Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
19/7/2024 04:30:07Επισκέπτες Online: 717


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Σχολιάζοντας την επικαιρότητα!!!
15-06-2020
Σχολιάζοντας την επικαιρότητα!!!
 
Το κείμενο αυτό γράφτηκε με αφορμή το εξής θέμα: 
Κάντο όπως στα Τρίκαλα», προτείνουν 4 πρόεδροι στον Ταχματζίδη


Εξ αφορμής της ενημέρωσης του Δημάρχου από τους 4 Προέδρους του Δήμου μας, για την εμπειρία τους από τον Δήμο Τρικκαίων, γεννώνται ορισμένα ερωτήματα που χρήζουν απάντησης ίσως. Δηλαδή αυτά που ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν τα αυτοδιοικητικά δρώμενα δεν τα ξέρει ο Δήμαρχός μας, και έπρεπε να στείλει επιλεγμένη αντιπροσωπεία για να μελετήσουν το «θαύμα των Τρικάλων»; Κατά κόρον ο Δήμαρχος Τρικάλων, κ. Παπαστεργίου έγινε αντικείμενο ειδήσεων και πρωτοτυπίας σε ό,τι αφορά στο έργο του στο Δήμο. Γι αυτό και οι συνάδελφοί  τον επέλεξαν Πρόεδρο στην ΚΕΔΕ, ενώ οι Βορειομακεδόνες προωθούσαν την υποψηφιότητα άλλου Δημάρχου που πρωτοστατεί για τη ΜΕΑ στο Λαγκαδά!!! Επιτέλους, ο κ. Παπαστεργίου δεν είναι το «παιδί θαύμα» αλλά ο άνθρωπος που πατάει στη γη σταθερά, ξέρει το ρόλο του και ασκεί με υπευθυνότητα, γνώση και εξυπνάδα τα καθήκοντά του! Είναι Δήμαρχος για την πόλη του με όλη τη σημασία της λέξης. Αρχει του Δήμου του!!!

Όλα αυτά τα ωραία και εντυπωσιακά που βλέπουμε στο Δήμο Τρικκαίων και φτάσαμε να τον θεωρούμε πρότυπο Δήμου είναι τα αυτονόητα για όλους τους Δήμους της χώρας. Κανένας δεν τους εμποδίζει να τα κάνουν. Όλοι έχουν τη δυνατότητα να τα κάνουν!!! Ο κ. Παπαστεργίου, απλά ο άνθρωπος, ξέρει να κάνει τη δουλειά του σωστά, με σωστούς συνεργάτες και δημοτικούς συμβούλους που πιάνουν πουλιά στο αέρα και ειδικούς συνεργάτες που πιάνουν «ευρωπαϊκά προγράμματα στον αέρα».
Ας πούμε η αποκέντρωση των δημοτικών υπηρεσιών είναι το ζητούμενο εδώ και χρόνια, ακόμη από τον νόμο Καποδίστρια! Τι έκαναν οι κ.κ. Δήμαρχοι που την έταζαν προεκλογικά και μετά ξεχνούσαν αυτά που έταζαν; Ποιός τους εμποδίζει αντί να προσλαμβάνουν ημετέρους ως συμβούλους να προσλάβουν επιστήμονες με γνώση και επαγγελματισμό για να προωθήσουν την ανάπτυξη; Ποιος είναι εμπόδιο στο να ενισχύσουν τις Κοινότητες οι οποίες έχασαν τη ζωντάνια τους με την κακή τήρηση των τελευταίων νόμων; Δεν ξέρουν στο Δήμο μας ότι τα χωριά μαραζώνουν και οι Πρόεδροι βάζουν από την τσέπη τους για να αντικαταστήσουν λάμπες ή να περιποιηθούν τα νεκροταφεία τους; Οι 4 αγαπητοί Πρόεδροι του Δήμου μας ρώτησαν τον κ. Παπαστεργίου, για την φερεγγυότητα του Δήμου του; Πόσα χρωστάει ο Δήμος του σε υπαλλήλους του; Πόσα ή ΔΗΚΕΛ του; Πόσα η ΔΕΥΑΛ του; Πώς θα λειτουργούσε αυτός τα Λουτρά ή τα πολιτιστικά κέντρα; Ρώτησαν για τη διαχείριση των σκουπιδιών στο Δήμο του και αν αυτός ως πρόεδρος της ΚΕΔΕ συμφωνεί για τη ΜΕΑ στο Λαγκαδά; Αυτά όλα είναι έργο αυτονόητο του κάθε σοβαρού Δημάρχου ή αντιδημάρχου και δημοτικού συμβούλου και δεν χρειάζεται κάθε που φυτεύει ένα δέντρο ή κλείνει 2 τρύπες, να βγαίνει και 5 φωτογραφίες, λες και φύτεψε κανένα δάσος!!! Είναι αυτονόητη υποχρέωσή του η καθαριότητα και η αισθητική μιας πόλης ή μιας κοινότητας! Πληρώνεται γι αυτό!!! Εμείς στην πόλη μας τα αυτονόητα τα κάναμε «θαύματα»!!!
Όλα λοιπόν θέλουν πρώτα ΓΝΩΣΗ, έπειτα ΣΥΝΕΠΕΙΑ λόγων και έργων, μετά ΜΕΡΑΚΙ και ΟΡΑΜΑ. Ε...αυτά λείπουν από τους ανθρώπους που ανέβηκαν στην εξουσία για ένα πληρωμένο ταξίδι τετραετίας και τίποτα άλλο. Θεωρώ τρελό να παρακαλάνε οι Πρόεδροι, ένα χρόνο μετά τις εκλογές να πάρουν την παγία για να μπορέσουν να κάνουν το παραμικρό!!! Αυτό δεν χρειάζεται να είσαι Τρικαλινός Δήμαρχος για να το κάνεις!!! Όμως όταν όλοι με την κακοδιαχείριση τους έφεραν το Δήμο Λαγκαδά στο πιο ελεεινό οικονομικό χάλι, όσα και να δουν σε άλλους Δήμους, είναι αδύναμοι να τα πραγματοποιήσουν, διότι δεν τα πάνε καλά με την νομιμότητα!!! Δεν μπορούν να σπάσουν αυγά, γιατί τα δικά μας αυγά είναι σκληρά, είναι στρουθοκαμήλου!!! Ποιός έκατσε στο σκαμνί για το χάλι του Δήμου; Ποιός Δήμαρχος ζήτησε ευθύνες από τον προηγούμενο; Ποιος απαίτησε να γυρίσουν ΤΩΡΑ πίσω τα κλεμμένα; Όλοι μιλούν για νοικοκύρεμα, αλλά αναζητείται ο νοικοκύρης χρόνια τώρα. Ε....όταν βρεθεί, θα γίνει κι ο Λαγκαδάς Τρίκαλα!!!!

Τρύφων Τσομπάνης
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium