Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 21:43:18Επισκέπτες Online: 442


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Σεραφείμ  ο φίλος ημών, κεκοίμηται»
25-05-2020
«Σεραφείμ ο φίλος ημών, κεκοίμηται»
 

Σαράντα ημέρες  περίπου πέρασαν από το Πάσχα, που ο αγαπητός φίλος Σεραφείμ Πόνης, έφυγε από τη ζωή για να γιορτάσει την ανάσταση σε μια άλλη διάσταση, στην μόνη πραγματική διάσταση της ζωής.

Έφυγε το Μέγα Σάββατο, λίγο πριν την αναγγελία της Αναστάσεως, και τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία του στον Μητροπολιτικό Ναό την Κυριακή του Πάσχα, αμέσως μετά τον πασχάλιο εσπερινό της αγάπης. Την Κυριακή τελέστηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνό του. Tότε θεωρήσαμε πως μέσα σ΄αυτό το κλίμα, δεν πρέπουν νεκρολογίες,  δεν θα το ήθελε και ο ίδιος ο δικός του θάνατος να επισκιάσει τον θάνατο και την ανάσταση Αυτού που αγαπούσε ιδιαίτερα και που Αυτός τον αντάμειψε με να τον έχει μαζί Του την πιο λαμπρή και χαρμόσυνη ημέρα της ζωής.

Γνώρισα τον Σεραφείμ, Φήμη τον λέγαμε, όταν νέος ακόμα γιατρός ήρθε στην γενέτειρά του, μετά τις σπουδές του στη Γερμανία. Νέος, δυναμικός, δραστήριος, πλούσιος από ευρωπαϊκό αέρα, έφερε ένα κύμα αισιοδοξίας στο Λαγκαδά, καθώς μας μάζεψε -την τότε νεολαία- και ανέλαβε να κάνει την πρώτη χορωδία του Λαγκαδά. Κάθε μεγαλοβδομάδα μάζευε τους ενορίτες του Λαγκαδά και οργάνωνε την χορωδία των εγκωμίων, είχε γίνει πλέον θεσμός. Αργότερα δραστηριοποιήθηκε ενεργά σε συλλόγους πολιτισμού, μάλιστα και ως ιδρυτικό μέλος, και πάντα γενναίος χορηγός κάθε πολιτιστικής δράσης. Αγαπητός, πάντα χαμογελαστός, ιδιαίτερα ευγενής και ευπροσήγορος, είχε πολλούς φίλους και χαίρονταν την φιλία των ανθρώπων της πόλης μας. Το οδοντιατρείο του χώρος ανταλλαγής προβληματισμών και εξυπηρέτησης ανθρώπων, που κι όταν δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα, έφευγαν θεραπευμένοι. Οι αγιορείτες ασκητές, εύρισκαν σ΄αυτόν όχι μόνον τον γιατρό αλλά και τον καλό φίλο. Οι αγιορείτικες μονές συχνά τον φιλοξενούσαν προκειμένου να καλύψει τα οδοντικά προβλήματα των μοναχών. Η τοπική εκκλησία και κοινωνία συχνά δεχόταν την φιλάνθρωπη επίσκεψη του Σεραφείμ, που πάντα διακριτικά βοηθούσε και στήριζε. Μιλούσε, κήρυττε, έψαλε, μέχρι τελευταία στιγμή με πάθος και αγάπη γι’ αυτό που έκανε. Δοκιμάστηκε τελευταία, όχι μόνο από την προσωπική του περιπέτεια υγείας, αλλά και από τον ανέλπιστο χαμό της αγαπημένης του συζύγου της Μαρίνας, και αυτή η δοκιμασία, ήταν απείρως πιο οδυνηρή απ΄όλες τις άλλες, αλλά πάντα με καρτερία και ευγένεια αντιμετώπιζε τη ζωή. Ήταν ένας ευπατρίδης της πόλης μας, που άφησε αγαθή μνήμη σε όλους όσους τον γνώρισαν από κοντά. Θα τον θυμόμαστε πάντα, ευγενή και χαρούμενο, με εκείνο το διάπλατο χαμόγελό του, να διασχίζει ως ποδηλάτης την πόλη και να χαιρετά κάθε φίλο και περαστικό. Γεια και χαρά σου φίλε!!!

Καλό ταξίδι Σεραφείμ, καλή και αιώνια Ανάσταση!!!

Τρύφων Τσομπάνης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium