Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/10/2022 12:03:33
    Επισκέπτες Online: 413


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ "ΑΓΚΑΘΙΑ"
25-05-2011
ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΜΕ ΠΕΝΤΕ "ΑΓΚΑΘΙΑ"


Ολοκληρώθηκε χτες η διαδικασία της γενικής απογραφής πληθυσμού και κατοικιών 2011, που ξεκίνησε στις 10 Μαΐου. Οι 60.000 απογραφείς σε όλη τη χώρα, εκτός από τα διάφορα ευτράπελα που συνάντησαν σε αρκετές από τις κατοικίες που επισκέφτηκαν (περίπου 150 ο καθένας), είχαν να αντιμετωπίσουν και πέντε σοβαρά «αγκάθια», τα οποία πλέον βασανίζουν τα στελέχη της ΕΛΣΤΑΤ στην επεξεργασία των στατιστικών ευρημάτων.

Πολλές από τις πόρτες που χτύπησαν παρέμειναν κλειστές, παρόλο που οι απογραφείς, έπειτα από αλλεπάλληλες επισκέψεις το προηγούμενο δεκαήμερο, εκτίμησαν ότι οι κάτοικοι βρίσκονταν εντός τους σπιτιού. Αυτό, σύμφωνα με εκτιμήσεις, οφείλεται σε πέντε λόγους:

1. Αρχικά, ορισμένοι ηλικιωμένοι δεν άνοιγαν την πόρτα, από το φόβο διαρρηκτών, όμως σταδιακά και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας οι περισσότεροι δέχτηκαν να απογραφούν.

2. Κάποιοι επέλεξαν να μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους για να απογραφούν τα δύο Σαββατοκύριακα που μεσολάβησαν.

3. Ορισμένοι αλλοδαποί δεν είχαν νόμιμα χαρτιά. Η διαπίστωση αφορά κυρίως την Αθήνα.

4. Στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκε ότι σημαντικός αριθμός φοιτητών, που απουσίαζε για κάποιο λόγο, είτε αμέλησε να επικοινωνήσει με τους επόπτες, είτε θέλησε να απογραφεί στον τόπο κατοικίας των γονέων του.

5. Κάποιοι πολίτες, κυρίως νεαρής ηλικίας, αλλά και ορισμένοι μεγαλύτεροι αρνήθηκαν να απογραφούν, θέλοντας να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για την οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Οπως τόνισε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, «η διαδικασία εξελίχθηκε πολύ καλά και ομαλά».


Για όσους δεν απογράφηκαν

Ο Δήμος Λαγκαδά ενημερώνει όσους Δημότες δεν κατάφεραν να απογραφούν, για οποιοδήποτε λόγο, κατά το προηγούμενο δεκαήμερο διάστημα, ότι σήμερα Τετάρτη 25 και αύριο Πέμπτη 26 Μαΐου, προσωπικό της Στατιστικής Υπηρεσίας θα πραγματοποιεί απογραφή από τις 9:00 έως τις 15:00 μ.μ, στο Δημαρχείο Λαγκαδά, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου( 2ος Όροφος).


 aggelioforos.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium