Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/7/2024 22:53:39Επισκέπτες Online: 857


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Γνωρίστε το νέο Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών στο Λαγκαδά
06-02-2020
Γνωρίστε το νέο Κέντρο Λογοθεραπείας και Ειδικών Θεραπειών στο Λαγκαδά
 

Το «ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ» με υπεύθυνη τη Σοφία Παναγιωτίδου είναι ένα σύγχρονο θεραπευτήριο στον Λαγκαδά, που απευθύνεται σε βρέφη, παιδιά, εφήβους και στις οικογένειες αυτών. Στελεχώνεται από καταρτισμένους ειδικούς στο χώρο της λογοθεραπείας, της εργοθεραπείας, καθώς και της ψυχολογίας.

Στο ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ, η συνεργασία των μελών της διεπιστημονικής ομάδας, σε συνδυασμό με τη χρήση επιστημονικά τεκμηριωμένων μεθόδων και αξιόπιστων εργαλείων αξιολόγησης, διασφαλίζουν την έγκυρη και έγκαιρη εκτίμηση του επιπέδου λειτουργικότητας και των δυσκολιών του παιδιού/εφήβου και κατοχυρώνουν την επιλογή της καλύτερα τεκμηριωμένης θεραπευτικής προσέγγισης.

Από τον Σεπτέμβριο του 2019, η θεραπευτική ομάδα του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ παρέχει τις υπηρεσίες της σε άτομα που εμφανίζουν διαταραχές λόγου και ομιλίας, διαταραχές σίτισης / μάσησης / κατάποσης, αναπτυξιακές διαταραχές, διάσπαση προσοχής - υπερκινητικότητα, δυσλειτουργίες αισθητηριακής ολοκλήρωσης, δυσπραξία και δυσκολίες κινητικού συντονισμού, μαθησιακές διαταραχές, ψυχοσυναισθηματικές δυσκολίες και διαταραχές συμπεριφοράς.

Οι στόχοι του ΚΕΝΤΡΟΥ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ είναι:

η παροχή υπηρεσιών λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, κοινωνικοποίησης, ψυχοθεραπείας σε παιδιά και εφήβους, καθώς και στήριξη, συμβουλευτική και εκπαίδευση γονέων.

η πρόληψη και ενημέρωση των γονέων και της κοινότητας γενικότερα, για διάφορα ζητήματα που αφορούν την ανάπτυξη και συμπεριφορά των παιδιών.

Η υπέυθυνη του Κέντρου Σοφία Παναγιωτίδου τονίζει:

«Όραμά μας είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων του παιδιού σας, η ανάπτυξη της εξωλεκτικής και λεκτικής του επικοινωνίας χρησιμοποιώντας τις πιο σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους. Η θεραπεία πραγματοποιείται από την άρτια εκπαιδευμένη διεπιστημονική ομάδα του κέντρου μας σε στενή συνεργασία με τους γονείς. Σκοπός αυτής της συνεργασίας είναι η άμεση και ομαλή αποκατάσταση της δυσρυθμίας στο λόγο και στο έργο του παιδιού σας τονώνοντας παράλληλα τον ψυχικό του κόσμο. Με την εφαρμογή δημιουργικών μεθόδων θεραπείας, τη χρήση εξειδικευμένου επιστημονικού υλικού και την παροχή συμβουλών και προτάσεων στους γονείς για την αντιμετώπιση πιθανών δυσκολιών στο σπίτι και στο σχολικό πλαίσιο, το παιδί αποκτά μια ευχάριστη και αποτελεσματική εμπειρία μάθησης ενώ παράλληλα εντάσσεται ομαλά στο κοινωνικό σύνολο».

Επίσης το ΚΕΝΤΡΟ ΛΟΓΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΘΕΡΑΠΕΙΩΝ παρέχει ΔΩΡΕΑΝ αξιολόγηση σε όλους.

Επιπλέον, όσοι γονείς ενδιαφέρονται μπορούν να έχουν συναντήσεις με τους επιστημονικούς συνεργάτες του κέντρου, για να συζητήσουν τυχόν ερωτήματα και προβληματισμούς πάνω σε θέματα λόγου, ομιλίας, επικοινωνίας των παιδιών και επιπτώσεις στην καθημερινότητα τους (σχολείο, οικογένεια, κοινωνικότητα κ.α.).

Η αξιολόγηση θα γίνεται κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού στο 2394 301 931. 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium