Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/6/2018 06:42:46  


 
Επισκέπτες Online: 204


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Θ. Καράογλου: «Αφήνουν χωρίς γραφείο του ΕΦΚΑ την επαρχία Λαγκαδά»
10-03-2017
Θ. Καράογλου: «Αφήνουν χωρίς γραφείο του ΕΦΚΑ την επαρχία Λαγκαδά»


Με ερώτηση του προς την Αρμόδια Υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης Θ. Καράογλου επισημαίνει το ζήτημα της απουσίας γραφείου ΕΦΚΑ στην ευρύτερη περιοχή του Λαγκαδά.

Διαβάστε την επιστολή

Προς:

-Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΕΡΩΤΗΣΗ

«Αφήνουν χωρίς γραφείο του ΕΦΚΑ την επαρχία Λαγκαδά»

Τις τελευταίες ημέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας σχέδιο του Οργανισμού του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), στο οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρονται η αποστολή, η διάρθρωση, οι αρμοδιότητες και οι θέσεις ευθύνης της νέας υπηρεσίας.

Σε ό,τι αφορά τη Διεύθυνση Περιφερειακής Υπηρεσίας Συντονισμού και Υποστήριξης Κεντρικής Μακεδονίας, προβλέπεται η λειτουργία δέκα οκτώ Διευθύνσεων, δέκα εκ των οποίων θα λειτουργούν στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης και οκτώ στις υπόλοιπες έξι Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τις παραπάνω Διευθύνσεις, η Δ’ προβλέπεται να έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και στον τομέα ευθύνης της είναι οι Δήμοι Πυλαίας - Χορτιάτη, Λαγκαδά και Βόλβης. Εκτός του Δήμου Πυλαίας – Χορτιάτη, που στην ουσία αποτελεί επέκταση του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Βόλβης βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση (περίπου 70 χιλιομέτρων) από τη Θεσσαλονίκη, ενώ και ο Λαγκαδάς με τα περίχωρα καλείται να εξυπηρετηθεί από υπηρεσία της Θεσσαλονίκης, τη στιγμή που ήδη φιλοξενεί γραφεία του ΙΚΑ, εξυπηρετώντας καθημερινά χιλιάδες ασφαλισμένους της ευρύτερης περιοχής.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

-Εξετάζεται το ενδεχόμενο η Δ΄ Διεύθυνση του ΕΦΚΑ να έχει έδρα το Λαγκαδά, προκειμένου να εξυπηρετείται η ευρύτερη περιοχή τόσο του Δήμου Λαγκαδά, όσο και του όμορου Δήμου Βόλβης;

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ

  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium