Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/2/2024 21:12:14

Επισκέπτες Online: 449


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Έξεστι Λακεδαιμονίοις ασχημονείν»!!!!
18-05-2020
«Έξεστι Λακεδαιμονίοις ασχημονείν»!!!!
 

Η ιστορία επαναλαμβάνεται στην περιοχή μας, χρόνια τώρα, με τους ίδιους πρωταγωνιστές, δηλαδή τον ΦΟΔΣΑ, τον Δήμο Λαγκαδά, και τους όμορους Δήμους, που ο «πολιτισμός τους» τους  υπαγορεύει, ό,τι έχουν για πέταμα και χωματερή να το πετάνε σε ξένη αυλή! Τώρα μάλιστα προστέθηκαν και άλλες Περιοχές, που αφού βρήκαν ξέφραγο αμπέλι, είπαν να συνεχίσουν το επαίσχυντο έργο τους, να μολύνουν την περιοχή και τα χωράφια μας, τις πηγές και τα νερά μας, την λίμνη και τα ποτάμια μας, τον αέρα και το περιβάλλον μας, και τελικά τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Δεν ξέρω πόσο ευτυχείς μπορεί να αισθάνονται κάποιοι «αρμόδιοι», και πόσο καλά κοιμούνται τα βράδια όταν ξέρουν μετά λόγου γνώσεως, ότι καταστρέφουν έναν τόπο, που ο Θεός τον προίκισε με πολλές ομορφιές, και αυτοί πάνε κόντρα στη φύση, στη λογική, στις ηθικές αρχές και αξίες της κάθε διοίκησης. Κάποτε πιστεύαμε ότι θα γίνουμε Ευρώπη και θα μπορούσαμε ακόμα και στην κεντρική πλατεία να εγκαθιστούσαμε τον ΧΥΤΑ και να απολαμβάναμε καθαρό περιβάλλον.

Μετά από 20 χρόνια απάτης και απαξίωσης του τίτλου της Ευρώπης και των Ευρωπαϊκών μοντέλων ανάπτυξης και διαχείρισης των απορριμμάτων, ξαναγυρνάμε εκεί απ’ όπου είχαμε αρχίσει. Να φωνάζουμε μαζί με τον ποιητή: «Μη μας σκοτώσετε τα ποτάμια, μη μας σκοτώνετε το νερό, μη μας σκοτώνετε της γης το ποίημα»!!! Αλλά !!! σε ποιους μιλάμε;;; Σε αποφασισμένους  καταστροφείς της γης μας;;;; Είναι φοβερό να μιλάς σε ώτα μη ακουώντων!! Είναι όμως επίσης τρομερό κι αυτό που συμβαίνει στον Δήμο Λαγκαδά. Ο κ. Δήμαρχος, μετά από μια σωρεία αναληθειών και κοροϊδίας των δημοτικών παρατάξεων και των Δημοτών, που παρίστανε τον ανήξερο καιρό τώρα, καλεί σε συνάντηση τους αρχηγούς των παρατάξεων να τους μιλήσει ο κ. Γεράνης, δηλ. ο ηθικός αυτουργός του ανοσιουργήματος της ΜΕΑ, για να τους ενημερώσει, γιατί άραγε; για τις καλές του προθέσεις για τον τόπο μας;;; 20 χρόνια τώρα εισπνέουμε τη βρωμιά του ΧΥΤΑ και τώρα που περιμέναμε να λήξει το πρόβλημά μας, μας φορτώνουν για άλλα τόσα χρόνια-ίσως και περισσότερα-, τη ΜΕΑ, για να ζήσουν αυτοί καλά και εμείς χειρότερα!!! Κατά τα άλλα υπερασπίζονται τα συμφέροντα του τόπου, οι εκλεγμένοι σύμβουλοι της Διοικήσεως του Δήμου!!! Ποιόν κοροϊδεύουν άραγε;;; Ανήμποροι και μοιραίοι και οι 15 σύμβουλοι να αντισταθούν σε παράνομες αποφάσεις, να παραιτηθούν διαμαρτυρόμενοι για το διαρκές αίσχος που συμβαίνει στην Περιοχή μας, να δείξουν επιτέλους ότι διαθέτουν την στοιχειώδη αξιοπρέπεια ενός δημοτικού άρχοντα που σέβεται το λαό που τον ψήφισε. Βέβαια αντιλαμβάνομαι και την δυσκολία του Δημάρχου να πάει κόντρα σ’ αυτούς που του έδωσαν το «χρίσμα» για το Δημαρχιλίκι. Θυμόμαστε όλοι την φιέστα Τζιτζικώστα-Πατουλίδου στην ανακοίνωση της υποψηφιότητας Ταχματζίδη. Τώρα πώς να πάει κόντρα;;; πώς να πει το ΟΧΙ!!! «θέλει αρετήν και τόλμην», η διοίκηση ενός λαού. Οι προσωπικές φιλίες δεν χαλάνε εύκολα και για μια ΜΕΑ!!! Δεν θα πρότεινα βέβαια σύσσωμη παραίτηση όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, γιατί θέλει νεύρο και παλικαριά (είναι όμως μια ιδέα, που θα τρόμαζε και την κυβέρνηση) αλλά και γιατί υπάρχουν κι άλλοι που δεν λένε και όχι στη βρωμιά του τόπου μας. Το έχουν αποδείξει και κατά το παρελθόν, και τώρα μάλιστα, συντάσσονται με την πλευρά του Δημάρχου, για να μη κακοκαρδίσουν τους κοινούς τους φίλους. Πάντως οι περισσότερες -πλην δύο-παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, αρνήθηκαν να συναντηθούν με τον ηθικό αυτουργό κ.Γεράνη. Σκέφτομαι πως αν ποτέ έμπαινε μια επιτύμβια στήλη πάνω στον τάφο της περιοχής μας, σίγουρα θα μιμούνταν εκείνο το επίγραμμα των αρχαίων προγόνων μας: «Έλληνες, πλην Λακεδαιμονίων»!!! Καθότι «έξεστι Λακεδαιμονίοις ασχημονείν»!!!

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής Α.Π.Θ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium