Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
25/6/2024 20:27:27Επισκέπτες Online: 679


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Επιστολή δημότη Λαγκαδά για το θέμα σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων
07-01-2020
Επιστολή δημότη Λαγκαδά για το θέμα σκουπιδιών και ογκωδών απορριμμάτων

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι,

Ονομάζομαι Ηλίας Νικολαΐδης και είμαι δημότης Λαγκαδά. Τα τελευταία 11 χρόνια μένω μόνιμα στην Αθήνα, καθώς έφυγα για σπουδές και στη συνέχεια έμεινα για δουλειά. Παρόλα αυτά επισκέπτομαι συχνά την πόλη μας, καθώς η οικογένεια μου και οι συγγενείς μου είναι μόνιμοι κάτοικοι στον Λαγκαδά.

Με λύπη μου διαπιστώνω ότι η δημόσια υγιεινή και όψη του τόπου μας είναι απογοητευτική, ειδικά για μια πόλη η οποία είναι το κέντρο ενός τόσο μεγάλου δήμου. Θέλω να αναφερθώ σε δύο θέματα στα οποία θεωρώ ότι η δημοτική αρχή δεν έχει δώσει τη δέουσα σημασία και προσοχή. Για να μη δημιουργηθεί παρανόηση, τα προβλήματα αυτά δεν έχουν προκύψει από τότε που ανέλαβε η νέα διοίκηση, αλλά ταλαιπωρούν τον τόπο μας πάρα πολλά χρόνια και καμία διοίκηση μέχρι στιγμής δεν έχει δώσει λύση. Συγκεκριμένα, η εικόνα που επικρατεί στους κάδους σκουπιδιών του δήμου, καθώς επίσης και ο αριθμός των αδέσποτων σκυλιών που κυκλοφορούν, τρέφονται και κοιμούνται στους δρόμους δεν είναι αυτή μιας σύγχρονης πόλης. Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται μέσω ενός email να αναλύσω πλήρως όλα τα ζητήματα. Για αυτόν τον λόγο θα σταθώ στο θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, παίρνοντας αφορμή από μία ανακοίνωση που είδα κολλημένη πάνω σε κάδους σκουπιδιών του δήμου.

Συγκεκριμένα, αναφέρεται στην ανακοίνωση πως ο δήμος αποποιείται οποιαδήποτε υποχρέωση συλλογής ογκωδών αντικειμένων (πχ κλαδιά, μπάζα, παλιά μεγάλα αντικείμενα, σκουπίδια) και παραπέμπει τους πολίτες να αναθέτουν την αποκομιδή αυτών των σκουπιδιών σε ιδιωτικές εταιρίες με δικά τους έξοδα. Εδώ πρέπει να αναφερθεί ότι κάθε νοικοκυριό πληρώνει περίπου 40 ευρώ το δίμηνο για δημοτικά τέλη, ποσό το οποίο δεν είναι καθόλου ασήμαντο για μεγάλο μέρος των δημοτών. Θεωρώ πως η στάση αυτή του δήμου δεν δίνει την εντύπωση αρχής με πρόθεση να λύσει τα προβλήματα, αλλά αποποίησης των ευθυνών οργάνωσης και χρηματοδότησης τέτοιων υπηρεσιών.

Επιπλέον, ένα φαινόμενο το οποίο παρατηρώ έντονα είναι πολλούς συνδημότες μου να αφήνουν τα σκουπίδια δίπλα από τους κάδους και όχι μέσα τους. Πέρα από το προφανές πρόβλημα αισθητικής, τα αδέσποτα που κυκλοφορούν, σκίζουν τις σακούλες για να βρουν φαγητό, με αποτέλεσμα τη διασπορά σκουπιδιών στη γύρω περιοχή. Θεωρώ πως είναι ευθύνη του δήμου να ενημερώσει τους πολίτες για το πρόβλημα αλλά και να λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του.

 

Με τιμή,

Ηλίας Νικολαΐδης, PhD
Χημικός Μηχανικός
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium