Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2020 10:15:09
  


 
Επισκέπτες Online: 294


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
13-11-2018
ΣΥΜΒΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ
 

Οι παρατασιούχοι ζητούν μονιμοποίηση και δεδουλευμένα. Υποχρεωμένος να προσφύγει στον Aρειο Πάγο, λόγω νόμου, ο δήμος Λαγκαδά.

Παράσταση διαμαρτυρίας και συμβολική κατάληψη του δημαρχείου Λαγκαδά πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί παρατασιούχοι, οι οποίοι πέρα από τα δεδουλευμένα έως και έξι μηνών ζητούν στη βάση δικαστικών αποφάσεων να μονιμοποιηθούν.

Η κατάληψη έγινε, επειδή επίκειται συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής του δήμου, που με βάση την εισήγηση των νομικών συμβούλων, θα αποφασιστεί να προσφύγει ο δήμος στον Aρειο Πάγο, προκειμένου να μην ισχύσουν οι δικαστικές αποφάσεις για τη μονιμοποίηση των οχταμηνιτών και διμηνιτών συμβασιούχων.

Ο δήμος είναι υποχρεωμένος να προσφύγει μέχρι τον ανώτατο δικαστικό βαθμό, ώστε να μην έχει ευθύνες έναντι του νόμου, προασπίζοντας τα συμφέροντα του οργανισμού. Παρά το γεγονός ότι οι συμβασιούχοι είναι υπάλληλοι καθαριότητας και συνεπώς αναγκαίοι στο δήμο, και παρά το γεγονός ότι η δημοτική αρχή ξεκάθαρα δηλώνει ότι θα ήθελε να μονιμοποιηθούν, εντούτοις ο νόμος την υποχρεώνει να εξαντλήσει όλα τα ένδικα μέσα για την προάσπιση των συμφερόντων του δήμου κι έτσι αναγκαστικά προσφεύγει στον Aρειο Πάγο.

Οι παρατασιούχοι διαμαρτύρονται για τα δεδουλευμένα τους (έχουν καθυστερήσει και λόγω Ελεγκτικού Συνεδρίου), αλλά κυρίως θέλουν τη μονιμότητά τους, που κέρδισαν με δικαστικές αποφάσεις.

Το πρόβλημα είναι πάντως δύσκολο να λυθεί, αφού στο μεσοδιάστημα «έτρεξε» προκήρυξη για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων καθαριότητας στους δήμους όλης της χώρας (η 3Κ), στην οποία προκήρυξη οι εν λόγω παρατασιούχοι είχαν δικαίωμα να συμμετάσχουν - με αυξημένα μάλιστα μόρια - για να κερδίσουν τη μονιμοποίησή τους. Αποτέλεσμα ήταν ο δήμος Λαγκαδά να προσλάβει ως μόνιμο προσωπικό 27 άτομα, τα οποία και πληρώνονται κανονικά.

voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium