Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/5/2024 18:03:39Επισκέπτες Online: 494


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Έτσι έ; «Aναρθρες κραυγές»! Δεν ντρέπεστε κύριοι Δήμαρχοι;;;
04-06-2020
Έτσι έ; «Aναρθρες κραυγές»! Δεν ντρέπεστε κύριοι Δήμαρχοι;;;
 

Αυτό ήταν τελικά!!! Η ΜΕΑ στο Λαγκαδά. Τέσσερις άνθρωποι, αποφάσισαν να αδειάσουν έναν Δήμο, ένα Δημοτικό συμβούλιο, μια Επαρχία ολόκληρη για να περάσουν άνομα σχέδια και να συνεχίσουν το καταστροφικό έργο του ΦΟΔΣΑ Μαυροράχης, με ένα άλλο «μεγαλούργημά τους» τη ΜΕΑ. Αυτό στην πατρίδα μας μερικοί το λένε Δημοκρατία!!! Αυτοί οι κύριοι, που με το θράσος της εξουσίας τους αποφασίζουν για τις ζωές των παιδιών μας, θα παραμείνουν στη μνήμη μας ως το χειρότερο δείγμα πολιτικής αλαζονείας, αφού δεν γνωμοδοτούν και δεν αποφασίζουν για τους Δήμο τους αλλά για ξένους Δήμους. Είναι πραγματικά γελοιοποίηση, κάθε πολιτικού άνδρα, να υμνεί το έργο του ΦΟΔΣΑ όταν ο ίδιος παραδέχεται ότι δεν λειτουργεί καλά εδώ και 20 χρόνια και τώρα θα λειτουργήσει καλύτερα με τη δική τους νέα απόφαση!!! Πότε λοιπόν μας έλεγαν ψέματα; Τότε; H τώρα;

Ποιόν κοροϊδεύετε κ. Δήμαρχοι

Μήπως εσείς δεν ήσασταν πάλι που αποφασίσατε για τη Μαυροράχη; Εσείς οι ίδιοι δεν τρέφεστε τόσα χρόνια από την αυτοδιοίκηση και που αποφασίζετε εις βάρος της υγείας των παιδιών μας! Εσάς δεν βρήκαμε στα δικαστήρια απέναντί μας, να υπερασπίζεστε τις ανομίες και τις παράνομες λειτουργίες του ΧΥΤΑ, που τώρα εγγυάστε ότι θα λειτουργήσουν με Ευρωπαϊκές προδιαγραφές; Από πότε γίνατε ευρωπαίοι κύριοι δήμαρχοι και δεν το καταλάβαμε; Από πότε οι έλληνες πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί άρχοντες απέκτησαν ευρωπαϊκή διοικητική νοοτροπία; Οι δικές σας αποφάσεις δεν ήταν που τιμωρούνταν από τα ευρωπαϊκά δικαστήρια; Οι δικές σας αποφάσεις δεν καταχρέωσαν τη χώρα με πρόστιμα εκατομμυρίων; Οι δικές σας πρακτικές δεν κατέστρεψαν ένα μοναδικό οικοσύστημα, αυτό της Κορώνειας; Οι δικές σας αποφάσεις δεν ήταν που βρώμισαν τη ζωή μας; Οι δικές σας αποφάσεις δεν ήταν που διέσυραν τη χώρα μας στα ευρωπαϊκά δικαστήρια;

Ποιόν προσπαθείτε να πείσετε; Δεν ντρέπεστε να ακούτε την ίδια ηχώ της φωνής σας εδώ και 20 χρόνια;

Μη μας μιλάτε για σύγχρονη τεχνολογία, γιατί προκαλείτε τον γέλωτα. Αποδείξατε εδώ και 20 χρόνια την ανικανότητά σας να υιοθετήσετε ευρωπαϊκές πρακτικές, γιατί ξέρετε που ζείτε και πώς λειτουργεί το κράτος στην χώρα μας!!! Αν πιστεύατε πραγματικά αυτά που λέτε ως ψευτο-επιχειρήματά σας, θα μαλώνατε μεταξύ σας για να πάει η ΜΕΑ ή στην πλατεία Αμπελοκήπων ή στην πλατεία Πανοράματος!!! Και βέβαια αν είχατε το ανάλογο πολιτικό βάρος και κοινή λογική θα περιμένατε να περάσει η κρίση κι όχι με βεβιασμένες κινήσεις, εν μέσω της κρίσης του κορονοϊού, γνωρίζοντας την ραστώνη και την υπνηλία των δημοσίων υπηρεσιών, ακόμη και των δικαστηρίων, να αγωνίζεστε για να πετάτε εσαεί και  αναιδώς τα σκουπίδια σας στην αυλή του γείτονα.

Αυτό δεν λέγεται ούτε ευρωπαϊκός πολιτισμός, ούτε πολύ περισσότερο ευρωπαϊκή πρακτική κύριοι !!! Δεν υπάρχουν λόγια να χαρακτηριστούν οι πράξεις σας!

Και μόνο η λογική ότι προσφέρετε αντισταθμιστικά για το ΧΥΤΑ, ή τώρα για τη ΜΕΑ, φανερώνει άμεσα ότι παραδέχεστε την βλάβη που προκαλείτε και θέλετε να την θεραπεύσετε με «30 αργύρια»!!! Πρέπει, είπε ο πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ να «βγούμε από το σκοτάδι και να μπούμε στο φως». Τι λέτε κύριε Καϊτετζίδη;;; Οι αποφάσεις σας μας έριξαν στο σκοτάδι εδώ και 20 χρόνια  και μας μαύρισαν τη ψυχή. Ελάτε μια βόλτα στο Λαγκαδά ή στην Άσσηρο ένα καλοκαιρινό βραδάκι, να απολαύσετε τους καρπούς των «έργων του φωτός» που επαγγέλλεστε! Ελάτε να απολαύσετε τα διασταλάγματα του ΧΥΤΑ στον Μπογδάνα που χύνεται στη λίμνη! Θα καταριέστε τον ίδιο τον εαυτό σας για το πώς καταντήσατε την περιοχή μας, να μη μπορούμε να αναπνεύσουμε από την «ευρωπαϊκή σας αντίληψη και την σύγχρονη τεχνολογία σας!»

Αν δε ο κ. Κυρίζογλου, σήμερα μιλάει με περισσό θράσος για «τις άναρθρες κραυγές μας», γιατί θέλουμε να αναπνέουμε ελεύθερα και υγιεινά, τον καλούμε να σκεφτεί το πόσο ξεπέφτει στα μάτια μας ένας πολιτικός που γνωρίζει ότι και τότε για το ΦοΔΣΑ, και τώρα, λέει το ίδιο παραμύθι για να κοιμίσει συνειδήσεις συναδέλφων του, που δεν είχαν το κουράγιο να ορθώσουν το ανάστημά τους, απέναντι σ’ αυτούς που επιβουλεύονται την υγεία των Δημοτών τους. Το ήξεραν, κι όταν το έμαθαν καλούσαν τηλεδιασκέψεις αντί να φέρουν τα επάνω κάτω με δηλώσεις και καταγγελίες.

Για την Περιφέρεια τι να πούμε; Μάλλον νόμιζε ότι αποφασίζει για άλλο Νομό; Απλά είναι στην περιφέρεια της λογικής! Όμως σύντομα θα τους κοπεί όλους το χαμόγελο  όταν τολμήσουν προεκλογικά να ξαναχαριεντίζονται στα παζάρια και τις αγορές μας, εκλιπαρώντας την ψήφο μας. Δυστυχώς τέτοιες αντιλαϊκές αποφάσεις τις χρεώνονται όλοι, από την κυβέρνηση μέχρι και τον τελευταίο σύμβουλο.

Περιμένουμε με ενδιαφέρον να δούμε τις τοποθετήσεις των βουλευτών μας, των υποψηφίων μας, των πρώην και των νυν Δημάρχων, της ΚΕΔΕ και της τοπικής αυτοδιοίκησης, των Δημοτικών συμβούλων -δεν φτάνει μόνο ένα ΟΧΙ- και των Προέδρων των τοπικών Κοινοτήτων που θίγονται, για να καταλάβουν κάποιοι ότι οι κραυγές μας δεν είναι άναρθρες, αλλά έναρθρες και λογικές, γεμάτες πίκρα και θλίψη για το πώς μας αντιμετωπίζουν κάποιοι που θέλουν να έχουν πολιτικό λόγο ακόμα και για τη ζωή μας.

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium