Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/4/2018 08:04:04
  


 
Επισκέπτες Online: 310


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: Εξαιρετική διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου "ΖΑΧΑΡΙΑ"
08-03-2017
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ: Εξαιρετική διάκριση για την ομάδα Ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου "ΖΑΧΑΡΙΑ"


Εκπαιδευτική Ρομποτική: 
Εξαιρετική Διάκριση

για την ομάδα Ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ!


2η θέση
στον προκριματικό Κεντρικής Μακεδονίας 

και συμμετοχή στον μεγάλο τελικό της Αθήνας στο ΟΑΚΑ 

για την ομάδα Ρομποτικής του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ

στην μεγάλη διοργάνωση «3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός 

Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 
για παιδιά δημοτικού».


Την Κυριακή 5/3/2017 διεξήχθη ο περιφερειακός διαγωνισμός Κεντρικής Μακεδονίας στα πλαίσια του 3ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού με θέμα «οχήματα και μεταφορές του αύριο» που διοργανώνει ο WROHellas υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Ο τόπος διεξαγωγής ήταν το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, οι συμμετοχές ήταν δεκάδες (38) και ο ανταγωνισμός σκληρός.

Η ομάδα ρομποτικής Z Riders του εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ κατέκτησε βαθμολογικά την 2η θέση με την κατασκευή «Υπερυψωμένο λεωφορείο με εναέρια στάση και κυλιόμενους διαδρόμους» που δημιούργησαν μαθητές της Ε’, Δ’ και Γ’ τάξης Δημοτικού και προπονητή τον εκπαιδευτικό Πληροφορικής Μαυροδόντη Χαράλαμπο.


Η παρουσία της ομάδας ήταν εξαιρετική, τα παιδιά εξηγούσαν με άνεση στους κριτές και επισκέπτες όλη τη λειτουργία του έργου τους και το αποτέλεσμα ήταν η 2η θέση κατάταξης με 364 μόρια. Έτσι η ομάδα ρομποτικής θα εκπροσωπήσει την Κεντρική Μακεδονία μαζί με τις υπόλοιπες που προκρίθηκαν στον μεγάλο τελικό της Αθήνας στις 18 Μαρτίου στο ΟΑΚΑ ελπίζοντας στα καλύτερα.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλη την ομάδα και τους συντελεστές.

Οι μαθητές εργάστηκαν με ζήλο και φαντασία για την υλοποίηση της κατασκευής και τον προγραμματισμό των αυτοματισμών, ενώ με επιμονή, ομαδικότητα και συνεργασία κατόρθωσαν να υπερνικήσουν τις διάφορες κατασκευαστικές δυσκολίες που συχνά προέκυπταν.


Η κατασκευή είχε ενδιαφέροντα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το λεωφορείο είναι υπερυψωμένο ώστε να περνούν χωρίς πρόβλημα τα αυτοκίνητα από κάτω, έχει συρόμενη οροφή και αντιλαμβάνεται την έλευση στη στάσηΗ εναέρια στάση (βρίσκεται πάνω από το λεωφορείο για εξοικονόμηση χώρου στην πόλη) περιλαμβάνει ανελκυστήρα που ανεβοκατεβάζει επιβάτες μέσα στο λεωφορείο, κυλιόμενο διάδρομο επιβατών δύο κατευθύνσεων (ανέβασμα, κατέβασμα).Χρησιμοποιήθηκαν κινητήρες, αισθητήρες,  νήματα, χαρτόνι και πολλά lego.

Περισσότερα για την συμμετοχή στο http://zacharia.gr/?p=1303

Τι είναι ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για παιδιά Δημοτικού: διοργανώνεται από το φορέα WROHellas και έχει στόχο να δώσει την ευκαιρία σε παιδιά και εκπαιδευτικούς από τις 14 Περιφέρειες της χώρας), να αναπτύξουν το ταλέντο τους, τη φαντασία τους και τις επιστημονικές τους δεξιότητες για να σχεδιάσουν και να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη ρομποτική κατασκευή-μοντέλο, η οποία θα προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού «Οχήματα και μεταφορές του Αύριο». Η αξιολόγηση του έργου κάθε ομάδας πραγματοποιείται  από επιτροπή έγκριτων  επιστημόνων με κριτήρια τη σύλληψη της ιδέας, τον προγραμματισμό, την κατασκευή, την παρουσίαση και τη λειτουργία της ομάδας. Site: www.wrohellas.gr / ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium