Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/5/2021 21:42:12
  


 
Επισκέπτες Online: 506


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
24-09-2015
ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΣΤΟ ΛΑΓΚΑΔΑ

Στο εξειδικευμένο κέντρο θεραπείας στο Λαγκαδά ξεκίνησε να λειτουργεί και τμήμα μουσικοθεραπείας και δραματοθεραπείας.

Η μουσικοθεραπεία είναι μια σχετικά καινούργια θεραπεία για τα ελληνικά δεδομένα, σε αντίθεση με την Αμερική, τη Μεγάλη Βρετανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπου η μουσικοθεραπεία εφαρμόζεται εδώ και 60 χρόνια. Η μουσικοθεραπεία μπορεί να προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο επικοινωνίας και έκφρασης στους ανθρώπους εκείνους που η λεκτική επικοινωνία είναι ανεπαρκής ή αδύνατη ως μέσο έκφρασης.

Ο ορισμός της δραματοθεραπείας είναι: η σκόπιμη χρήση όλων των μορφών του θεάτρου και δράσης ως απευθείας μορφή θεραπευτικής παρέμβασης.

Στόχος της δραματοθεραπείας είναι να αναπτύξει την υγιή πλευρά του ατόμου, να του διδάξει νέους τρόπους διαπραγμάτευσης και αντιμετώπισης των καταστάσεων της ζωής του, επιφέροντας έτσι την ψυχική και συναισθηματική του ισορροπία. Μέσα από τις τεχνικές της επιτυγχάνεται η διερεύνηση των εμπειριών του θεραπευμένου και η ανάπτυξη του φάσματος των συναισθηματικών και κοινωνικών ρόλων που διαδραματίζει το άτομο στη ζωή του.

Οι τεχνικές που χρησιμοποιεί είναι: κίνηση - μίμηση - καθοδηγούμενη φαντασία - κοινωνιόγραμμα - ζωγραφική - πηλό. Μέσα σε μία δραματοθεραπευτική συνεδρία το προσωπικό σενάριο του κάθε μέλους παρουσιάζεται με συμβολική μορφή. Η επεξεργασία των θεμάτων γίνεται από την δραματική πραγματικότητα, συχνά με υλικό από θεατρικά έργα, μύθους, παραμύθια, τα οποία μιλούν για την ανθρώπινη κατάσταση.

Τα δυο παραπάνω θεραπευτικά προγράμματα πραγματοποιούνται από εξειδικευμένο προσωπικό του κέντρου μας με εξειδίκευση στις δυο παραπάνω εναλλακτικές θεραπείες.

Η ιδιοκτήτρια του κέντρου θεραπείας Μαγδαληνή Πατσιούλη μαζί με τους εξειδικευμένους συνεργάτες της δημιούργησαν ένα παράρτημα του κέντρου θεραπείας στην Αθήνα και η κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού Ε βρέθηκε εκεί για μια πρώτη παρουσίαση.

Παρακολουθήστε το βίντεο από την παρουσίαση του εξειδικευμένου κέντρου θεραπείας στην Αθήνα.


ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά - Ράμναλη 2

Τηλ. 23940 25407 - Κιν. 6986080323

Βρείτε μας και στο facebook


πατήστε εδώ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium