Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
27/6/2022 13:33:11
    Επισκέπτες Online: 488


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΥΤΑ
05-05-2010
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ" ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΧΥΤΑ

Με το λουκέτο που έβαλαν στον ΧΥΤΑ Μαυροράχης ο δήμος και οι κάτοικοι του Λαχανά, γεγονός που απειλεί να πνίξει στα σκουπίδια την πόλη και τον νομό τις επόμενες ημέρες, με συνεχείς διαμαρτυρίες στους δρόμους και με δημοψηφίσματα κλιμακώνονται μέρα με τη μέρα στη Θεσσαλονίκη οι αντιδράσεις των δήμων που θίγονται από τις συνενώσεις του σχεδίου “Καλλικράτης”.

Μείζον ζήτημα για ολόκληρο το νομό αποτελεί το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Μαυροράχης, τον οποίο οι κάτοικοι του δήμου Λαχανά σφράγισαν το πρωί της περασμένης Δευτέρας, καθώς τόνοι σκουπιδιών παραμένουν αναγκαστικά σε κοντέινερ και απορριμματοφόρα δήμων, μάλιστα υπό υψηλές θερμοκρασίες. Ο δήμος και οι κάτοικοι του Λαχανά, που διαμαρτύρονται για τη συνένωση του δήμου τους με τον Λαγκαδά, είναι αποφασισμένοι να κρατήσουν κλειστό τον ΧΥΤΑ μέχρι την Παρασκευή 7 Μαΐου. “Ο ΧΥΤΑ θα μείνει κλειστός μέχρι την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να συνεδριάσει η ΤΕΔΚ του νομού. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη συνένωση των δήμων Ασσήρου, Μυγδονίας και Βερτίσκου, όμως η πρόταση του υπουργείου Εσωτερικών για συνένωση συνολικά επτά δήμων δεν θα είναι λειτουργική ούτε βιώσιμη”, τόνισε ο δήμαρχος Λαχανά Παντελής Πάσχος.
Τη συμπαράστασή του στον δήμο Λαχανά εκφράζει ο δήμος Μυγδονίας, ο οποίος αντιδρά στη συνένωσή του με το Ωραιόκαστρο. Για αυτόν τον λόγο, μάλιστα, η δημοτική αρχή διοργανώνει την ερχόμενη Κυριακή 9 Μαΐου δημοψήφισμα στα δημοτικά διαμερίσματα της Λητής, του Δρυμού και του Μελισσοχωρίου. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, θα στηθούν τρεις κάλπες και οι πολίτες θα κληθούν να ψηφίσουν αν επιθυμούν τη συνένωση των δήμων Μυγδονίας, Ασσήρου και Λαχανά ή αν προτιμούν την προσάρτηση της Μυγδονίας στον δήμο Ωραιοκάστρου.

Πορείες και καταλήψεις
Ο δήμος και οι κάτοικοι του Σοχού, που διαμαρτύρονται και αυτοί για τη συνένωση τους με τον Λαγκαδά, μετέφεραν χθες τις κινητοποιήσεις τους, που ξεκίνησαν προ ημερών, στην πόλη της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας πορεία στην οδό Αγίου Δημητρίου, η οποία κατέληξε στη γενική γραμματεία Μακεδονίας-Θράκης. Περισσότεροι από 500 μαθητές και πολίτες διαδήλωσαν κατά της συνένωσης, διεκδικώντας να χαρακτηριστεί ο δήμος τους ορεινός ή να συνενωθεί με την Αρέθουσα και τον Βερτίσκο.


Της Φανής Σοβιτσλή, απο την εφημερίδα "Μακεδονία", 05-05-2010 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium