Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
04/3/2024 19:06:32Επισκέπτες Online: 398


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Ως εδώ και μη παρέκει!!!! *Του Τρύφωνα Τσομπάνη
08-08-2020
Ως εδώ και μη παρέκει!!!! *Του Τρύφωνα Τσομπάνη
 

Είναι κάποιες φορές που η αγανάκτηση που σου προκαλούν μερικοί άνθρωποι, σε ξεπερνά και θέλεις να φωνάξεις με όλη σου τη δύναμη: Φτάνει πια! ως εδώ και μη παρέκει!!! Σεβαστείτε και κάτι! Έστω την νομιμότητα!!!

Τελευταία αποδείχθηκε ότι όλοι όσοι ασχολούνται με την δημιουργία της ΜΕΑ στον Δήμο Λαγκαδά, όχι απλά ξεπέρασαν τα όρια της κοινής και της στοιχειώδους λογικής και ευγένειας, αλλά ξεπέρασαν κατά πολύ και τα όρια της αντοχής μας, να τους ακούμε με προκλητικές δηλώσεις να παραβιάζουν κανόνες πολιτικής συμπεριφοράς, που κάποτε κάποιοι πολιτικοί σέβονταν τουλάχιστον αυτό που λέμε βούληση του λαού. Αντιλαμβανόμαστε ότι άλλαξαν οι καιροί άλλαξαν και τα πολιτικά ήθη, πέρασαν οι εποχές που οι πολιτευτές εκπροσωπούσαν ένα λαό και άκουγαν τη φωνή του, που ίσως μερικές φορές η οργή του γινόταν και φωνή Θεού, όπως έλεγαν οι παλιοί. Σήμερα η κατηφόρα των πολιτικών ηθών παρασύρει στο διάβα της κάθε πολιτικό που το μέλλον του τόπου ταυτίζεται μόνο με το δικό του μέλλον!!! Τα λέω αυτά σχολιάζοντας τις αδιανόητες δηλώσεις του Γεράνη, λυπούμαι που δεν τον αποκαλώ κύριο, ας γίνω κι εγώ αγενής, γιατί θα αδικήσω τους αληθινά Κυρίους, αφού αποφάσισε να συνεχίζει να προκαλεί τη λογική μας, την προσωπικότητά μας, την ιστορία μας ως κοινωνία. Δεν είναι η πρώτη φορά που προβαίνει σε δηλώσεις που μας θεωρεί κάτι σαν υπανάπτυκτους που δεν θέλουμε να δούμε το φως και την ανάπτυξη, που μόνο αυτός και ο άλλος ανεκδιήγητος δήμαρχος Κυρίζογλου γνωρίζουν και προσπαθούν να μας τα επιβάλλουν. Όμως αδυνατούν και οι δύο να εξηγήσουν πώς αφήνουν τέτοια «ανάπτυξη» να ξεφύγει από τα όρια των Δήμων τους και  στερούν τους δημότες τους μιας τέτοιας ευεργεσίας!!!

Πώς άφησε ο Γεράνης τα βουνά του Χορτιάτη που πολιτεύονταν και επέλεξε τα δικά μας βουνά να τα βρωμίσει με τις ιδέες και τις πρακτικές του;

Η τελευταία δήλωση του Γεράνη, πως ό,τι και να κάνει ο λαός της επαρχίας μας, η ΜΕΑ θα γίνει και οι δικαστικές αποφάσεις θα πέσουν στο κενό, αποτελεί και ύβρη έναντι της δικαιοσύνης που δεν μίλησε ακόμη! Όχι απλά γράφει στα παλαιότερα των υποδημάτων του την όποια δικαιοσύνη ζητά ο λαός, αλλά δηλώνει πως θα συνεχίσει να προωθεί το κατ΄εξακολούθηση ανοσιούργημά του.

Πάντως μας αναγνωρίζει το δικαίωμα προσφυγής στο ΣΤΕ!!!  Καλοσύνη του!!!!

Απ’ ότι διαβάζω στο βιογραφικό του Γεράνη δεν αναφέρονται σπουδές και νομικές γνώσεις, για να μιλάει με τόση αυθάδεια, όμως ως κλασικός πολιτευτής ξέρει πως άμα θέλουν «οι ισχυροί», ποιος λογαριάζει το λαό; Ποιος θα σταθεί κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα; Δυστυχώς αυτό είναι το χάλι του σήμερα!!! Και αυτό παλεύουμε να αλλάξουμε!

Διαβάζω επίσης πως ο Γεράνης στον ιδιωτικό του βίο ασχολείται με την καλλιέργεια αρωματικών φυτών, στον Δημόσιο-πολιτικό όμως βίο του ασχολείται με σκουπίδια που τα διαχειρίζεται με τρόπο που καταστρέφουν περιβάλλον, λίμνες και ανθρώπινες ζωές!!!  Ίσως η περίπτωση θέλει επιστημονική διερεύνηση για την αντίφαση της ζωής του.

 Από τη μια… άρωμα κι από την άλλη σκουπίδια και βρωμιά. Απώλεια του μέτρου και της πολιτικής συνείδησης;

Του λέμε όμως ότι εμείς οι πολίτες, που έχουμε το μέλλον του τόπου μας ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΑΣ, θα μιλήσουμε κάποτε και τότε θα καταχωρήσουμε στο βιβλίο της τοπικής μας ιστορίας, και τα ονόματα όλων αυτών των εχθρών του περιβάλλοντος και του μέλλοντός μας, των εχθρών των ίδιων των παιδιών μας, τα οποία  θα κληθούν να ζήσουν συντροφιά με ό,τι  βρώμικο έχτισαν οι πολιτικοί, και οι επίγονοί τους θα ντρέπονται για αυτούς. Θα καταγραφούν στην συνείδησή μας ως οι άνθρωποι που έζησαν πολιτικά από τα σκουπίδια!!!

Μας ξενίζει όμως και το γεγονός της αφωνίας της Δημοτικής μας αρχής που χαμένη στο δικό της κόσμο δέχεται αδιαμαρτύρητα να προσβάλλουν τους Δημότες της και να σιωπά, μη θέλοντας να χαλάσει τη νιρβάνα της και τα μπάνια της!!!

Ούτε μια κουβέντα!!! Ούτε ένα διάβημα διαμαρτυρίας!!! ΓΙΑΤΙ;;; Τι φοβάται; Ετσι κι αλλιώς η συνενοχή πλέον μυρίζει από μακριά!!! Ας κάνει κάτι, να ανατρέψει τουλάχιστον την άποψη αυτή! Αλλά θα πείτε γιατί να το κάνει; Τι διαφορά έχουν από το Γεράνη στη λογική, αφού και ο Δήμος Λαγκαδά έχει μπερδέψει την ανακύκλωση με τη χωματερή; Είδαμε και πάθαμε να μάθουμε στα παιδιά μας την ανακύκλωση και έρχεται ο Δήμος Λαγκαδά και πετά σκουπίδια και ανακυκλώσιμο υλικό στο ΧΥΤΑ!!! Έ… γιατί ο Γεράνης να μη κάνει τα χειρότερα;

 

Τρύφων Τσομπάνης

Αν. Καθηγητής  ΑΠΘ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium