Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
01/12/2021 20:39:06


    Επισκέπτες Online: 737


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Μάστιγα οι κλοπές τσιγάρων από καταστήματα του Δήμου Λαγκαδά
13-04-2021
Μάστιγα οι κλοπές τσιγάρων από καταστήματα του Δήμου Λαγκαδά
 

Καθημερινότητα αποτελεί η είδηση διάρρηξης καταστημάτων στο Δήμο Λαγκαδά, αφού τα τσιγάρα και τα λοιπά καπνικά προϊόντα τραβούν σαν «μαγνήτης» τους επίδοξους κλέφτες.

Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε διάρρηξη στο πρατήριο υγρών καυσίμων BP Ματσικούδη στα Λαγυνά. Οι δράστες έκαναν θόρυβο προσπαθώντας να διαρρήξουν το μεταλλικό στόρ, με αποτέλεσμα να γίνουν αντιληπτοί από τους γείτονες, οι οποίοι τους πετούσαν διάφορα αντικείμενα από τα μπαλκόνια προκειμένου να τους αποθαρρύνουν. Οι δράστες για αντιπερισπασμό άδειασαν τους πυροσβεστήρες του βενζινάδικου, ώστε να δημιουργήσουν μια θολή ατμόσφαιρα στο χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ζημιά που προκλήθηκε από την αξία των κλοπιμαίων ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ευρώ, αφού οι δράστες είχαν ιδιαίτερες προτιμήσεις στις ακριβές συσκευασίες καπνού και στις ακριβές μάρκες τσιγάρων.

Ανοιγαν το ένα μετά το άλλο τα καταστήματα

Την προηγούμενη εβδομάδα τέσσερις συνεχόμενες διαρρήξεις σε ένα βράδυ απασχόλησαν την Ασφάλεια Λαγκαδά και Θεσσαλονίκης.
Οι δράστες αρχικά, αφού διέρρηξαν ένα κατάστημα στο Πανόραμα, κατευθύνθηκαν στα Λαγυνά όπου διέρρηξαν το κατάστημα
ARISTA του Αθανάσιου Αντωνιάδη, ενώ στη συνέχεια επιχείρησαν να διαρρήξουν το κατάστημα ψιλικών Πεταλωτή στην Ασσηρο. Όπως αναφέρει η ιδιοκτήτρια στο lagadas.net «τα διπλά στόρια που έχουμε στο κατάστημα τους δυσκόλεψαν και παράτησαν την προσπάθεια».
Αμέσως μετά κατευθύνθηκαν στο Δρυμό, όπου διέρρηξαν το πρατήριο καυσίμων
Aegean Τσαπαρίδη, κλέβοντας όλες τις συσκευασίες τσιγάρων και καπνού.
Το ίδιο συνέβη και στο κατάστημα
4ALL στον Αγιο Βασίλειο, λίγες μέρες νωρίτερα.


 

Στόχος τα ακριβά τσιγάρα

Η υψηλή τιμή πώλησης τόσο του καπνού όσο και των τυποποιημένων τσιγάρων οδηγεί πολλούς επιτήδειους στην διάρρηξη καταστημάτων με σκοπό την κλοπή προϊόντων καπνού.
Στις περισσότερες των περιπτώσεων τα κλοπιμαία διοχετεύονται εκ νέου από τους δράστες στην αγορά, οι οποίοι πωλούν συνήθως σε ανυποψίαστους εμπόρους, τα κλεμμένα προϊόντα.
Για τους καταστηματάρχες ψιλικών τα τσιγάρα θεωρούνται από τα πιο ακριβά προϊόντα της επιχείρησης τους, καθώς το περιθώριο κέρδους τους ανέρχεται μόλις σε 3-5%.
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium