Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
13/7/2024 08:17:49Επισκέπτες Online: 234


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΑΝΟΙΧΤΗ  ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ  ΤΟΥΣ  ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ  ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ  ΤΗΣ  Β΄ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
10-07-2020
ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΥΤΕΣ ΤΗΣ Β΄ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
 

Αξιότιμοι Κύριοι

Αισθανόμαστε την ανάγκη να επικοινωνήσουμε μαζί σας για το θέμα που προέκυψε σχετικά με τη χωροθέτηση ΜΕΑ  Δυτικού Τομέα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην περιοχή της Μαυροράχης του Δήμου Λαγκαδά.

Γνωρίζετε ήδη τις αντιδράσεις των κατοίκων και των Δημοτικών Συμβουλίων των Δήμων Λαγκαδά και Ωραιοκάστρου, καθώς και 50 περίπου Φορέων της Επαρχίας Λαγκαδά, και θέλουμε να πιστεύουμε, πως επίσης γνωρίζετε, ότι το θέμα αυτό δεν προσβάλλει μόνο τα έννομα συμφέροντά μας και το δικαίωμά μας να απαιτούμε ένα περιβάλλον καθαρό και υγιές για μας και τα παιδιά μας, αλλά μας προσβάλλει και ως πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας, που πρέπει πρώτη αυτή να υπερασπίζεται τα αυτονόητα δικαιώματά μας και βέβαια που θα πρέπει πρώτη αυτή να δείχνει πως σέβεται τους νόμους, την επιστημονική άποψη και τις διεθνείς συνθήκες που υπέγραψε και υποτίθεται αποδέχεται ως χώρα.

Η απαράδεκτη από κάθε άποψη, αντιδεοντολογική και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Περιφερειάρχη και των άλλων παραγόντων, που λειτουργούν ως υποκείμενες υπηρεσίες του ΦΟΔΣΑ, μας οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι αποφασισμένοι να μας θάψουν κυριολεκτικά μέσα στη βρωμιά και τη δυσωδία και να καταστρέψουν και αυτά τα ελάχιστα που άφησαν με την εγκληματική  λειτουργία του ΧΥΤΑ  Μαυροράχης.

Εκλέγεστε ή αγωνίζεστε για να εκλεγείτε σε μια περιοχή που δεινοπαθεί, κυρίως τους θερινούς μήνες, όχι μόνο από τις δυσοσμίες αλλά και τη μόλυνση του αέρα και των χειμάρρων της περιοχής, σε μια περιοχή που αποτελεί τον μόνιμο πονοκέφαλο της κάθε κυβέρνησης για τα πρόστιμα που πληρώνει στην Ε.Ε. για την κακή λειτουργία του ΧΥΤΑ και την καταστροφή του υδροβιότοπου της Κορώνειας, που κατάντησε φάντασμα εξ αιτίας της λογικής κάποιων που θεωρούν ότι οι ζωές μας και η ζωή του περιβάλλοντός μας τους ανήκει. Ως τώρα οι ασθένειες που ταλαιπωρούν ανθρώπους που ζουν στην περιοχή αλλά κι αυτά που θα ακολουθήσουν, προφανώς δεν κάμπτουν τις απάνθρωπες αποφάσεις του Περιφερειάρχη και του ΦΟΔΣΑ, ίσως δεν τους ενδιαφέρει κι όλας αν εγκληματούν για μια ακόμη μία φορά απέναντι στο περιβάλλον και σε έναν λαό που θα είναι αναγκασμένος να δέχεται να συμπράττει το κράτος με έναν ιδιώτη και να αποφασίζουν για το πώς θα κερδίσουν περισσότερα, αφού κατασκευάζουν μια ΜΕΑ που θα δέχεται απορρίμματα από πέντε(5) Νομούς!!! Δυστυχώς τα λόγια τους, περί έργων ευρωπαϊκών προδιαγραφών, δεν πείθουν πλέον κανέναν. Μας εξαπάτησαν μια φορά με τον ΧΥΤΑ, δεύτερη δεν γίνεται. Κατέστησαν αναξιόπιστοι και ανίκανοι να κρατήσουν τις δεσμεύσεις τους. Άλλωστε τα πρόστιμα της Ευρώπης αυτό μαρτυρούν!!!

Κύριοι Βουλευτές και Πολιτευτές όλων των Κομμάτων

Ο λαός σας ψήφισε, προφανώς, επειδή πίστεψε στα λόγια σας πως θα κάνετε ό,τι περνάει από το χέρι σας για την Β΄ Θεσσαλονίκης, για τη ζωή μας, για το περιβάλλον μας, για τον αέρα, για τα ποτάμια, για την Κορώνεια και τη Βόλβη!!! Σας έστειλε στο κοινοβούλιο, ή όπου αλλού είστε, για να εκπροσωπείτε αυτό τον λαό και να μεταφέρετε τα αιτήματά του, την αγωνία του και τα προβλήματά του στο Κράτος.

Αυτό που ζητούμε, αλλά και απαιτούμε από Εσάς όλους, είναι να τηρήσετε όσα υποσχεθήκατε ότι θα κάνετε για το καλό και την ανάπτυξη του τόπου μας και της Επαρχίας μας. Τα λόγια σας είναι ακόμα στα αυτιά μας από τις προεκλογικές σας ομιλίες, ότι θέτετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία των ανθρώπων της Επαρχίας μας.

 Δεν ζητάμε «ρουσφέτι», το δίκιο μας θέλουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Μας το υποσχεθήκατε άλλωστε όλοι. Σας το ζητούν ομόφωνα δύο Δημοτικά Συμβούλια, 50 φορείς και σύλλογοι και όλος ο λαός της Β΄ Θεσσαλονίκης.

 Σας θέλουμε δίπλα μας και μπροστάρηδες στον αγώνα μας, όχι μόνο στα πανηγύρια μας στις περιφορές και τις φωτογραφήσεις μας, στις εκδηλώσεις και στις κοινωνικές αναστροφές.

Τώρα σας χρειαζόμαστε, όχι αργότερα, γιατί τότε θα είναι αργά και για μας και για Σας.

Περιμένουμε λοιπόν τις αντιδράσεις και τις δικές σας ενέργειες.

 

Με κάθε  τιμή

Τρύφων Τσομπάνης

Αναπληρωτής Καθηγητής ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium