Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2024 07:46:09

Επισκέπτες Online: 400


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Καλή αρχή λοιπόν κ. Δήμαρχε!!!
26-09-2019
Καλή αρχή λοιπόν κ. Δήμαρχε!!!
 

Αναμφίβολα ο κάθε Δημότης αυτή την ευχή θα έχει στα χείλη του για τη νέα Δημοτική αρχή, ακόμα κι αν δεν την ψήφισε, γιατί την επιτυχία ενός Δήμου την καρπώνονται όλοι οι Δημότες και φυσικά την αποτυχία πάλι οι ίδιοι την εισπράττουν αλλά και ο τόπος. Δεν υπάρχει λοιπόν, πιστεύω, κανένας Δημότης που να επιθυμεί την αποτυχία μιας νέας δημοτικής αρχής και γι’ αυτό ευχόμαστε να πάνε καλά τα πράγματα και να αλλάξουν οι συνθήκες διακυβέρνησης του Δήμου μας. Αντιλαμβανόμαστε όλοι την παγωμάρα που εισέπραξαν από την πρώτη κι όλας στιγμή όσοι ανέλαβαν θέσεις ευθύνης και θέλω να πιστεύω ότι θα κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους να αλλάξουν και να διορθώσουν την απίστευτη κατάσταση που κληρονόμησαν.

Αυτό που ζητά νομίζω ο κάθε Δημότης και της παραμικρής κοινότητας, είναι: 1) να πρυτανεύσει η λογική στη διαχείριση των υπηρεσιών, 2) η νομιμότητα να πάρει τη θέση της επιτέλους στον Δήμο, 3) να αντιμετωπιστούν τα τεράστια οικονομικά προβλήματα για να ανασάνει ο Δήμος, 4) να γίνει αποκέντρωση και μια ορθολογική κατανομή έργου με το  μικρότερο δυνατό κόστος, 5) να εμπνεύσουν τους εργαζομένους ότι η  αποδοτικότητά τους συμφέρει πρώτα αυτούς και μετά τον τόπο μας, και  6) να λειτουργήσουν με σοβαρό σχέδιο οι Δημοτικές επιχειρήσεις.

Σίγουρα με την συνένωση των πρώην Δήμων τα προβλήματα επταπλασιάστηκαν, γιατί μετέφεραν και προβλήματα και χρέη, που πρέπει τώρα να αντιμετωπιστούν από κοινού. Υπηρεσίες και δημοτικές επιχειρήσεις που παράγουν έργο 170 χιλιάδων και θέλουν 270.000 για έξοδα μισθοδοσίας και λειτουργίας, δεν θα λειτουργούσαν σε κανένα μέρος του κόσμου, θα έκλειναν αυτομάτως!!! Δεν χρειάζονται 21 άτομα, για να μοιράζουν λεφτά σε συλλόγους και  για να οργανώσουν πέντε μέρες εκδηλώσεων!!! (ΔΗΚΕΛ).  Ακόμα δεν μπορεί να διαθέτει ο Δήμος 140 άτομα προσωπικό καθαριότητας και να είναι παράδειγμα προς αποφυγή, λόγω της απαράδεκτης κατάστασης στην καθαριότητα και την αποκομιδή απορριμμάτων.

Είναι απαράδεκτο ακόμα μια επιχείρηση σαν την ΔΕΥΑΛ που είναι ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ στο νερό και στην είσπραξη αδιευκρίνιστων και ανεξέλεγκτων ποσών, να δημιουργεί χρέη εκατομμυρίων ευρώ, να της κλέβουν τα ταμεία και κανένας να μη ζητά τα κλεμμένα πίσω ΤΩΡΑ!!!!! Ξέρουμε ότι η δικαιοσύνη θα μιλήσει κάποτε, αλλά στην Ελλάδα όλα μπορείς να τα περιμένεις!!! Είναι τραγικό να πληρώνεις το νερό, να πληρώνεις επιπρόσθετα το παράνομο χαράτσι του 80% για έργα που δεν γίνονται, που άλλοι Δήμοι το έχουν καταργήσει, και η ΔΕΥΑΛ να μη μπορεί να πληρώσει το ρεύμα της και το πλεονάζον προσωπικό της!!! Τρομάζει κανείς από την ανικανότητα όσων διοίκησαν!!!

Αλλά μήπως το ίδιο δεν έγινε και στα Λουτρά; Από το 1912 που δημιουργήθηκε ο Δήμος Λαγκαδά πέρασαν 16 Δήμαρχοι. Οι 14 μπορούσαν και τα λειτούργησαν επ’ ωφελεία του Δήμου και των Δημοτών που χόρτασαν ψωμί, οι 2 τελευταίοι είχαν το ίδιο σλόγκαν ότι «ο Δήμος δεν μπορεί να είναι επιχειρηματίας»!!! Μα ούτε και τότε ήταν επιχειρηματίας, απλά οι άνθρωποι είχαν μεράκι, όραμα, σχέδιο, ευφυΐα, εργατικότητα, και αύξησαν το τάλαντο που τους χάρισε ο Θεός και έκαναν γνωστό τον τόπο ως ξακουστή λουτρόπολη ανά την Ελλάδα και τα Βαλκάνια. Αν ένας Δήμαρχος δεν μπορεί να διοικήσει μια δημοτική επιχείρηση, με τι κότσια θα διοικήσει έναν ολόκληρο Δήμο; Σε λίγο θα τραγουδάμε «Πωλείται όπως είναι επιπλωμένο, με χιλιάδες αναμνήσεις φορτωμένο»!!! Δεν είναι κρίμα και ντροπή;;;

10 χρόνια τώρα περιμένανε τον «επενδυτή» να τους απαλλάξει από το βάρος ενός παραδείσου που κληρονομήσανε και δεν μπορούσαν να τον αξιοποιήσουν, αφού προηγουμένως τον απαξίωσαν πλήρως ως κέντρο θερμαλισμού. Όμως ποτέ δεν είναι αργά. Αν θέλουμε να κρατήσουν τα Λουτρά την αίγλη τους μπορούμε να παλέψουμε δυνατά γι αυτό.

Αυτό που ακόμη ενδιαφέρει τον Δημότη είναι η καθημερινότητά του και να έχει ένα Δήμο δίπλα στα προβλήματά του, πόλη και χωριά καθαρά, αισθητική των χώρων και δημιουργία και αξιοποίηση υποδομών –από τις υπάρχουσες- προς όφελος του πολίτη. Το ΜΠΙΛΛΕΙΟ και τα άλλα Πολιτιστικά κέντρα όπου υπάρχουν, μπορούν να δώσουν ανάσα και στην Πόλη μας και στα χωριά μας, το έχουμε ανάγκη να μπει ο πολιτισμός και η παράδοση στη ζωή μας για να κρατηθεί ο τόπος κοντά στις ρίζες του.

Η έδρα του Δήμου είναι σε φοβερά μειονεκτική θέση ακόμη και έναντι άλλων δικών μας Δημοτικών διαμερισμάτων, για να μη πω έναντι άλλων Δήμων. Αποτελεί ντροπή για την πόλη να μη μπορείς να κάνεις μια εκδήλωση αξιώσεων.

Αντιλαμβάνεστε λοιπόν κ. Δήμαρχε ότι τα θέματα είναι πολλά, τα προβλήματα περισσότερα και τα παράπονα ακόμα πιο πολλά, αλλά η παροιμία λέει: «Τα παράπονα στον Δήμαρχο»!!! Μαζί με τις ευχές λοιπόν για δύναμη και υγεία ακούστε και τα αιτήματα και τα παράπονά μας.

 

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium