Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
17/2/2019 08:28:07
  


 
Επισκέπτες Online: 274


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Λαγκαδά από τον "Ενεργό Δημότη"
10-02-2018
Ανοιχτή επιστολή προς τους δημότες Λαγκαδά από τον "Ενεργό Δημότη"

Με την ευκαιρία της νέας χρονιάς 2018 και την πρώτη συνάντηση στελεχών του ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ, θα θέλαμε να ευχηθούμε στις φίλες και τους φίλους συνδημότες μας ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ, ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ, ΜΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΗΣ
  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ.

Όταν πριν τρεισήμισι περίπου χρόνια και μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα αποφασίσαμε την δημιουργία της ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ με επικεφαλή τη Μαρκέλλα Ταυρίδου δεν το κάναμε «ελαφρά τη καρδία», αλλά με μεγάλη αίσθηση ευθύνης γι’ αυτό που πάμε να κάνουμε. Βασικός λόγος της δημιουργίας της παράταξης και της εμπλοκής μας στην αυτοδιοικητική διαδικασία, δεν ήταν άλλος παρά η αγωνία μας για το μέλλον του Δήμου μας, που μετά από μια εικοσαετή θητεία των «γνωστών ανθρώπων», ο Δήμος Λαγκαδά έφτασε να είναι ένας από τους πιο προβληματικούς Δήμους της χώρας με τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα και σκάνδαλα, τα οποία δυστυχώς θα τον ταλαιπωρούν για πολλά ακόμη χρόνια.

Η παράταξή μας επανειλημμένα ζήτησε εγγράφως στοιχεία και πληροφορίες για τις εκθέσεις ορκωτών λογιστών ή ελεγκτών της δημόσιας διοίκησης για καταλογισμούς ευθυνών, αλλά επί μήνες δεν μας απαντούν και αρνούνται να συμμορφωθούν με τον νόμο. Η διοίκηση του κ. Καραγιάννη συνεχίζει την γνωστή πολιτική που έφερε τον Δήμο στο σημερινό χάλι, δηλ. απλή διαχείριση καθημερινότητας, διασπάθιση χρημάτων για ανούσια πράγματα σε καιρό κρίσης, χωρίς να καταφέρνει να απαλλαγεί από τις μικροκομματικές αντιλήψεις που ευθύνονται για το γενικότερο μπάχαλο του δημόσιου βίου, το μοίρασμα θέσεων και μισθών σε ανθρώπους που δεν θέλουν να δουλέψουν και σε συγγενείς και στελέχη που έχουν καταλάβει την δημοτική μηχανή! Η δε παράταξη του κ. Αναστασιάδη, απούσα από τα δημοτικά έδρανα, αδυνατεί να καταλάβει ακόμα το κακό που έκανε στον Δήμο μας.

Τα Λουτρά απαξιώθηκαν παντελώς και υπολειτουργούν, με αποκλειστικά δική τους ευθύνη και τώρα ξεπουλιούνται με ευτελή τιμήματα χωρίς πυξίδα, η ΔΕΥΑΛ κολυμπάει στα χρέη της, τα οποία συνεχίζουν να αυξάνονται και επί σημερινής διοίκησης, στο ψέμα περί δήθεν λειτουργίας του βιολογικού, η περιουσία του Δήμου προσφέρεται ΔΩΡΕΑΝ σε όποιον τη ζητήσει, το ΜΠΑΡΕΤΗ παραμένει στην εγκατάλειψή του ανενεργό (αποφάσισαν να το δωρίσουν έστω και έτσι), το δε ΜΠΙΛΛΕΙΟ για ακόμα μια τετραετία -μετά από 30 χρόνια- αποτελεί ύβρη για τη μνήμη του Δωρητή.

Τα χωριά μας  παραμένουν εγκαταλειμμένα με τις υποδομές που προϋπήρχαν του «Καλλικράτη», να μαραζώνουν (π.χ., Κατασκηνώσεις και ξενώνας Βερτίσκου, αρχαιολογικός χώρος Καλλινδoίων, κολυμβητήριο Ξυλούπολης κ.α. πολλά). Οι πρόεδροι  και τα τοπικά συμβούλια δεν βρίσκουν ανταπόκριση από την κεντρική διοίκηση στα ελάχιστα που θέλουν να κάνουν στα χωριά τους. Ο βιολογικός του Λαγκαδά ακόμη δεν μπορεί να δεχθεί βυτία, διότι δεν έγινε έργο κάποιων χιλιάδων ευρώ, με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται με διπλάσια χρήματα οι κάτοικοι των περιοχών που δεν έχουν αποχετευτικό δίκτυο.

Όταν αποφασίσαμε να ασχοληθούμε με τα κοινά δεν το κάναμε με την ελπίδα να βρούμε δουλειά ή να βολέψουμε τους φίλους μας. Η  αγωνία μας για τον κατήφορο που βλέπαμε να έχει πάρει ο Δήμος, ήταν για μας η αφορμή να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και τις γνώσεις μας για να βοηθήσουμε τον τόπο μας, πέρα από κομματικούς σωλήνες και πολιτικές υπόγειες διαδρομές, πέρα από «χρώματα» που τελικά όλα αποδείχτηκαν πως εύκολα «ξεβάφουν», ή από ιδεολογίες που πρόδωσαν αρχές και όνειρα ολόκληρων γενεών. Δεν ξεκινήσαμε την ζωή μας ως χειροκροτητές πολιτικών αυθεντιών!!!

Στηριχθήκαμε στις δυνάμεις μας, στο μυαλό μας, στην αγάπη μας για τον τόπο, χωρίς πάτρωνες  και οικονομικούς βαρόνους που κρατούν δέσμια την εξουσία.

Η θητεία μας στα Δημοτικά έδρανα την  τριετία που πέρασε, παρά την μικρή μας εκπροσώπηση, αποτελεί τον βασικό πυλώνα αξιωματικής αντιπολίτευσης, με θέσεις, προτάσεις και κριτική. Είμαστε η μόνη δύναμη που έχει πρόταση και σχέδιο αλλά και διάθεση για συνεργασία για το καλό του Δήμου.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου μας είναι  πρωτοπόρος στην έλλειψη προτάσεων για όποιο νέο έργο, κανένας προβληματισμός, καμιά αγωνία για το μέλλον του Δήμου μας!!! Δραστηριότητα βιτρίνας!!!

Μας κάνει όμως εντύπωση πώς κάποιοι σύμβουλοι, δεν πατούν φρένο σ’ αυτή την κατωφερή πορεία! Γιατί αναλαμβάνουν όλοι μαζί την ευθύνη της πρακτικής Καραγιάννη; Το είδαμε και παλαιότερα στη διοίκηση Αναστασιάδη, όπου κανείς δεν μιλούσε, κανείς δεν κατήγγειλε αυτά που έβλεπε να βλάπτουν τον Δήμο. Απόλυτη ΣΙΩΠΗ. Και μάλιστα κάποιοι έχουν και την φαεινή ιδέα να ΘΕΛΟΥΝ  να εμπλακούν ξανά στην αυτοδιοίκηση ξεχνώντας ευθύνες που τους αναλογούν από τις θέσεις που κατείχαν ως σύμβουλοι ή αντιδήμαρχοι!!! Γιατί ανέχθηκαν το κακό! Τι περιμένουν άραγε; Την επιβράβευση της ΣΙΩΠΗΣ ΤΟΥΣ; ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ; ΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΤΗΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΣ; Ή την παντελή απουσία παρέμβασής τους για τα τωρινά προβλήματα και γενόμενα στον Δήμο μας; ΠΟΤΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ ΘΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΟΥΝ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΤΕΊΝΟΥΝ ΚΑΤΙ; ΠΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΝ;

Ο ΕΝΕΡΓΟΣ ΔΗΜΟΤΗΣ διαθέτει ανθρώπους και στελέχη που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα, τη δράση, την καινοτομία, την επιστήμη, την αποδεδειγμένη γνώση των προβλημάτων που αφορούν την κοινωνία και τις δομές της.

Βάλαμε μπροστά σ’ αυτόν τον αγώνα την ΜΑΡΚΕΛΛΑ ΤΑΥΡΙΔΟΥ. Δεν μας διάλεξε, εμείς την διαλέξαμε, για τη γνώση της, την εμπειρία της, την επιχειρηματικότητά της, την επιστημοσύνη, την εντιμότητά της, την τεχνοκρατική γνώση της, τη δυνατότητα της σύνθεσης  ιδεών, την κοινωνικότητά της και την αγάπη της στον Πολιτισμό με Π κεφαλαίο! Έτσι προχωράμε!

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΠΛΑΙΣΙΩΘΕΙ ΑΠΟ ΝΕΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΔΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΟΝΕΙΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ !!

ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ, όσοι πιστεύετε ότι ο Δήμος μας αξίζει ένα διαφορετικό και καλύτερο μέλλον, μια άλλη προοπτική στη ζωή μας, μια άλλη δυναμική στις σχέσεις μας με την καθημερινότητά μας. Υπάρχουν πολλά που μπορούν να γίνουν, χωρίς χρήμα και χωρίς δεσμεύσεις. Μια ματιά στην εμπειρία άλλων Δήμων, μπορεί να μας κάνει σοφότερους και πιο δημιουργικούς, για το κοινό καλό όλων μας.

Ελάτε λοιπόν να δημιουργήσουμε μαζί ένα καλύτερο μέλλον για τον τόπο και τα παιδιά μας. Αξίζει τον κόπο μια επανάσταση Αξιών και αξίων!!! το έχει ανάγκη ο τόπος και η ζωή μας!!!

Το Δ.Σ. φίλων ΕΝΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΓΚΑΔΑ

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium