Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/9/2020 02:34:52


  


 
Επισκέπτες Online: 234


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά
30-05-2019
Ποιοι εκλέγονται στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο Λαγκαδά
 

Ανανεωμένο σε ποσοστό περίπου 60% των δημοτικών συμβούλων είναι το νέο 41μελές δημοτικό συμβούλιο στον Δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με τη σταυροδοσία των υποψηφίων.

Την Κυριακή 2 Ιουνίου θα κριθεί το πρόσωπο που θα καταλάβει τον δημαρχιακό θώκο, μεταξύ του Γιάννη Ταχματζίδη και του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης» που διατηρεί ένα σημαντικό προβάδισμα, έναντι της Νίκης Ανδρεάδου και του συνδυασμού της «Πολίτες με Οραμα».

Ωστόσο οι έδρες έχουν ήδη καθοριστεί με βάση την απλή αναλογική και τα ποσοστά που έλαβαν οι δύο «μονομάχοι» στην α’ Κυριακή των εκλογών.

Με το 33,06% που έλαβε ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Δύναμη Ευθύνης», Γιάννης Ταχματζίδης καταλαμβάνει 14 έδρες. Στην εκλογική περιφέρεια Λαγκαδά εκλέγονται οι: Χαράλαμπος Αϊβαζίδης αντιδήμαρχος Οικονομικών με 856 σταυρούς,  οι δημοτικές σύμβουλοι Αννα Σαρίκου (628) από Καβαλάρι και Ελισσάβετ  Κοτσώνη (620) από Λαγυνά και τρία νέα πρόσωπα, οι Πατσιαλάς Αλέξανδρος (478) από Λαγκαδά, Λευτέρης Τσαγκαλίδης (469) από Χρυσαυγή και Μπίκας Κωνσταντίνος (452) από Λαγυνά. Από την εκλογική περιφέρεια Κορώνειας εκλέγονται οι Μιχάλης Τζανής από τη Γερακαρού (1099 σταυρούς, πρώτος μεταξύ όλων των παρατάξεων) και ο Μανώλης Πατλιάκας (943) από τον Αγιο Βασίλειο, από τη Ασσήρο ο Κώστας Μπίζπος (468), από το Σοχό ο Πέτρος Δοϊρανλής (581), από την εκλογική περιφέρεια Βερτίσκου ο Γιώργος Προκοπίδης (496), από τη εκλογική περιφέρεια Καλινδοίων η Βασιλεία Λούρδα (897) και από την εκλογική περιφέρεια Λαχανά ο Γιώργος Ξενιτίδης (1008). Εφόσον εκλεγεί δήμαρχος ο Γιάννης Ταχματζίδης εκλέγεται και ο Νίκος Αναστασιάδης από την Αυγή (437 σταυροί), ειδάλλως την έδρα λαμβάνει ο επικεφαλής. (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

Οι «Πολίτες με Οραμα» της Νίκης Ανδρεάδου έλαβαν ποσοστό 20,78% και εκλέγουν 9 δημοτικούς συμβούλους. Εκλέγονται ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Ηλίας Στόιος από την Ασσηρο (914 ψήφοι), ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Ηλίας Τζαγγάνας από την Ξυλόπολη (557), ο πρόεδρος της Οσσας Αστέριος Μπρατάνης (297), ο δικηγόρος Μπάμπης Κυργιάννης από τα Καλίνδοια (361) και ο πρώην αντιδήμαρχος Σοχού Ακης Γρούσκος (323). Από την εκλογική περιφέρεια Λαγκαδά εκλέγεται ο Βασίλης Δημητριάδης (679) από το Λαχανά, ο Ανέστης Πετρίδης (602) από το Κολχικό και ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λαγκαδά Βασίλης Βαρβαλιός (594). Εφόσον κερδίσει τις εκλογές η Νίκη Ανδρεάδου εκλέγεται και ο πρόεδρος της ΥΚΠΑΑΠ Δημήτρης Μάρκου (585). Σε περίπτωση μη εκλογής του συνδυασμού, τη θέση του κ. Μάρκου καταλαμβάνει η κ. Ανδρεάδου. (οι σταυροί όλων των υποψηφιών ΕΔΩ)

Η παράταξη «Νέα Αρχή» του πρώην δημάρχου Γιάννη Αναστασιάδη έλαβε ποσοστό 15,72% και εκλέγει 6 δημοτικούς συμβούλους. Από την εκλογική περιφέρεια Λαγκαδά εκλέγεται ο κ. Αναστασιάδης και ο Χαράλαμπος Κριτόπουλος (453) από την Αρετή, από την Κορώνεια η Μαρία Μόσχου - Σακονίδου (453), από τα Καλίνδοια η Αναστασία Αδαμούδη (406), από την εκλογική περιφέρεια Σοχού ο Παντελής Αϊβατζίδης (652) και ο Γιώργος Τουλουπίδης (499). (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

Η παράταξη της Μαρκέλλας Ταυρίδου "Ενεργός Δημότης" παρότι έλαβε μικρότερο ποσοστό (13,23%) σε σχέση με το 2014, λόγω του νέου εκλογικού νόμου εκλέγει αυτή τη φορά μεγαλύτερο αριθμό συμβούλων και από τρεις, πλέον θα εκπροσωπείται από πέντε δημοτικούς συμβούλους. Από την εκλογική περιφέρεια Λαγκαδά εκλέγεται η ίδια και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λαγκαδά Σταύρος Μπάσιας (542 ψήφοι) από το Κολχικό, από τα Καλίνδοια η φαρμακοποιός Σοφία Μπέφα (172), από την Κορώνεια ο Χάρης Κυριακούδης (237) και από την Ασσηρο ο πρώην αντιδήμαρχος Ασσήρου Αθανάσιος Τσουκάνης (206). (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

Η «Σύμπραξη Δημιουργίας» με επικεφαλή τον Θεόδωρο Τζιαμπάζη έλαβε 9,62% και εκπροσωπείται από τέσσερα μέλη στο νέο δημοτικό συμβούλιο Λαγκαδά. Εκλέγεται ο ίδιος, ο αντιπρόεδρος των Λουτρών Γιώργος Κούκος (597), ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Δαργινάκης (662) από την Ανάληψη και η δικηγόρος Μαρία Κουλτούκη από τη Ασσήρο (173). (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

Η «Δημοτική Συνεργασία» της Χρύσας Σάμου έλαβε 4,47% και κατάφερε να εκπροσωπείται από δύο μέλη στο δημοτικό συμβούλιο, με την ίδια ως επικεφαλή και τον Δημήτρη Πεϊδη (718) ως δημοτικό σύμβουλο. (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

Τέλος, η Λαϊκή Συσπείρωση έλαβε 3,13% και εκλέγει μόνο τον επικεφαλή του συνδυασμού Φίλιππο Γεωργουδάκη. (οι σταυροί όλων των υποψηφίων ΕΔΩ)

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium