Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/6/2020 14:42:28
  


 
Επισκέπτες Online: 373


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΓΟΝΟΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΑΓΝΟ
08-12-2017
ΑΓΟΝΟΣ Ο ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΜΕΝΗΣ ΑΓΝΟ
 
Δεν εμφανίστηκε ούτε ένας ενδιαφερόμενος στο Γραφείο Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου - Τι προβλέπεται εφεξής για την πτωχευμένη γαλακτοβιομηχανία
 
Κανένα αγοραστικό ενδιαφέρον για την περιουσία της πτωχευμένης γαλακτοβιομηχανίας ΑΓΝΟ, με αποτέλεσμα να καταλήγει άγονος ο διαγωνισμός αφού ουδείς παρουσιάστηκε, σήμερα, στο Γραφείο Πτωχεύσεων του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης.

Σημειώνεται ότι σε υλοποίηση της απόφασης 9524/2017 του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης, η σύνδικος είχε αιτηθεί τον πλειστηριασμό του συνόλου της περιουσίας της πτωχευμένης ΑΓΝΟ, με την τιμή εκκίνησης να έχει οριστεί στα 18,281 εκατ. ευρώ.

Στην εκποίηση της περιουσίας της ΑΓΝΟ (ακίνητα, μηχανήματα, εμπορικό σήμα), ως συνόλου, ήλπιζαν οι πρώην εργαζόμενοι στη γαλακτοβιομηχανία όπως και άλλοι πιστωτές της επιχείρησης, η οποία, όταν τελικώς έκλεισε, το Δεκέμβριο του 2014, είχε χρέη περίπου 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Voria.gr, εκ του νόμου, η σύνδικος της πτώχευσης θα πρέπει να υποβάλει νέο αίτημα προς το δικαστήριο για να οριστεί νέα ημερομηνία πλειστηριασμού της περιουσίας της ΑΓΝΟ ως συνόλου, πιθανώς και με χαμηλότερη τιμή εκκίνησης. Εάν δεν εκδηλωθεί ενδιαφέρον και στον επόμενο πλειστηριασμό, τότε υπάρχει η δυνατότητα πώλησης της περιουσίας της πτωχευμένης εταιρείας, σε χωριστά στοιχεία.

Η εξεύρεση αγοραστή για την ΑΓΝΟ, μετά από τρία χρόνια ερήμωσης, αποτελεί πραγματική πρόκληση για τη βιομηχανία που ξεκίνησε ως συνεταιριστική το 1950 (το πρώτο της εργοστάσιο ήταν στη δυτική Θεσσαλονίκη), πέρασε στιγμές δόξας αλλά και υπέφερε από όλες τις ασθένειες του συνεταιριστικού κινήματος, μέχρι που το 2003 πέρασε στην ιδιοκτησία της «Κολιός», στα χέρια της οποίας τελικώς έκλεισε αφού προηγουμένως η παραγωγική δραστηριότητα στο εργοστάσιο του Λαγκαδά είχε σταματήσει τον Μάρτιο του 2013.
 

www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium