Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
02/3/2024 12:15:46Επισκέπτες Online: 422


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


ΖΑΧΑΡΙΑ: Νέο πρόγραμμα για εκμάθηση του προγράμματος Μπράιγ
15-02-2021
ΖΑΧΑΡΙΑ: Νέο πρόγραμμα για εκμάθηση του προγράμματος Μπράιγ
 

ΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΣΗ ΤΗΣ BRAILLE

To Κέντρο Δια Βίου Μάθησης 2 ΖΑΧΑΡΙΑ σε συνεργασία με την SMARTECHING και το ΚΕΔΙΒΙΜ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας προσφέρουν τον Μάρτιο πρόγραμμα με θέμα «Γραφή και Ανάγνωση του Κώδικα Μπράιγ». Το Πρόγραμμα απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και ειδικούς διαφόρων επιστημονικών πεδίων που εργάζονται ή πρόκειται να εργαστούν σε γενικά σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ειδικά σχολεία και σε ιδρύματα / κέντρα αποκατάστασης ατόμων με τύφλωση.

Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση να γνωρίζουν τον κώδικα μπράιγ και να διδάξουν τον κώδικα στα άτομα με τύφλωση.
Τονίζουμε ότι το παρόν σεμινάριο δεν αποτελεί προετοιμασία για τις εξετάσεις πιστοποίησης του κώδικα Μπράιγ, καθώς επίσης και δεν οδηγεί σε πιστοποίηση.

Σκοπός του προγράμματος

Για να διδάξει κάποιος εκπαιδευτικός την μπράιγ σε έναν μαθητή με οπτική αναπηρία, απαιτούνται γνώσεις και δεξιότητες για να μπορεί:

α) να διαβάζει και να γράφει την μπράιγ

β) να διδάξει την μπράιγ σε μαθητές με οπτική αναπηρία.

Αυτός ο στόχος, είναι διαφορετικός από την απλή εκμάθηση γραφής και ανάγνωσης του κώδικα μπράιγ και δεν καλύπτεται από κάποιο άλλο πρόγραμμα στη χώρα αυτή τη στιγμή. Κύριος στόχος του προγράμματος αυτού, πέρα από την εκμάθηση του κώδικα μπράιγ, είναι η απόκτηση βασικών γνώσεων για τη διδασκαλία της μπράιγ σε μαθητές με οπτική αναπηρία.

Σκοπός του προγράμματος είναι να αποκτήσουν οι συμμετέχοντες σε αυτό, γνώσεις αναφορικά με την γραφή και ανάγνωση της μπράιγ, τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν με επιτυχία στην εκπαίδευση και υποστήριξη των μαθητών με τύφλωση στα γενικά και ειδικά σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο, ΤΕΕ, ΣΜΕΑ, ΕΕΕΕΚ) και σε ιδρύματα / κέντρα αποκατάστασης ατόμων με τύφλωση.

Ενότητες του προγράμματος

– Ελληνικός και Αγγλικός Κώδικας Μπράιγ

– Διδασκαλία των Μοντέλων Ανάγνωσης της Μπράιγ

– Αξιολόγηση Τεχνικών Ανάγνωσης

– Αξιολόγηση αναγνωστικής ικανότητας (ταχύτητας, ακρίβειας, κατανόησης)

– Βελτίωση της Ταχύτητας Ανάγνωσης

– Μελέτη περίπτωσης

Μέθοδος Υλοποίησης

Το πρόγραμμα θα έχει διάρκεια 70 ώρες οι οποίες κατανέμονται ως εξής:

4 ώρες σύγχρονη τηλεκπαίδευσης

66 ώρες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης, η οποία μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνει την υλοποίηση 1 εργασίας, που θα ολοκληρωθεί σε συνεργασία με τον επιστημονικά υπεύθυνο του προγράμματος Καθ. Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο.

Έναρξη: 10 Μαρτίου 2021

Εγγραφές έως: 7 Μαρτίου 2021

Διάρκεια: 70 Ώρες

Τιμή: €90.00

Για περισσότερες πληροφορίες, καθώς και για την εγγραφή σας καλέστε στο τηλέφωνο: 23940 20 040.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium