Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
22/4/2024 09:25:36

Επισκέπτες Online: 658


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της Θεσσαλονίκης
28-04-2021
Τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού στους δήμους της Θεσσαλονίκης
 

Σταθεροποιείται και βελτιώνεται η γενική εικόνα των ενεργών κρουσμάτων στον νομό Θεσσαλο-νίκης, όμως αυξάνονται οι νοσηλείες.

Με αυξομειώσεις στα ενεργά κρούσματα η τελευταία εβδομάδα στο νομό Θεσσαλονίκης, καθώς οι 14 δήμοι δεν εμφανίζουν παρόμοια εικόνα στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στην περιοχή τους.

Το πιο αξιοσημείωτο από τα στοιχεία του ΕΟΔΥ αυτής της εβδομάδας είναι η σημαντική μείωση των ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης, που για πρώτη φορά έπειτα από αρκετό καιρό έπεσαν κάτω από τα 2.000 και ταυτόχρονα η μεγάλη αύξηση των νοσηλευομένων στον ίδιο δήμο, που αυτή την εβδομάδα κατέγραψε 41 περισσότερους από την προηγούμενη, ξεπερνώντας τους 500. Με δεδομένο ότι ο κεντρικός δήμος καθορίζει εν πολλοίς τη συνολική εικόνα της εξέλιξης της πανδημίας στο νομό, ανοίγει ένα παράθυρο αισιοδοξίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στην κοινότητα, όμως ακόμη θα πρέπει να περιμένουμε για την αποφόρτιση των νοσοκομείων.

Σημαντική επιβάρυνση εμφανίζουν αρκετοί δήμοι στις νοσηλείες, ενώ επιβάρυνση σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων, αλλά και νοσηλειών εμφανίζουν οι δήμοι Δέλτα, Κορδελιού – Ευόσμου, Νεάπολης – Συκεών και Χαλκηδόνας.

Η αναλυτική εικόνα της πανδημίας στους 14 δήμους είναι η εξής:

Αμπελοκήπων – Μενεμένης: Σχετικά σταθερός ο δήμος Αμπελοκήπων – Μενεμένης σε ενεργά κρούσματα, με αύξηση όμως στις νοσηλείες γι' αυτή την εβδομάδα. Τα ενεργά κρούσματα έφτασαν στα 87 από τα οποία 31 είναι σε νοσοκομείο. Η πορεία της πανδημίας αρχής γενομένης από τις 29 Μαρτίου και ανά εβδομάδα μέχρι σήμερα έχει την εξής εξέλιξη: 43 ενεργά κρούσματα από τα οποία 13 σε νοσοκομείο στις 29 Μαρτίου, 57 ενεργά κρούσματα από τα οποία 16 σε νοσοκομείο στις 5 Απριλίου, 77 ενεργά κρούσματα από τα οποία 16 σε νοσοκομείο στις 11 Απριλίου, 82 ενεργά κρούσματα από τα οποία 24 σε νοσοκομείο στις 18 Απριλίου και πλέον 87 ενεργά και 31 νοσηλείες. Στον δήμο πάντως γίνεται κάθε εβδομάδα πολύ μεγάλος αριθμός τεστ, με αποτέλεσμα να έχει ελεγχθεί πολύ μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού. Σήμερα τεστ έγινε στο δημοτικό στάδιο Κ. Καραμανλής των Αμπελοκήπων.

Βόλβης: Στα 33 ενεργά κρούσματα έφτασε αυτή την εβδομάδα ο δήμος Βόλβης, διατηρώντας την καλή επιδημιολογική εικόνα σε όλη τη διάρκεια του τρίτου κύματος της πανδημίας. Μάλιστα, οι νοσηλείες παρέμειναν ελάχιστες, μόλις πέντε. Το τελευταίο διάστημα στο δήμο από τα 24 ενεργά κρούσματα και τις επτά νοσηλείες πριν από δυο εβδομάδες, την προηγούμενη εβδομάδα καταγράφηκαν 25 ενεργά κρούσματα και τρεις νοσηλείες και αυτή την εβδομάδα αυξήθηκαν τα κρούσματα κατά οχτώ και οι νοσηλείες κατά δύο.

Δέλτα: Αυξημένα είναι τα κρούσματα στον δήμο Δέλτα αυτή την εβδομάδα, καθώς τα ενεργά έφτασαν στα 199 και ανάλογη σημαντική αύξηση εμφανίζουν και οι νοσηλείες με 51. Οι δείκτες της πανδημίας παραμένουν σταθερά σε υψηλά επίπεδα στην περιοχή, που δεν έχει ακόμη σταθεροποιηθεί σε ιικό φορτίο, παρότι κάτι τέτοιο είχε φανεί το προηγούμενο διάστημα έστω και στον υψηλό αριθμό των κρουσμάτων στην τάξη των 170. Η αύξηση έχει να κάνει πάντως και με τον αυξημένο αριθμό των τεστ που διενεργούνται. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων είναι 179, 173, 174 και πλέον 199. Οι νοσηλείες που τον τελευταίο μήνα ήταν σταθερές κοντά στις 40, πλέον αυξήθηκαν στις 51.

Θερμαϊκού: Παραμένει στον κύκλο των αυξομειώσεων του τρίτου κύματος ο δήμος Θερμαϊκού. Αυτή η εβδομάδα ήταν καλύτερη σε σχέση με την προηγούμενη πάντως, με τα ενεργά κρούσματα που δίνει ο ΕΟΔΥ να είναι 130 και οι νοσηλείες 30. Έτσι φαίνεται ότι η αύξηση της προηγούμενης εβδομάδας ήταν πρόσκαιρη και πλέον σε επίπεδο μήνα υπάρχει μια σταθεροποίηση των δεικτών. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων είναι 125, 134, 146 και πλέον 130, ενώ στις νοσηλείες από 25 πριν δυο εβδομάδες έφτασαν στις 31 την προηγούμενη και πλέον στις 30.

Θέρμης: Μειώνεται το ιικό φορτίο στον δήμο Θέρμης και μάλιστα σημαντικά. Η μείωση στα ενεργά κρούσματα αυτή την εβδομάδα είναι ποσοστιαία στο 27%. Τα ενεργά κρούσματα στον δήμο είναι 111 από τα οποία 24 σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα ήταν 152 τα ενεργά κρούσματα και 26 οι νοσηλείες.

Θεσσαλονίκης: Συνεχίζεται η καλή πορεία της πανδημίας σε επίπεδο ενεργών κρουσμάτων στον δήμο Θεσσαλονίκης. Πλέον τα ενεργά κρούσματα έπεσαν κάτω από το όριο των 2.000, έπειτα από τρεις εβδομάδες, που αποτελεί θετικό δείγμα για την πορεία στον κεντρικό δήμο, που είναι άλλωστε και αυτός που καθορίζει εν πολλοίς την επιδημιολογική εικόνα συνολικά του νομού Θεσσαλονίκης. Σύμφωνα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, τα ενεργά κρούσματα είναι 1.967, όμως οι νοσηλείες αυξήθηκαν και πάλι σημαντικά και είναι πλέον 524. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων αποπνέει αισιοδοξία. Από τα 2.321, έπεσαν στα 2.059 την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον στα 1.967. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι πλέον επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις τα Σαββατοκύριακα όλο αυτό το διάστημα, ενώ άνοιξε και το λιανεμπόριο.

Καλαμαριάς: Καλύτερη εικόνα καταγράφει αυτή την εβδομάδα και ο δήμος Καλαμαριάς. Σημαντική είναι η μείωση των ενεργών κρουσμάτων, που είναι στα 110 σήμερα από 140 την προηγούμενη εβδομάδα. Οι νοσηλείες είναι 38. Έτσι μετά τη σταθεροποίηση επί δυο εβδομάδες στα περίπου 140 ενεργά κρούσματα, πλέον καταγράφεται αποκλιμάκωση με 30 λιγότερα ενεργά κρούσματα. Στις πρώτες εβδομάδες του μήνα τα ενεργά κρούσματα ήταν στα 90 και 95.

Κορδελιού – Ευόσμου: Σταθεροποιητικές τάσεις εμφανίζουν τα ενεργά κρούσματα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, όχι όμως και οι νοσηλείες, που ανέβηκαν σημαντικά. Τα ενεργά κρούσματα αυτής της εβδομάδας, σύμφωνα πάντα με την ενημέρωση του ΕΟΔΥ, είναι 203 και οι νοσηλείες 53. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων του τελευταίου μήνα είναι 101, 153, 177, 210 και πλέον 203. Οι νοσηλείες από 26 πήγαν στις 38 και πλέον στις 53.

Λαγκαδά: Μικρή μείωση στα ενεργά κρούσματα και αύξηση στις νοσηλείες καταγράφει αυτή την εβδομάδα ο δήμος Λαγκαδά. Τα ενεργά κρούσματα είναι 133 από τα οποία 45 σε νοσοκομείο. Τον τελευταίο μήνα, βάσει της εβδομαδιαίας ενημέρωσης του ΕΟΔΥ τα ενεργά κρούσματα στον δήμο καταγράφουν την εξής εικόνα: 80, 130, 116, 135, 148 και πλέον 133. Οι νοσηλείες από 27 πήγαν στις 33 και πλέον στις 45, παρουσιάζοντας διαρκή αύξηση.

Νεάπολης – Συκεών: Η σταθερή εικόνα που εμφάνιζε επί μεγάλο χρονικό διάστημα ο δήμος άλλαξε προς το χειρότερο αυτή την εβδομάδα, ειδικά στα ενεργά κρούσματα, τα οποία έφτασαν στα 121 με τις νοσηλείες να είναι 21. Από 86 και 85 ενεργά κρούσματα τις προηγούμενες δυο εβδομάδες σήμερα καταγράφονται 121, κι από 18 οι νοσηλείες έφτασαν στις 21. Σημαντικό ρόλο παίζει βέβαια και ο αυξημένος αριθμός των τεστ που γίνονται.

Παύλου Μελά: Σταθεροποίηση της εικόνας φαίνεται στα ενεργά κρούσματα στον δήμο Παύλου Μελά, με μια μικρή βελτίωση, όμως οι νοσηλείες αυξήθηκαν σημαντικά. Τα ενεργά κρούσματα σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ είναι 172 από τα οποία 56 σε νοσοκομείο. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα στον συγκεκριμένο δήμο είναι: 87, 123, 153, 187 και πλέον 172. Από τις 38 νοσηλείες της προηγούμενης εβδομάδας έφτασε στις 56.

Πυλαίας – Χορτιάτη: Σταθεροποιητικές είναι οι τάσεις της πανδημίας και στον δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη. Τα ενεργά κρούσματα είναι 108 από τα οποία νοσηλεύονται τα 18. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 110 και οι νοσηλείες 17. Φαίνεται πως η αυξητική τάση των αρχών του μήνα έχει καμφθεί πλέον. Ο δήμος κινήθηκε από τα 50 ενεργά κρούσματα στα 70, στα 88, στα 110 και πλέον στα 108. Οι νοσηλείες όλο αυτό το διάστημα παραμένουν σταθερά κάτω από 20. Κι αυτό παρά το γεγονός ότι ο δήμος επέμεινε στη διενέργεια πολλών τεστ κυρίως στον Χορτιάτη, όπου εμφανίστηκε έξαρση κρουσμάτων συγκριτικά με τις άλλες δημοτικές ενότητες.

Χαλκηδόνoς: Νέα αύξηση καταγράφεται στα ενεργά κρούσματα και στις νοσηλείες στον δήμο Χαλκηδόνας, εξαιτίας και του αυξημένου αριθμού των ελέγχων. Τα ενεργά κρούσματα είναι πλέον 188 από τα οποία 42 σε νοσοκομείο. Την προηγούμενη εβδομάδα τα ενεργά κρούσματα ήταν 164 και οι νοσηλείες 25. Ο δήμος σημείωσε κάποια στιγμή μεγάλη αύξηση ενεργών κρουσμάτων μέσα στον μήνα κι έκτοτε παραμένει σε υψηλά νούμερα. Η πορεία των ενεργών κρουσμάτων τον τελευταίο μήνα είναι: 20, 90, 98, 164 και πλέον 188. Σήμερα γίνονται τεστ στον Βαθύλακο, ενώ από τα πολλά τεστ της προηγούμενης εβδομάδας στον Άγιο Αθανάσιο (ελέγχθηκαν 125 άτομα) βρέθηκαν μόλις δύο θετικοί.

Ωραιοκάστρου: Σταθερή και η εικόνα στον δήμο Ωραιοκάστρου, τόσο αναφορικά με τα ενεργά κρούσματα, όσο και με τις νοσηλείες. Τα ενεργά κρούσματα γι' αυτή την εβδομάδα είναι 87 και οι νοσηλευόμενοι 21. Ανάλογα ήταν τα νούμερα και την προηγούμενη εβδομάδα (86 και 21). Ο δήμος διατηρεί σχεδόν σταθερή εικόνα σε όλο το τρίτο κύμα της πανδημίας, με την πορεία των ενεργών κρουσμάτων να είναι 63, 79, 86 και πλέον 87, ενώ οι νοσηλείες από 13 πήγαν στις 14 και τις τελευταίες δυο εβδομάδες σταθερά στις 21.


www.voria.gr 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium