Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 17:03:05Επισκέπτες Online: 489


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. - ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΣΟΧΟΥ ΚΑΙ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ
31-05-2011
«ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ο.Υ. - ΚΑΤΑΡΓΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΕΦΟΡΙΕΣ ΛΑΓΚΑΔΑ, ΣΟΧΟΥ ΚΑΙ ΖΑΓΚΛΙΒΕΡΙΟΥ

Τον έντονο προβληματισμό τους εξέφρασαν τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στη συνεδρίαση της Δευτέρας σχετικά με το πόρισμα του Υπουργείου Οικονομικών για κατάργηση των τριών εφοριών Λαγκαδά, Σοχού και Ζαγκλιβερίου που λειτουργούν στα όρια του Δήμου Λαγκαδά.

Το σώμα αποφάσισε να συνταχθεί ψήφισμα που να δηλώνει την αντίθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαγκαδά στην κατάργηση των παραπάνω Εφοριών, ενώ προτείνουν και την ενίσχυση της Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά με την προσθήκη των φορολογούμενων από τον πρώην Δήμο Μυγδονίας και Λαγυνών, που έως τώρα εξυπηρετούνται από την Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Ο δήμαρχος Λαγκαδά Ι. Αναστασιάδης ανέφερε πως θα έρθει σε επαφή με τον Δήμαρχο Βόλβης Δ. Γαλαμάτη (οι δημότες του Δήμου Βόλβης εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά), έτσι ώστε από κοινού να μεταβούν στο υπουργείο Οικονομικών για το θέμα αυτό. Σημαντικό είναι και το γεγονός πως η Δ.Ο.Υ. Ζαγκλιβερίου στεγάζεται σε δημοτικό κτίριο, ενώ για τις Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά και Σοχού ο δήμαρχος τόνισε πως μπορούν να βρεθούν δημοτικοί χώροι για τη στέγασή τους, ώστε να μην υπάρχει επιβάρυνση από τις πληρωμές ενοικίων. Επίσης, οι αποστάσεις των φορολογούμενων από τις νέες εφορίες που θα προκύψουν είναι σε πολλές περιπτώσεις έως και 100 χιλιομέτρων, ενώ οι καταργήσεις αυτές συνεπάγονται και ερημοποίηση της υπαίθρου, τόνισε ο πρώην δήμαρχος Καλλινδοίων και δημοτικός σύμβουλος κ. Σταύρος Καμαρούδης, πρώην εφοριακός της Δ.Ο.Υ. Ζαγκλιβερίου.
 
Τι θα γίνει με τους φορολογούμενους
Σε περίπτωση που προχωρήσουν τα σχέδια του υπουργείου, οι φορολογούμενοι της Δ.Ο.Υ. Λαγκαδά θα εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Αμπελοκήπων (βρίσκεται πάνω από τα παλιά ΚΤΕΛ Λαγκαδά στη Θεσσαλονίκη), η οποία μετονομάζεται σε 1η Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Οι φορολογούμενοι της Δ.Ο.Υ. Σοχού και Ζαγκλιβερίου θα εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Καλαμαριάς, που μετονομάζεται σε 3η Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Ειδική περίπτωση αποτελούν οι φορολογούμενοι της Δημοτικής Κοινότητας Λαγυνών που ανήκουν στην Α’ Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης και θα εξυπηρετούνται από τη Δ.Ο.Υ. Ιωνίας, που μετονομάζεται σε 2η Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης.


 
Το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών
Την κατάργηση 213 εφοριών που λειτουργούν σε διάφορες περιοχές της χώρας προβλέπει το πόρισμα του υπουργείου Οικονομικών. Με τα νέα δεδομένα, από τον προσεχή Ιούλιο τίθεται σε εφαρμογή το σχέδιο με στόχο να παραμείνουν 75 εφορίες σε όλη τη χώρα. Σε κάθε νόμο της χώρας -εκτός από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη- θα υπάρχει μία εφορία, και οι υπόλοιπες θα καταργηθούν. Καταργείται και η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης.
Το προσωπικό θα μετακομίσει στη μεγαλύτερη πόλη του νομού, όπου και θα δημιουργηθεί η νέα μεγάλη εφορία. Σύμφωνα με το πόρισμα, θα παραμείνουν 20 εφορίες στον νομό Αττικής, 6 στη Θεσσαλονίκη και 49 στην υπόλοιπη χώρα. Οπως τονίζεται, στις 75 εφορίες δεν θα διενεργούνται συναλλαγές με τους φορολογούμενους, δεν θα υποβάλλονται πλέον δηλώσεις, ούτε θα εκδίδονται βεβαιώσεις και πιστοποιητικά. Ολα αυτά, καθώς και η υποβολή δηλώσεων και η έκδοση πιστοποιητικών θα γίνεται ηλεκτρονικά είτε μέσω του ΤΑΧΙSNET, είτε μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών, που υπάρχουν ήδη στους Δήμους, ενώ οι πληρωμές φόρων θα γίνονται αποκλειστικά μέσω των τραπεζών.


www.lagadas.net 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium