργική

Αρθρο του χειρουργού Αλ. Καραμανλίδη για τη σκωληκοειδίτιδα


ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Dr. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΜΑΣΤΟΥ

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Παρ΄ όλο που στο άκουσμά του προκαλεί τρόμο, και για πολλές γυναίκες στο μυαλό τους ισοδυναμεί σχεδόν με θανατική καταδίκη, τα επιστημονικά γεγονότα για τον καρκίνο του μαστού είναι πολύ διαφορετικά.

Είναι ο πιο συχνός τύπος καρκίνου στην Ευρώπη και σχετικά συνηθισμένος στο γυναικείο πληθυσμό, μιας και υπολογίζεται ότι 1 στις 9 γυναίκες θα νοσήσουν από καρκίνο του μαστού κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ακόμη και οι άντρες (σε ποσοστό 1-3% όλων των περιπτώσεων) εμφανίζουν καρκίνο του μαστού. 

Παράγοντες κινδύνου για την εμφάνιση του καρκίνου του μαστού είναι:

η ηλικία (πιο συχνός άνω των 50 ετών)

το φύλο (πιο συχνός στις γυναίκες)

οικογενειακό ιστορικό και ογκογονίδια

προηγούμενη ακτινοβόληση θώρακα

παχυσαρκία

πρόωρη εμμηναρχή - καθυστερημένη εμμηνόπαυση

μεγάλη ηλικία πρώτης κύησης

λήψη θεραπείας υποκατάστασης κατά την κλιμακτήριο

μακροχρόνια λήψη αντισυλληπτικών ή λήψη σκευασμάτων για τη θεραπεία υπογονιμότητας.

Το σημαντικότερο είναι ότι αν διαγνωστεί νωρίς στα αρχικά στάδια και αντιμετωπισθεί κατάλληλα μπορεί να θεραπευθεί.

Γίνεται αντιληπτό ότι εξαιρετικά μεγάλη σημασία στη μάχη για τον καρκίνο έχει η πρόληψη. Και με την πρόληψη περιλαμβάνουμε τόσο την συχνή αυτοψηλάφηση των γυναικών - ώστε να ανακαλύψουν έγκαιρα οποιαδήποτε αλλαγή - όσο και τον τακτικό έλεγχο με μαστογραφία και υπέρηχο μαστών όποτε χρειάζεται.

Γι αυτό πρέπει να δίδεται η απαιτούμενη προσοχή στα συμπτώματα. Το πιο συχνό - και εύκολα αναγνωρίσιμο από τις γυναίκες σύμπτωμα - είναι ένα ογκίδιο ή μια περιοχή του μαστού με σκληρότερη σύσταση.

Αλλα ανησυχητικά ευρήματα που θα πρέπει να θορυβήσουν την γυναίκα είναι:

αλλαγή στο μέγεθος ή στο σχήμα ενός ή και των δύο μαστών

έκκριμα από τις θηλές (ειδικά αν είναι αιμορραγικό)

οίδημα στις μασχάλες

εισολκή δέρματος μαστού (μικρή λακκούβα)

εξάνθημα – ερύθημα μαστού

αλλαγή εμφάνιση θηλής

Ο πόνος συνήθως δεν αποτελεί σύμπτωμα καρκίνου του μαστού , αλλά χρήζει προσοχής και συμβουλής ειδικού , καθώς μπορεί να υποδηλώνει άλλες καλοήθεις  νόσους του μαστού.

Μαστογραφικός έλεγχος συστήνεται σε όλες τις γυναίκες ηλικίας 40 έως 75 ετών και συγκεκριμένα από την ηλικία των 40 έως 50 ετών ανά δύο έτη , 50 έως 70 ετών ανά έτος και από 70 έως 75 ετών ανά δύο έτη.

Πολύ σημαντική είναι η κλινική εκτίμηση των αποτελεσμάτων της μαστογραφίας και η ψηλάφηση που θα πρέπει να γίνεται από χειρουργό. Η ψηλάφηση θα πρέπει να ξεκινά από την ηλικία των 30 ετών ανά δύο έτη καθώς στην ηλικία αυτή η απεικόνιση του μαστού με μαστογραφία δεν ενδείκνυται λόγω της υψηλής πυκνότητας του νεανικού μαστού.

Όταν και αν χρειαστεί να επέμβουμε αυτό γίνεται προσέχοντας και σεβόμενοι ιδιαίτερα τον μαστό. Επεμβάσεις που αφαιρούνταν ολόκληρος ο μαστός (μαστεκτομές)  ανήκουν εν πολλής στο παρελθόν. Σήμερα γίνονται αφαιρέσεις μόνο του όγκου (ογκεκτομή) ή λίγο μεγαλύτερου τμήματος του μαστού (τμηματεκτομή) ανάλογα με το μέγεθος και την εντόπιση του όγκου, αφήνοντας έτσι ανέπαφη την αρχιτεκτονική του μαστού. Ξεχωριστή σημασία έχει η αφαίρεση των διηθημένων λεμφαδένων, καθώς με τη μέθοδο του φρουρού λεμφαδένα φαίνεται πότε η νόσος έχει προχωρήσει στους λεμφαδένες της μασχάλης και χρειάζεται  προσεκτικός λεμφαδενικός καθαρισμός.

Ο καρκίνος του μαστού είναι μια νόσος όχι σπάνια που προλαμβάνεται και με τη σωστή διάγνωση και αντιμετώπιση θεραπεύεται, επιτρέποντας στη γυναίκα να συνεχίσει μια φυσιολογική ζωή. 

 



 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ



Επικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium