Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
20/4/2018 08:01:53
  


 
Επισκέπτες Online: 304


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


150 ΝΕΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ
15-03-2017
150 ΝΕΟΙ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΣΤΟΝ ΛΑΓΚΑΔΑ ΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ


Επιστροφή στο χωριό και επάγγελμα η καλλιέργεια της γης η επιλογή εκατοντάδων νέων της Θεσσαλονίκης στα τελευταία δυο - τρία χρόνια

Περίπου 150 νέοι άνθρωποι επέστρεψαν στον Λαγκαδά για να ασχοληθούν ξανά με την καλλιέργεια της γης και τον αγροτικό τομέα  γενικότερα τα τελευταία δύο έως τρία χρόνια!

Η τάση της επιστροφής αυτής επιβεβαιώνεται από τον δήμαρχο Λαγκαδά, Γιάννη Καραγιάννη, ο οποίος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τον αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας, Φάνη Παπά, αλλά και το ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο του Δήμου, οργανώνουν ενημερωτική συνάντηση κυρίως για τους νέους αγρότες, στη Γερακαρού την ερχόμενη Πέμπτη.

Ο αριθμός αυτός των νέων παραγωγών αντιστοιχεί στις παραγωγικές άδειες που εξέδωσε στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ο δήμος Λαγκαδά, προκειμένου οι άνθρωποι αυτοί όχι μόνο να μπορούν να παράγουν, αλλά και να διαθέτουν τα προϊόντα τους στις λαϊκές αγορές.

«Στόχος είναι να δώσουμε τα εφόδια στους νέους ανθρώπους ώστε να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις, από τη στιγμή που αποφάσισαν να επιστρέψουν στα χωριά τους και να ασχοληθούν επαγγελματικά με τον γεωργικό τομέα. Ξεκινάμε έναν ειδικό κύκλο διαλέξεων με θέμα την πρωτογενή παραγωγή, ώστε να σταθούμε αρωγοί στο πλευρό των αγροτών και ειδικά των νέων. Η γνώση είναι δύναμη και εμείς θέλουμε αυτοί οι άνθρωποι να προκόψουν στον τόπο μας και να ενισχύσουν το συγκριτικό πλεονέκτημα της ελληνικής οικονομίας, τον βασικό πυλώνα ανάπτυξής της, την αγροτική παραγωγή. Θέλουμε να είμαστε ο δήμος που εκπαιδεύει τους παραγωγούς του», επισήμανε ο κ. Καραγιάννης.

Η πρώτη ενημερωτική εκδήλωση έχει θέμα «Ορθολογική χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων» και κεντρικός ομιλητής είναι ο προϊστάμενος της διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Αθανάσιος Σαρόπουλος.

«Ως Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε ήδη ολοκληρώσει τις ενημερώσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης των νέων γεωργών, ενώ συμμετέχουμε ενεργά με τα εξειδικευμένα στελέχη μας στις πρωτοβουλίες δήμων, όπως ο Λαγκαδάς, για να εφοδιάσουν με τις απαραίτητες γνώσεις τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή. Πιστεύουμε στον αγροτικό κόσμο και πιστεύουμε επίσης ότι μπορεί να αποτελέσει η ενασχόληση με το φυτικό και ζωικό κεφάλαιο μια λύση στην κρίση για τους νέους, αρκεί το ίδιο να πιστέψει και η Πολιτεία και να δώσει τα κατάλληλα κίνητρα. Αν θέλουμε πραγματικά να βγει η χώρα μας από την κρίση, η επένδυση στον πρωτογενή τομέα είναι μονόδρομος. Η εθνική μας οικονομία, όπως άλλωστε και η τοπική, δεν έχει και πολλούς άλλους πυλώνες ανάπτυξης. Η αγροτιά και ο τουρισμός είναι οι βάσεις και στην ενίσχυσή τους οφείλουμε όλοι να επενδύσουμε», εξήγησε ο κ. Παπάς.

voria.gr

 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium