Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
30/9/2020 02:51:24


  


 
Επισκέπτες Online: 219


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η άνετη επικράτηση του Γιάννη Ταχματζίδη στο Λαγκαδά
03-06-2019
Η άνετη επικράτηση του Γιάννη Ταχματζίδη στο Λαγκαδά
 

Ο νέος δήμαρχος του Λαγκαδά, Γιάννης Ταχματζίδης, ήταν από την αρχή της εκστρατείας το φαβορί και οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν.

Με άνεση αναδείχτηκε νέος δήμαρχος στον Λαγκαδά, χτες, ο Γιάννης Ταχματζίδης. Λαμβάνοντας ποσοστό 59,32%, επικράτησε της Νίκης Ανδρεάδου (40,68), όπως και στον πρώτο γύρο, αφού οι ψήφοι των υπολοίπων παρατάξεων μοιράστηκαν ισόποσα στους δυο μονομάχους (από περίπου 3.000).

Η επικράτηση του κ. Ταχματζίδη ήταν αναμενόμενη, καθώς η δυναμική που είχε καταγράφηκε στα αποτελέσματα του πρώτου γύρου. Κατέλαβε την πρώτη θέση, αφήνοντας πίσω του τόσο τους αντιδημάρχους της διοίκησης, που αποφάσισαν όχι να στήσουν ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, αλλά διαφορετικά, όσο και τον πρώην δήμαρχο, Γιάννη Αναστασιάδη, ο οποίος τελικά δεν είχε τη δύναμη να διεκδικήσει τον δήμο.

Η κ. Ανδρεάδου έκανε καλό αγώνα, αλλά δεν μπόρεσε σε καμιά από τις επτά δημοτικές ενότητες να ξεπεράσει τις ψήφους του κ. Ταχματζίδη. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δημοτική ενότητα Καλλινδοίων ο κ. Ταχματζίδης πήρε χτες τις διπλάσιες ψήφους από την κ. Ανδρεάδου, στη δημοτική ενότητα Κορώνειας τις τριπλάσιες, ενώ σχεδόν διπλάσιες πήρε και στη δημοτική ενότητα Σοχού. Η μόνη δημοτική ενότητα που πλησίασε κοντά η κ. Ανδρεάδου είναι της Ασσήρου, όπου ο κ. Ταχματζίδης πήρε μόνο 70 ψήφους περισσότερες. Στο Βερτίσκο 250, στον Λαγκαδά 800 και στο Λαχανά 500 (που μεταφράζονται σε πολύ μεγάλο ποσοστό τοπικά).

Ο κ. Ταχματζίδης, που το 2014 είχε αναδειχθεί πρώτος σε σταυρούς περιφερειακός σύμβουλος με την παράταξη του Απόστολου Τζιτζικώστα σε όλη τη Θεσσαλονίκη, είχε πάρει την απόφαση να κατεβεί για δήμαρχος Λαγκαδά πολύ νωρίς. Έτσι έκανε μια ήρεμη και στοχευμένη προεκλογική εκστρατεία, διάλεξε τα στελέχη του συνδυασμού του με προσοχή, ώστε να έχουν έρεισμα στις τοπικές κοινότητες και η υποψηφιότητά του έγινε γνωστή σε κάθε περιοχή του δήμου.

Ο δήμος Λαγκαδά εξάλλου, είναι μια πολύ δύσκολη περιοχή, αφού έχει 47 χωριά, με πολύ διαφορετικά χαρακτηριστικά μεταξύ τους. Βάσει αποτελέσματος, ο κ. Ταχματζίδης κατόρθωσε να παρουσιάσει ένα πλάνο διοίκησης και το σχέδιό του να έχει απήχηση σε όλο το δήμο, αντιμετωπίζοντας αυτή τη δυσκολία της ανομοιογένειας.

www.voria.gr
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium