Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
29/9/2022 05:00:52
    Επισκέπτες Online: 431


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
22-06-2011
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ BEACH VOLLEY ΣΤΗΝ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

To γήπεδο των 10 ημερών

Απάντηση στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» για τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων του προπονητικού κέντρου beachvolley στην Ασπροβάλτα


Το δημοσίευμα μπορείτε να το διαβάσετε ΕΔΩ
 
Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδας «Μακεδονία» στο φύλλο της 22ης Ιουνίου 2011, με τίτλο «Γκρέμισαν ολυμπιακό έργο στην Ασπροβάλτα», ο δήμος Βόλβης επισημαίνει τα εξής:
Η αξιοποίηση του χώρου του γηπέδου beachvolley, καθώς και όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις στο δήμο Βόλβης εντάσσονται στον στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμού του δήμου.
Έχουμε σχέδιο για την περιοχή και προχωρούμε βάσει αυτού.
Το προπονητικό κέντρο beachvolleyτης Ασπροβάλτας,  μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, είχε δυστυχώς την τύχη των περισσότερων Ολυμπιακών εγκαταστάσεων της Ελλάδας. Ρήμαζε.
Ενδεχομένως, όπως το δημοσίευμα της εφημερίδας «Μακεδονία» αναφέρει, το «γήπεδο» ανεγέρθηκε για να φιλοξενεί αγώνες και προπονήσεις beach volley, ταε κβον ντο, ιστιοπλοϊας και άρσης βαρών. Αγώνες, όμως και προπονήσεις που δυστυχώς –πλην του beach volley- δεν έγιναν ποτέ, ακόμη και την περίοδο των Ολυμπιακών Αγώνων. Από το 2004 και εφεξής χρησιμοποιήθηκε μόλις 5 (!) Σαββατοκύριακα για τουρνουά beachvolley. Ήτοι, χρησιμοποιήθηκε συνολικά 10 ημέρες. Στη διάρκεια αυτών των ετών δεν χρησιμοποιήθηκε για καμία άλλη δραστηριότητα. Μάλιστα, το τελευταίο τουρνουά beachvolleyπραγματοποιήθηκε το 2009. Από τότε η συγκεκριμένη εγκατάσταση που βρίσκεται στο κέντρο της παραλίας της Ασπροβάλτας ρήμαζε…
Προφανώς κάποιοι πήγαν να χτίσουν παλάτι στην άμμο.
Οι εγκαταστάσεις του προπονητικού κέντρου beachvolley στην Ασπροβάλτα ουδέποτε γκρεμίστηκαν. Απλώς, συγκεκριμένα υλικά του γηπέδου αποσυναρμολογήθηκαν και μεταφέρθηκαν προσωρινά για άλλες τρέχουσες χρήσεις. Οι εργασίες απομάκρυνσης των μεταλλικών κερκίδων και της περίφραξης έγιναν με εθελοντική εργασία δημοτών. Μέρος των μεταλλικών κερκίδων θα χρησιμοποιηθεί προσωρινά στο υπό αναβάθμιση γήπεδο ποδοσφαίρου των Βρασνών και οι υπόλοιπες θα αποθηκευτούν στο εργοτάξιο του Δήμου και θα χρησιμοποιηθούν όπου κριθεί αναγκαίο. Η περίφραξη που αποτελείται από ανεξάρτητα μεταλλικά πλαίσια και τα οποία «κουμπώνουν» μεταξύ τους βρίσκονται αποθηκευμένα στο εργοτάξιο του δήμου προς μελλοντική χρήση. Οι προβολείς θα απομακρυνθούν και θα τοποθετηθούν στο υπό κατασκευή δημοτικό στάδιο στη Δημοτική Ενότητα Αγίου Γεωργίου. Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για υλικά συναρμολογούμενα, εύκολα μετακινούμενα και άμεσα εγκαταστάσιμα.
Για την εγκατάλειψη των εγκαταστάσεων υπάρχουν σαφείς ευθύνες της ελληνικής Πολιτείας, αλλά και των προηγούμενων δημοτικών διοικήσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι προβληματισμός για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το γήπεδο beachvolley και σχετικές συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο υπήρχαν και κατά τη διάρκεια διοίκησης της προηγούμενης δημοτικής αρχής του πρώην δήμου Αγ. Γεωργίου.
Τα τελευταία χρόνια ο χώρος ήταν πλήρως εγκαταλειμμένος, αποτελώντας εστία μόλυνσης λόγω των σκουπιδιών, με άμεση απειλή της δημόσιας υγείας και πιθανή αιτία ατυχημάτων για τους λουόμενους, ενώ συχνά –όπως έχουν καταγγείλει πολίτες και επισκέπτες- γινόταν και στέκι τοξικομανών. Θα ήταν ανεύθυνο εκ μέρους μας αν αφήναμε την υφιστάμενη κατάσταση ως έχει. Αποφασίσαμε να παρέμβουμε, ειδικά τώρα στη θερινή περίοδο, προς όφελος των συμπολιτών και των επισκεπτών μας, διασφαλίζοντας τη δημόσια υγιεινή και ασφάλειά τους. Άλλωστε, όπως όλοι παραδέχονται, η εν λόγω κατασκευή δε συνάδει αισθητικά με την περιοχή όπου έχει κατασκευαστεί (ανάπλαση παραλιακής ζώνης, Αμφιθέατρο, κλπ.).
Η αρχική πρόθεση για τη χωροθέτηση του γηπέδου beach volley ήταν στο σημείο που βρίσκονται οι υπόλοιπες αθλητικές εγκαταστάσεις (τένις και βόλεϊ), οι οποίες επίσης κατασκευάστηκαν στα πλαίσια του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004. Επειδή όμως για την κατασκευή του έργου απαιτούνταν και η ύπαρξη υποστηρικτικών υποδομών (κτιριακές εγκαταστάσεις αποδυτηρίων, WC, γραφείο, κλπ.), οι οποίες δεν κατασκευάστηκαν στην αρχικά επιλεγείσα περιοχή, το έργο κατασκευάστηκε στην καρδιά του παραλιακού μετώπου της Ασπροβάλτας, καταλαμβάνοντας έκταση τουλάχιστον 600 τ.μ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο χρησιμοποιήθηκαν τα υφιστάμενα αποδυτήρια και τουαλέτες, τα οποία ανακαινίσθηκαν στο πλαίσιο της με αριθμό 17/2003 τεχνικής μελέτης.
Δοθείσης της ευκαιρίας, αξίζει να δώσουμε και κάποια στοιχεία, περισσότερο για την ιστορία της υπόθεσης.
Ο πρώην δήμος Αγίου Γεωργίου είχε επιλεχθεί στο Προπονητικό Πρόγραμμα «Αθήνα 2004» στο άθλημα beachvolley. Στις 17/3/2003 συντάχθηκε η με αριθμό 17/2003 τεχνική μελέτη της ΤΥΔΚ Ν.Θεσσαλονίκης με τίτλο «Κατασκευή δύο (2) νέων γηπέδων Beach Volley με λυόμενες μεταλλικές κερκίδες» προϋπολογισμού 176.082,17 € (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.). Η εν λόγω τεχνική μελέτη προέβλεπε την εκτέλεση των παρακάτω εργασιών:
(1)   Οικοδομικές εργασίες που αφορούσαν την επισκευή των υφιστάμενων αποδυτηρίων (ιατρείο, γραφείο διαιτητών, δύο αποδυτήρια ομάδων, είδη υγιεινής, ηλεκτροφωτισμός, αποθήκη).
(2)   Χωματουργικές εργασίες στον αγωνιστικό χώρο των γηπέδων
(3)   Κατασκευή περίφραξης του αγωνιστικού χώρου των γηπέδων
(4)   Προμήθεια και τοποθέτηση λυόμενων μεταλλικών κερκίδων
(5)   Ηλεκτροφωτισμός του αγωνιστικού χώρου.
Με την υπ’αριθ. Ι.Κ. 138/28-1-2004 άδεια δημοπράτησης έργου προγράμματος «ΕΛΛΑΔΑ 2004»-Δίκτυο Προπονητηρίων εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή δύο (2) νέων γηπέδων beachvolley με λυόμενες μεταλλικές κερκίδες» με εγκεκριμένο προϋπολογισμό 176.083,00 € και κωδικό έργου 2002ΕΠ10800063.
Το ανωτέρω έργο δημοπρατήθηκε στις 30/4/2003 και αναδείχθηκε ανάδοχος του έργου η Κ/Ξ «ΣΟΥΓΛΙΕΣ – ΤΖΗΜΟΥ» με έκπτωση 27,81% επί των τιμών της μελέτης. Στις 27/5/2003 υπογράφηκε το με αριθμό πρωτοκόλλου 2479 συμφωνητικό εκτέλεσης του έργου μεταξύ του Δήμου Αγίου Γεωργίου και της αναδόχου κοινοπραξίας, ύψους 128.705,04 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.).
Για το ανωτέρω έργο εκδόθηκαν τρεις (3) Πιστοποιήσεις – Λογαριασμοί συνολικού ποσού 115.253,50 € οι οποίοι χρηματοδοτήθηκαν από το πρόγραμμα ΕΛΛΑΔΑ 2004. Από τον 3ο λογαριασμό προκύπτει ότι η δαπάνη για τις εργασίες:
Α) Περίφραξη: 5.928,48 €
Β) Λυόμενη μεταλλική κερκίδα: 26.136,00 €
Γ) Σιδηροϊστοί 12 μ. : 2.044,00 €
Δ) Προβολείς: 1.752,00 €
Σύνολο: 35.230,48 € (Μετά τον υπολογισμό του εργολαβικού οφέλους καθώς και του Φ.Π.Α. 18%, η δαπάνη των ανωτέρω εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 49.054,92 €)
Με την υπ’αριθ. 176/2004 απόφαση Δ.Σ. Δήμου Αγίου Γεωργίου εγκρίθηκε το πρωτόκολλο προσωρινής και οριστικής παραλαβής του ανωτέρω έργου.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium