Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/5/2020 05:36:58
  


 
Επισκέπτες Online: 237


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ BEST: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
08-09-2019
ΚΕΝΤΡΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ BEST: ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΚΑΙΝΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ
 

1) Τα πιστοποιητικά Ξένων Γλωσσών έχουν ημερομηνία λήξης;

- Οχι. Στην χώρα μας ισχύουν ες αει. Κάποια Κολλέγια του εξωτερικού ομως προϋποθέτουν επίπεδο C2 (Proficiency), που έχει αποκτηθεί 2 χρόνια πριν την εισαγωγή στο Κολλέγιο.

2) Ποσά πιστοποιητικά είναι αναγνωρισμένα απ’ το ΑΣΕΠ;

- Αυτή τη στιγμή 27!!!Η μοριοδοτηση για το Δημόσιο έχει ως εξής: B1(Μέτρια γνώση):10 μόρια , B2 (Καλή γνώση): 30 μόρια , C1 (Πολυ καλή γνώση): 50 μόρια , C2 (Αριστη γνώση):  70 μόρια.

3) Το C2 (Proficiency) δίνει Επάρκεια προσόντων (Αδεια Διδασκαλίας);

-Οχι πια. Βέβαια, υπάρχουν ιδιοκτήτες και υπεύθυνοι Κέντρων Ξένων Γλωσσών στο χώρο μας, που δεν είναι Φιλόλογοι, αλλά κάτοχοι επάρκειας (Proficiency) από παλιά.

 4) Αφού όλα τα αναγνωρισμένα πιστοποιητικά δίνουν τα ίδια μόρια, είναι όλα ίδια;

- Οχι. Υπάρχουν πιστοποιητικά με βάση μόλις το 50% και κάποια Parts των εξετάσεων είναι απο πριν γνωστά στον μαθητή και τα προετοιμάζει. Επίσης, ενώ ο υποψήφιος έχει παρακολουθήσει π.χ το B1 επίπεδο (Pre Lower), είναι τέτοιος ο βαθμός ευκολίας, που τον πιστοποιούν για B2 (Lower) επίπεδο.

5) Με τι κριτήρια να επιλέξω πιστοποιητικό;

- Συχνα για επιχειρηματικούς λόγους οι ιδιοκτήτες επιλεγούν τα βατά πτυχία - αφού ο μαθητής εμφανώς υστερεί σε γνώσεις ή ενδιαφέρεται μονο για μοριοδοτηση για το Δημόσιο - και θριαμβολογούν για μόνιμη επιτυχία 100% και αριστεία σε όλα τα επίπεδα, κάτι που δεν υφίσταται σε άλλα πιστοποιητικά. Εμείς επιλέγουμε για τους σπουδαστές μας της Αγγλικης Γλώσσας τα Βρετανικά Πιστοποιητικά ESB & Cambridge, που εγγυώνται ουσιαστικές γνώσεις, αφού θα κληθούν στο μέλλον να τις χρησιμοποιήσουν είτε στις σπουδές τους ειτε στον απαιτητικό εργασιακό στίβο. Τα φετινά Πανελλήνια ποσοστά επιτυχίας στο ESB (English Speaking Board) οπως ανακοινωθήκαν απ’ τον ίδιο τον Φορέα, που αποδεικνύουν και την αξιοπιστία του: B1 93%, B2 88%, C1 80%, C2 78%. Τα περσινά μας ποσοστά επιτυχίας ήταν 100% σε Β1, B2 & C2 και τα φετινά B1 100%,B2 100% & C2 80% ( με επιδόσεις απο Pass μεχρι Distinction).

6) Γιατί υπάρχει διαφορά διδάκτρων μεταξύ των Κέντρων Ξένων Γλωσσών;

- Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που διαμορφώνουν τα τελικά δίδακτρα. Ενδεικτικά αναφέρω: Οι διδακτικές ώρες (λίγες ώρες, λιγοστές γνώσεις), η αμοιβή των καθηγητών αναλόγως προσόντων (π.χ πείρα, 3ετιες). Ενας κακοπληρωμένος ή άπειρος καθηγητής είναι ανεπαρκής και αναποτελεσματικος. Επιπλέον, μεγάλο ρόλο παίζουν τα προσόντα και η πείρα του ιδιοκτήτη και διευθυντή σπουδών.

Εδω και 24 χρονια είμαστε δίπλα σας παρέχοντας ουσιαστικές γνώσεις με ευαισθησία, σοβαρότητα, αυστηρότητα και ειλικρίνεια. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη και υποσχόμαστε να συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας με την ίδια αγάπη, αλλά και σεβασμό προς τους κόπους σας και των μαθητών μας!

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια και Υπεύθυνη Σπουδών του Κ.Ξ.Γ "BEST"

Πόπη Μητραλέλη

 

 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium