Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
08/5/2021 22:49:13
  


 
Επισκέπτες Online: 510


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μηχανικά και χημικά peelings στο δερματολογικό ιατρείο της Ασπας Γραβάνη στον Λαγκαδά
30-01-2018
Μηχανικά και χημικά peelings στο δερματολογικό ιατρείο της Ασπας Γραβάνη στον Λαγκαδά


Γενικά για τα peelings

Λόγω της αυξανόμενης έκθεσης στην ηλιακή ακτινοβολία για κοσμητικούς (ηλιοθεραπεία, σολάριουμ) ή και για επαγγελματικούς λόγους (αγρότες, ψαράδες, κτηνοτρόφοι) καθώς και της φυσιολογικής διαδικασίας της γήρανσης, το δέρμα μας με τα χρόνια εμφανίζεται θαμπό, άτονο, με δυσχρωμίες (λεκέδες) και λεπτές γραμμές - ρυτίδες. Αυτά τα πρώτα σημάδια του χρόνου εμφανίζονται πιο νωρίς στους ανοιχτόχρωμους φωτότυπους (άσπρο δέρμα - ανοιχτά μάτια) και στα άτομα με ξηρό δέρμα. Τα πήλιγκς απευθύνονται σε άτομα που εμφανίζουν τα πρώτα σημάδια του χρόνου, όπως λεπτές γραμμές, πανάδες, έλλειψη σφριγυλότητας και λάμψης. Μία άλλη ομάδα ατόμων είναι οι ασθενείς με ακμή στους οποίους εφαρμόζονται ειδικά πήλιγκς για ρύθμιση λιπαρότητας και αντιμετώπιση των ουλών ακμής. Υπάρχουν δύο είδη πήλιγκ, τα χημικά και τα μηχανικά.

Μηχανικά peelings

Τα μηχανικά πήλιγκς γίνονται με τη χρήση ειδικού μηχανήματος με διαμάντια και μικροκρυστάλλους. Κατά τη δερμοαπόξεση, όπως αλλιώς λέγεται, μικροκρύσταλλοι εκτοξεύονται στην επιδερμίδα και προκαλούν απομάκρυνση νεκρών κυττάρων και παλαιών κεράτινων στιβάδων της επιδερμίδας. Αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας μετά από μερικές συνεδρίες ανά τακτά χρονικά διαστήματα είναι η εμφάνιση πιο νεανικού, φωτεινού και απαλού δέρματος, απαλλαγμένου από λεκέδες, λεπτές γραμμές και άλλες μικροατέλειες. Η διαδικασία δεν είναι καθόλου επίπονη και δεν απαιτείται η παραμονή στο σπίτι μετά τη θεραπεία. Μπορεί να γίνει καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους. Η δερμοαπόξεση με διαμάντια μπορεί να γίνει για καθαρισμό του δέρματος από μαύρα στίγματα και περίσσεια σμίγματος. Λόγω της μη χρήσης χημικών ουσιών, με τα μηχανικά πήλιγκς δεν παρατηρούνται ανεπιθύμητες παρενέργειες όπως αλλεργίες, έντονος ερεθισμός του δέρματος, πόνος και ανάγκη για παραμονή στο σπίτι για ένα διάστημα μέχρι την αποθεραπεία.


Χημικά peelings

Τα χημικά πήλιγκς χωρίζονται σε επιφανειακά, μεσαία και βαθειά ανάλογα με το βάθος εφαρμογής και τις ουσίες που χρησιμοποιούνται. Οι κυριότερες ουσίες που χρησιμοποιούνται είναι το σαλικυλικό οξύ κυρίως για άτομα με ακμή, το μανδελικό οξύ που μετά την εφαρμογή δίνει λάμψη και ενυδάτωση στο δέρμα, το TCA σε διάφορες συγκεντρώσεις για αντιγήρανση, μέλασμα κλπ καθώς και πολλές άλλες. Ανάλογα με το βάθος της εφαρμογής παρατηρείται ήπιος ερεθισμός (κοκκινίλα) στα επιφανειακά πήλιγκς που υποχωρεί σε λίγες ώρες ή μια μέρα, πιο έντονος ερεθισμός και δημιουργία κρούστας που αποπίπτει σιγά σιγά μέσα σε λίγες μέρες στα μεσαία πήλιγκς και αρκετά έντονος ερεθισμός στα βαθειά πήλιγκς που απαιτεί αρκετές μέρες αποθεραπείας και ίσως παραμονή στο σπίτι.

Τα χημικά πήλιγκς αντενδείκνυνται σε

- Κύηση, γαλουχία

- Απλό έρπη προσώπου

- Πολύ λεπτό δέρμα λόγω χρήσης κορτικοστεροειδών ή έντονη έκθεση στον ήλιο

- Αλλες ιογενείς και βακτηριακές λοιμώξεις δέρματος όπως μυρμηκιές, μολυσματικό κηρίο κλπ

- Λήψη ρετινοειδών για ακμή το τελευταίο εξάμηνο

- Ιστορικό αλλεργίας στην ουσία που χρησιμοποιείται για το πήλιγκ

- Έντονη ηλιοφάνεια (όσον αφορά τα μεσαία και βαθειά πήλιγκς)

Οδηγίες μετά την εφαρμογή

- Χρήση ενυδατικής κρέμας δύο φορές την ημέρα

- Χρήσης αναπλαστικής κρέμας σε ερεθισμό

- Χρήση αντιβιοτικής κρέμας και παυσίπονου στα βαθειά πήλιγκς

- Αποφυγή έντονης γυμναστικής και θερμότητας

- Αποφυγή αποτρίχωσης με κερί


Στο νέο ιατρείο της δερματολόγου - αφροδισιολόγου Ασπας Γραβάνη πραγματοποιούνται τόσο μηχανικά πήλιγκς με τη βοήθεια ειδικού μηχανήματος, όσο και χημικά πήλιγκς ανάλογα με τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε επιδερμίδας.

Μπορείτε να κλείσετε το ραντεβού σας με ένα τηλεφώνημα στο 2394 301 703.

Το ιατρείο λειτουργεί καθημερινά Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί και απόγευμα και Τετάρτη έως τις 16.00 το απόγευμα.

Γνωρίστε το νέο δερματολογικό ιατρείο εδώ

ΑΣΠΑ Κ. ΓΡΑΒΑΝΗ

Δερματολόγος - Αφροδισιολόγος

Μ. Αλεξάνδρου 6, Λαγκαδάς

Τηλ. 2394 301 703 - κιν. 6947 681676

e-mail: aspagravani@yahoo.gr 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium