Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
21/4/2024 20:59:15

Επισκέπτες Online: 621


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Όταν η υποκρισία γίνεται πολιτική!
06-07-2020
Όταν η υποκρισία γίνεται πολιτική!
 

Μερικές φορές αναρωτιέσαι για την απαίτηση  κάποιων ανθρώπων να θέλουν να περάσουν από τη ζωή αφήνοντας το στίγμα τους, αλλά δεν ξέρουν ακόμα τι στίγμα θέλουν να αφήσουν, πιθανόν να μην το ξέρουν ούτε κι αυτοί! Η λογική «βλέπουμε και κάνουμε», είναι η βασική θεωρία τους. Τους ξέρουμε χρόνια τώρα, αλλά γνωρίζουμε μόνο μια εικόνα που λανσάρουν προς τα έξω, που θέλει να δείχνει μόνο αυτό που θέλουν αυτοί και τίποτε άλλο, και βέβαια δεν τους ακούσαμε ποτέ να προβάλλουν ιδέες και προτάσεις ζωής για το κοινό καλό, πέρα από το δικό τους, δηλαδή την εξασφάλιση μιας καρέκλας τιμητικής, ενός μισθού που θα ανταποκρίνεται στη θέση τους,  αλλά όχι στην προσφορά τους. Ιδιαίτερα μάλιστα οι θέσεις που προτιμούν είναι θέσεις πολιτικές και με μελλοντικές προεκτάσεις, γιατί είναι αλήθεια όσο πιο «ανενεργός» δημιουργικά είσαι στην χώρα μας, τόσο πιο χρήσιμος είσαι στο σύστημα. Η αμφίπλευρη ζωή και δράση τους «και με τον νόμο και με τον αστυνόμο», ή αλλιώς «και με τον Αλή και με τον Μπαλή», μπορεί σ΄ αυτούς να δημιουργεί αισθήματα υπεροχής, αλλά στον πολύ κόσμο φέρνει κάτι σαν στομαχική διαταραχή με τα γνωστά αποτελέσματα! Αναμφίβολα καβαλημένοι στο καλάμι της όποιας εξουσίας τους δόθηκε, με τους γνωστούς τρόπους, θεωρούν ότι μόνο η δική τους γνώμη είναι Η ΓΝΩΜΗ και μόνο η δική τους λογική είναι η ΛΟΓΙΚΗ! Δεν έμαθαν να διαβουλεύονται. Ξεχνούν μάλλον ότι στο τέλος μιλά η ιστορία και φυσικά θα μιλήσει και γι αυτούς, που ενώ ανέλαβαν ευθύνες που δεν μπορούσαν να φέρουν σε πέρας, αναγκάστηκαν να κινούνται στα λαγούμια της υποκρισίας και της απαξίωσης, και βλέποντας την δική τους απαξία, προσπαθούν με φωτοβολίδες της στιγμής σε κλειστό κύκλο, να απαξιώσουν όποια άλλη φωνή υπάρχει και ταράζει τον ύπνο τους, ακόμα και όταν οι άλλες φωνές θα μπορούσαν να είναι γι αυτούς ένα καλό εργαλείο και ένας μπούσουλας για να βρουν το δρόμο της κοινής λογικής και της κοινής πορείας. Κάποιος μεγάλος έλεγε πως ακόμα και τις πέτρες που μου πετούν εγώ τις μαζεύω για να  χτίζω! Αλλά αυτά είναι μόνο για τους μεγάλους!

Αδυνατούν δυστυχώς, εξ αιτίας της μυωπικής λογικής τους, να αντιληφθούν ότι όποιος διαφωνεί μαζί τους, έχει το δικαίωμα ως πολίτης και το κάνει, αλλά δεν σημαίνει ότι είναι και εχθρός τους. Οι προτάσεις των άλλων μπορούν στα χέρια τους να γίνουν εργαλεία αν το θέλουν, αντ΄αυτού προτιμούν να υποτιμούν κάθε τι που δεν προέρχεται από τον εγκέφαλό τους και να μιλούν απαξιωτικά για κάθε πολίτη, έστω και τον τελευταίο σαν και μένα, που ανησυχεί για το μέλλον του τόπου και των παιδιών του. Μιλάς για Λουτρά; Χαρακτηρίζεσαι «λουτρολόγος», εκφέρεις άποψη ως έχων το δικαίωμα πολίτης, χαρακτηρίζεσαι «γραφικός» και ότι «μιλάς εκ του ασφαλούς»! Όχι κύριοι, μακάρι να μιλούσαμε εκ του ασφαλούς. Δυστυχώς μιλάμε από τη μεριά του ανασφαλούς πολίτη, που βλέπει τη ζωή του να υποβαθμίζεται καθημερινά και να βομβαρδίζεται από τα σκουπίδια  και τις χωματερές, και που ασφυκτιά βλέποντας ότι «κάποιοι» απλά παίζουν τα παιχνιδάκια της εξουσίας, αδύναμοι και ανίκανοι να ορθώσουν ανάστημα στα συστήματα που τους ανέδειξαν και τους προώθησαν, προκειμένου να περάσουν τις πολιτικές τους. Τώρα πλέον καταλάβαμε πολλά, πάρα πολλά, για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Γιατί θα πρέπει να θεωρείται γραφικός ο πολίτης που ζητά τα αυτονόητα; δηλαδή καθαριότητα, καθαρό περιβάλλον και αέρα να μπορούμε να ανασάνουμε, φροντίδα για τον πολιτισμό, νοιάξιμο για τις υποδομές του Δήμου (Μπίλλειο, γήπεδα, παιδικές χαρές, Λουτρά), χρηστή διοίκηση με αποφυγή αναθέσεων σε φίλους, έλεγχο και φύλαξη σχολείων και χώρων πολιτισμού, ενεργοποίηση υπαλλήλων που δεν έχουν όρεξη για δουλειά και που τους πληρώνει ο λαός).

Δυστυχώς ένα χρόνο μετά είμαστε ακόμα στο σημείο μηδέν. Κάποτε μας έκλεβαν τον μηχανολογικό εξοπλισμό του βιολογικού, μετά τα γερανοφόρα φορτηγά, τώρα μας κλέβουν και καταστρέφουν τα μνημεία και το ηρώο της πόλης. Τι θα κόστιζε να βάλουν ένα φύλακα στο Μπίλλειο (από τους υπαλλήλους που έχουν - κι έχουν πολλούς) να κάνει τον φύλακα; Τι ακόμα θα πρέπει να μας καταστρέψουν για να κινητοποιηθούν τα αντανακλαστικά του Δήμου μας; 

Μας υποτιμά τη λογική αυτή η αντιμετώπιση και βέβαια μάθαμε πλέον να συμβιώνουμε μ’ αυτή την απαξίωση και από Δήμο, και από Περιφέρεια και από το κράτος. Κανένας δημοτικός άρχοντας δεν κατάφερε να σηκώσει κεφάλι, παρά τους λεονταρισμούς τους στα Δημοτικά συμβούλια: «Εγώ δεν θα γίνω Πάσχος»! Προσέχετε μη τον ξεπεράσετε!

Φοβούνται ακόμα και τη σκιά του κόμματος, να μη δυσαρεστήσουν κανένα υψηλόβαθμοστέλχος, μην τυχόν και δεν τους προωθήσει σε ανώτερα σκαλιά και χάσουν την περιπόθητη «μαρμίτα», και όλα αυτά ακόμα και εις βάρος όλων αυτών των φίλων τους ψηφοφόρων που χαριεντίζονταν κάτω από μπαλκόνια χειροκροτώντας, που πίστευαν ότι θα μοιραστούν την εξουσία μαζί τους. Προς το παρόν «φάτε μια ΜΕΑ» και περαστικά σε όλους μας.

ΤΡΥΦΩΝ ΤΣΟΜΠΑΝΗΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium