Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/6/2020 15:01:16
  


 
Επισκέπτες Online: 415


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Με τιμή εκκίνησης τα 18,28 εκατ. ευρώ η ΑΓΝΟ αναζητά αγοραστή
14-10-2017
Με τιμή εκκίνησης τα 18,28 εκατ. ευρώ η ΑΓΝΟ αναζητά αγοραστή

Ενδιαφέρον από ελληνικές και ξένες εταιρίες 

Κοντά τρία χρόνια μετά το "λουκέτο” έρχεται και ο αναγκαστικός πλειστηριασμός. Ο λόγος για την άλλοτε κραταιά Βορειοελλαδίτικη γαλακτοβιομηχανία ΑΓΝΟ, η οποία βγαίνει σε πλειστηριασμό ως σύνολο στις 7 Δεκεμβρίου με τιμή πρώτης προσφοράς τα 18,281 εκατ. ευρώ.


Το ποσό θεωρείται υψηλό από παράγοντες της αγοράς, οι οποίοι εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει ενδιαφέρον τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ενεργές γαλακτοβιομηχανίες οι οποίες αναζητούν αγοραστή.

Όπως αναφέρεται στη διακήρυξη εκποίησης της επιχείρησης, η προσφορά του κάθε ενδιαφερόμενου θα πρέπει να συνοδεύεται από εγγυητική επιστολή τράπεζας για ποσό όχι κατώτερο των 500.000 ευρώ.

Η κατακύρωση θα γίνει σε εκείνον που θα προσφέρει την πιο συμφέρουσα προσφορά, ενώ ο πλειοδότης που θα αναδειχθεί θα εμφανισθεί ενώπιον της συμβολαιογράφου προκειμένου να συνταχθεί και υπογραφεί η πράξη μεταβίβασης του συνόλου της επιχείρησης, υπό τη διαλυτική αίρεση της εμπρόθεσμης καταβολής ολόκληρου του τιμήματος.

O πλειοδότης οφείλει να καταβάλει ολόκληρο το συμφωνηθέν τίμημα εφάπαξ εντός 60 το αργότερο εργάσιμων ημερών από την κατακύρωση. Ωστόσο ο ενδιαφερόμενος μπορεί αντί της εφάπαξ καταβολής, με γραπτή δήλωση του προς τη σύνδικο μέχρι την ημέρα της κατακυρώσεως, να αναλάβει την υποχρέωση καταβολής του τιμήματος σε δύο άτοκες δόσεις, δηλαδή ποσό 10 εκατ. ευρώ εντός προθεσμίας 60 ημερών και το υπόλοιπο ποσό εντός προθεσμίας 90 ημερών.

Το ενδιαφέρον

Ενδιαφέρον για την απόκτηση του συνόλου του ενεργητικού της ΑΓΝΟ φαίνεται να υπάρχει από ελληνικές παραγωγικές εταιρείες, καθώς το σήμα της άλλοτε ισχυρής βιομηχανίας δείχνει να είναι ακόμη αναγνωρίσιμο και με αξία στην αγορά. Όμως δείχνει να υπάρχει ενδιαφέρον και από το εξωτερικό, τόσο για το σύνολο του ενεργητικού της πτωχευμένης επιχείρησης, όπως όμως και για μέρη αυτού και συγκεκριμένα για τα μηχανήματα και τον εξοπλισμό. Οι απαιτήσεις των πιστωτών της ΑΓΝΟ είναι πολλές και μεγάλες και αφορούν οφειλές προς Τράπεζες, εργαζομένους, εταιρείες και το Δημόσιο. Οι δανειακές υποχρεώσεις, σε ευρώ αλλά και… σε δραχμές, ήταν κυρίως προς την παλιά ΑΤΕ, την άλλοτε Εμπορική όπως και προς την Eurobank, ενώ οι οφειλές προς το Δημόσιο ξεπερνούν τα 9 εκατ. ευρώ.

Όταν έκλεισε η εταιρεία, 375 εργαζόμενοι που διεκδικούσαν δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, βρέθηκαν άνεργοι. Εν τούτοις επειδή η ΑΓΝΟ πτώχευσε με τον παλαιό Κώδικα, οι εργαζόμενοι θα προηγηθούν των υπολοίπων πιστωτών της ΑΓΝΟ, των οποίων οι απαιτήσεις είναι μεγάλες και θα καλυφθούν μόνο μερικώς. Θα ήταν ένας μικρός θρίαμβος αν μετά τρία χρόνια ερήμωσης, δοθεί νέα παραγωγική πνοή στο μεγάλο βιομηχανικό συγκρότημα της ΑΓΝΟ στο Λαγκαδά, μίας συνεταιριστικής βιομηχανίας που ξεκίνησε τη δραστηριότητά της το 1950, «βίωσε» όλες τις ασθένειες των συνεταιριστικών επιχειρήσεων για να περάσει το 2003 στην ιδιοκτησία της «Κολιός», μέχρι που σταμάτησε κάθε παραγωγική δραστηριότητα τον Μάρτιο του 2014, ενώ στα τέλη του ίδιου έτους απέλυσε τους εργαζομένους της.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium