Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
28/5/2020 20:10:56
  


 
Επισκέπτες Online: 275


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τελευταίες ημέρες εγγραφών για τους Διαγωνισμούς Καγκουρό Μαθηματικών και Out of the Box Challenge!
04-03-2019
Τελευταίες ημέρες εγγραφών για τους Διαγωνισμούς Καγκουρό Μαθηματικών και Out of the Box Challenge!


Λίγες μόνο ακόμη ημέρες απομένουν για τις αιτήσεις συμμετοχής  στους δύο μεγάλους Διαγωνισμούς Καγκουρό Μαθηματικών και
Out of the Box Challenge. Οι δύο Διαγωνισμοί θα διεξαχθούν φέτος για πρώτη φορά στην επαρχία Λαγκαδά στο επίσημο εξεταστικό Κέντρο ΖΑΧΑΡΙΑ, έχοντας πάντα ως στόχο να προσφέρει στους μαθητές και τις μαθήτριες γενική παιδεία και ερεθίσματα για την καλλιέργεια της αντίληψης και των δεξιοτήτων τους. Εγγραφές θα γίνονται δεκτές έως και τις 7 Μαρτίου. Δυνατότητα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που επιθυμούν να διαγωνιστούν από όλα τα δημόσια και ιδιωτικά σχολεία της επαρχίας Λαγκαδά.

Παγκόσμιος Διαγωνισμός Μαθηματικών Kangaroo

Ο μαθηματικός διαγωνισμός «Καγκουρό» είναι ο μεγαλύτερος εκπαιδευτικός διασκεδαστικός διαγωνισμός στον κόσμο, με συμμετοχή 6,5 εκατομμυρίων μαθητών από 70 χώρες. Στο διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όσοι μαθητές επιθυμούν από Β’ Δημοτικού μέχρι και Γ’ Λυκείου, επιλύοντας ασκήσεις που αντιστοιχούν στο γνωστικό και στο αντιληπτικό τους επίπεδο. Οι ερωτήσεις στις οποίες διαγωνίζονται οι μαθητές δεν απαιτούν ειδικές γνώσεις μαθηματικών, ούτε απευθύνονται μόνο σε παιδιά με ιδιαίτερη κλίση στα μαθηματικά.  Όλοι οι μαθητές που παίρνουν μέρος στον διαγωνισμό λαμβάνουν δώρα εκπαιδευτικού περιεχομένου, ανεξάρτητα από την επίδοσή τους, καθώς και βεβαίωση συμμετοχής. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου.

Τι κερδίζει ο διαγωνιζόμενος/η

α)  Βεβαίωση Συμμετοχής  

β)  Δώρα

γ) Αριστείο Διάκρισης για όσους μαθητές/τριες διακριθούν

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός

"
Out of the Box Challenge"

Σε αυτή την πρόκληση δε θα σε βοηθήσει να θυμάσαι πράγματα απ’ έξω! Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη γνώση και δε χρειάζεται να διαβάσεις τίποτα από πριν! Χρειάζεται να φέρεις μαζί σου την επιμονή, τη συγκέντρωση, την κρίση και τη φαντασία σου. Να θυμάσαι: Δεν υπάρχουν όρια για τον άνθρωπο που έχει αστείρευτη φαντασία!

Η Α’ φάση του διαγωνισμού είναι στις 16 Μαρτίου και είναι ΔΩΡΕΑΝ. Περισσότεροι από 3.000 μαθητές  θα πρέπει να προσέλθουν σε εξεταστικά κέντρα σε όλη την Ελλάδα και να απαντήσουν σε προβλήματα λογικής και φαντασίας. Τα προβλήματα θα εξετάζουν κριτική ικανότητα, δημιουργικότητα και διαθεματικότητα. Απευθύνεται σε μαθητές από Γ’ έως Στ’ Δημοτικού. https://challenge.charismatheia.edu.gr/

Για περαιτέρω πληροφορίες και για την εγγραφή σας και στους δύο Διαγωνισμούς μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη γραμματεία του σχολείου στο τηλέφωνο  23940-20040.

Συγκεκριμένα για τον Διαγωνισμό Καγκουρό Μαθηματικών μπορείτε να επικοινωνήσετε και στο e-mail kangaroo@zacharia.gr, καθώς μπορείτε να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα του σχολείου www.zacharia.gr, όπως και την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού www.kangaroo.gr.

 

 

 
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium