Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
31/5/2020 05:35:38
  


 
Επισκέπτες Online: 265


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Εξεταστικό κέντρο του Μαθηματικού διαγωνισμού "Καγκουρό" το Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ
06-10-2018
Εξεταστικό κέντρο του Μαθηματικού διαγωνισμού "Καγκουρό" το Εκπαιδευτήριο ΖΑΧΑΡΙΑ


Για πρώτη φορά θα υπάρχει στην περιοχή του Λαγκαδά εξεταστικό κέντρο για τον Παγκόσμιο Διαγωνισμό Μαθηματικών "Καγκουρό".

Μετά  την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ στον διαγωνισμό το 2018, όπου ο μαθητής Παναγιώτης Κ. διακρίθηκε και βραβεύτηκε για την επίδοση του στο διαγωνισμό, η  διεύθυνση του κέντρου αποφάσισε να αιτηθεί να γίνει εξεταστικό κέντρο στην πόλη μας .

Κάθε χρόνο μεγάλος αριθμός μαθητών από την επαρχία Λαγκαδά συμμετέχει στον συγκεκριμένο διαγωνισμό και οι μαθητές είναι αναγκασμένοι να μεταβαίνουν στη Θεσσαλονίκη στα διάφορα ιδιωτικά σχολεία για να λάβουν μέρος. Πλέον, όποιος θέλει  να συμμετέχει, μπορεί να γράψει εξετάσεις και στο εξεταστικό κέντρο του Εκπαιδευτηρίου ΖΑΧΑΡΙΑ.

Ο Μαθηματικός Διαγωνισμός Καγκουρό είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Η φιλοσοφία του διαγωνισμού βασίζεται στην αρχή ότι τα μαθηματικά είναι μια κουλτούρα, η οποία πρέπει να παρέχεται σε όλους. Ειδικά, επειδή τα Μαθηματικά καλλιεργούν την σκέψη και φέρνουν πνευματική ικανοποίηση, δεν πρέπει να απευθύνονται σε λίγους.

Στο διαγωνισμό  μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές επιθυμούν από Β’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Λυκείου, επιλύοντας ασκήσεις που αντιστοιχούν στο γνωστικό τους επίπεδο. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές  δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών, ούτε απευθύνονται μόνο σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα Μαθηματικά. Όλοι οι μαθητές που θα λάβουν μέρος στον διαγωνισμό θα λάβουν δώρα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από την επίδοση τους, καθώς και βεβαίωση  συμμετοχής.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium