Αρχική Σελίδα   |    ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ    |    ΟΙ ΔΗΜΟΙ    |    ΟΙΚΙΣΜΟΙ    |    ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΜΟΥΣΕΙΑ    |    ΣΥΛΛΟΓΟΙ    |    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ    |    ΑΓΓΕΛΙΕΣ    |    ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΕΙΤΕ    |    ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
03/2/2023 16:34:28

 Επισκέπτες Online: 746


Λίστα Ενημέρωσης

Συμπληρώστε το email σας για να λαμβάνετε ενημερώσεις.


«Σκληρή» επιστολή του Επαγγελματικού Συλλόγου Λαγκαδά - Κατηγορεί τον Δήμο Λαγκαδά για ανεπάρκεια και αδιαφορία
30-04-2021
«Σκληρή» επιστολή του Επαγγελματικού Συλλόγου Λαγκαδά - Κατηγορεί τον Δήμο Λαγκαδά για ανεπάρκεια και αδιαφορία
 

Προσπαθώντας να διασφαλίσει τα συμφέροντα του επαγγελματικού κλάδου, ο Επαγγελματικός Σύλλογος Λαγκαδά απέστειλε σήμερα επιστολή προς τον Δήμαρχο Λαγκαδά I. Ταχματζίδη απαιτώντας τη διαγραφή δημοτικών τελών για τις πληττόμενες επιχειρήσεις για τα έτη 2020 και 2021, καθώς και την άμεση παροχή αδειών κατάληψης κοινοχρήστων χώρων, ένα ζήτημα που εκκρεμεί εδώ και τουλάχιστον ένα χρόνο, με αποτέλεσμα την επιβολή προστίμων στις επιχειρήσεις εστίασης.

Διαβάστε την επιστολή:

 

Αξιότιμε κύριε Δήμαρχε,

Έπειτα από 15 μήνες πρωτόγνωρης κρίσης σε όλους τους τομείς για όλη την ελληνική κοινωνία, ο Εμπορευ-ματοεπαγγελματοβιοτεχνικός Σύλλογος Λαγκαδά, με υψηλό αίσθημα ευθύνης αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών που βιώνουμε αλλά και του θεσμικού του ρόλου στην οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης μας, αναλαμβάνει την πρωτοβουλία να εκδηλώσει σε κάθε τόνο ότι δεν θα επιτρέψει να διαλυθεί ο οικονομικός ιστός του τόπου μας και αυτό γιατί πίσω από κάθε επαγγελματία συντηρούνται πολλές οικογένειες επαγγελματιών, εργαζομένων, προμηθευτών και οι οποίες βιώνουν έντονα την καθημερινή αγωνία για την επιβίωσή τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις φορολογικές, ασφαλιστικές, μισθολογικές και λοιπές τους υποχρεώσεις, οι οποίοι όπως συνηθίζουμε να λέμε, αποτελούν την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και τον κατ’ εξοχήν αιμοδότη των δημοσίων ταμείων της χώρας.

Δεδομένου λοιπόν, των κυβερνητικών μέτρων απαγόρευσης κυκλοφορίας και του υποχρεωτικού εγκλεισμού του συνόλου του πληθυσμού της χώρας στις οικίες του σε συνδυασμό με την υποχρεωτική αναστολή της δραστηριότητας της συντριπτικής πλειοψηφίας των επαγγελματιών της πόλης μας, κοινοποιήθηκε από τον Δήμο Λαγκαδά η πληρωμή δημοτικών τελών και αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων, σε εμπορικά καταστήματα τα οποία ήταν κλειστά και σε όλα τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν δόθηκε άδεια για το έτος 2020, παρά τις αιτήσεις που έχουν γίνει στα γραφεία του Δήμου.

Πόσο ακόμα θα συνεχιστεί ο εμπαιγμός των επαγγελματιών;

Πόσο ακόμα ο δήμος θα βρίσκει ως εύκολη εισπρακτική λύση το ταμείο των επαγγελματιών, που τόσα χρόνια στηρίζουν αυτό το δήμο χωρίς να έχουν τις ανάλογες παροχές;

Γιατί για μία ακόμα φορά να πρωτοτυπούμε στην πληρωμή των δημοτικών τελών ενώ όλοι οι δήμοι πανελλαδικά έχουν προχωρήσει στην ολική διαγραφή τους, ως ύστατο μέσο βοήθειας των τοπικών αγορών και μετά από την κρατική οικονομική ενίσχυση που είχαν;

Είναι ώρα λοιπόν όλος ο μηχανισμός να "ξυπνήσει" και να αντιληφθεί τη δεινή οικονομική κατάσταση που επικρατεί.

Απαιτούμε:

1. Tην απόλυτη διαγραφή των δημοτικών τελών, των αδειών κοινοχρήστων χώρων και του φόρου 0,5% για το έτος 2021 και αναδρομικά για το έτος 2020.

2. Αμεση παροχή αδειών κατάληψης κοινόχρηστων χώρων από το δήμο. Αρκετά πλέον οι δικαιολογίες περί κανονιστικών διατάξεων, διότι καμιά κανονιστική διάταξη δεν θα πληρώσει τα περσινά πρόστιμα, που λόγω της ανεπάρκειας σας να δώσετε άδειες, επιβλήθηκαν στα καταστήματα εστίασης.

Για κάθε επαγγελματία είμαστε εδώ να διεκδικήσουμε την επιβίωση της επιχείρησης και των εργαζομένων του.

Από το ΔΣ
 

ALBUM ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝΕπικοινωνία με lagadas.net
Επιτρέπεται η αναδημοσιεύση του υλικού μόνο με την αναφορά της πηγής © 2010 lagadas.net
design by aksium